Baš to.
Cijena je bila i viša od 2900kn i sad odjednom će svi poludit od sreće i dat im dionice po 2900kn. Čini mi se da se u Inu nije išlo masovno kao u Ht i da ljudi baš neće pohrlit prodavat pod svaku cijenu.
Ja osobno ispod 3300 uopće na razmišljam prodavat. Gotovina mi ne treba i nemam namjeru nekome prodavat po cijeni koja me ne zadovoljava, ma koliko bio pohlepan ili što već kad me zarada od 1200kn+/- po dionici ne veseli.
Makar čekao 10 godina. 🙁
Sve mi se čini da je ovo sa Molom lijepo iskorišteno da se fondovi, brokeri i njihova rodbina te insajderi izvuku iz Ine na razinama 2900-3100 uz lijepi profit na račun običnih građana te mirovinskih fondova
(u prijevodu opet od love nas građana). Ponuda će biti razočaravajuća, Ina će pasti na tu cijenu
(pretpostavljam 2600), za kojih pola godine-godinu kreću sranja u Ini (razne transformacije, otpuštanja, prelijevanja iz šupljeg u prazno radi zamagljivanja javnosti itd.) i na kraju završetak u stilu Plive.
Nego jel se još tko sjeća Plive? Koja je to firma?
mislim 15.08……645 dolara..last close,,,mislim da se ukidaju gdr-ovi na lse…
Last 5 trades…… 23-jul-2008 je zadnja….
Nego jel se još tko sjeća Plive? Koja je to firma?
To ti je mala tvornica tableta iz Zagreba,ona će ti uskoro buditi franšizu pa će svtko tko želi otvoriti u garaži malu tvrnicu,onako ko Refan… [lol]
da mi je pliva rođak sažalio bi se nad njime i onime što je mogao bit! [bye]
sad će najbolji kadrovi, logistika, potpore i sve ostalo otić u belupo i opet ćemo imat nacionalnu farmaceutsku kompaniju….ništa strašno.
Ako ću pogriješit slobodno me ispravite, radi se o cca 80% dioničara INE koji smo kupili dionice na IPO-u , nakon 12 mj. dobili 10 % dionica po paketu,cijena je u jednom trenutku dostigla i cca 3 400 kn i NISMO PRODALI DIONICE !!!
….
Ipak je potreban mali ispravak. Na 3400 bio je uzlazni trend, mnogi su očekivali daljnji rast, te još i 10% dionica po paketu. Zbog toga se nije prodavalo.
Sada je situacija na tržištu potpuno drugačija…
Ako ću pogriješit slobodno me ispravite, radi se o cca 80% dioničara INE koji smo kupili dionice na IPO-u , nakon 12 mj. dobili 10 % dionica po paketu,cijena je u jednom trenutku dostigla i cca 3 400 kn i NISMO PRODALI DIONICE !!!
….
Ipak je potreban mali ispravak. Na 3400 bio je uzlazni trend, mnogi su očekivali daljnji rast, te još i 10% dionica po paketu. Zbog toga se nije prodavalo.
Sada je situacija na tržištu potpuno drugačija…
[/quote]
to stoji ,međutim kad se spomene tržište treba napomenut svjetsko tržište da ne bi neuki mislili da smo samo mi u banani..a kako se glavni pokretač korekcije sada lagano oporavlja (Američko gospodarstvo ) ,za predpostavit je da će i naša burza uskoro ,takodj. i INA .Uz ovakvu dobit + 160%
i skoro povećanje cijene plina dioničari ne trebaju brinut za svoju budućnost…
Rohatinskog bi trebalo poslat na Olimpijadu da se bori za našu Hrvatsku ,da iskusi šta znači 50 ili 100mi. kuna u šaci ,a ne ovako plaši ljude i maltene im određuje limit,za bijednih cca 10 milja stiso se jer će mu potaknut inflaciju-ko hebe građane…..sirotinja uvijek mora ostat sirotinja pa makar oni bili i dioničari INE
Nama mrvice ,njima jahtice [thumbsup]
@James Knox
Evo mene, mladog veterana iz doba VIN-a i CROBEX-a[tongue]
Pliva je imala najviši ponder u CROBEX-u uz PBZ nekada davno i uvijek je bila u prvoj kotaciji…
2006. joj je smanjen ponder na 10%
A nedavno je ukinuto trgovanje na LSE kako su raskinuti GDR ugovori…
P.S. Baš sam se nostalgično prisjetio ležernog doba, kada su burze bile dvije i kada je 1H značilo nešto
Da, kad smo iz SDA dobivali izvode na busenom papiru (matricni printeri !), danasnji drmatori fond menadzeri su bili mali brokercici a brokerske kuce su rentale stanove.
A ja grcevito drzao najvecu lovu (jos i posudio preko pola) koju sam vidio u zivotu i uplatio u neke tamo fondove, SLPF tko se sjeca :)) a dobio samo papiric zauzvrat i jos cijena nakon toga pala skoro za pola. Kaze mi broker, izaberi koji hoces, svi su jeftini :))) a ja majstorski naravno najslabiji.
Znam da me bilo frka godinu i pol da li cu dobiti novce natrag ili ce mi ih brokeri maznuti :))).
PS. Oprostite na off topic-u ali lijepo se prisjetiti starih vremena 🙂
Sve mi se čini da je ovo sa Molom lijepo iskorišteno da se fondovi, brokeri i njihova rodbina te insajderi izvuku iz Ine na razinama 2900-3100 uz lijepi profit na račun običnih građana te mirovinskih fondova
Najveću pomamu je izazvao Pajdo iliti AZ mirovinski fond sa svojim nalozima od 5.000 komada po 2900. Pošto je on dio Allianz grupe, koliko znam prije svih većih ulaganja moraju dobiti odobrenje iz centrale, dakle neki švabo im je odobrio da kupuju Inu po 2900 u takvim količinama.
Zašto moderator nije pustio moj post u kojem sam konstatirao da je cijena INA-e 9% VEĆA U Londonu – što ste VI objavili – i da mali dioničari ne prodaju dionice MOL-u, te da će ona za mjesec dana biti na 4k?
Nakon tridesetak godina rada u naftnoj struci "mogu" imati svoje mišljenje, koje naravno ne MORA BITI točno, te ne predstavlja poziv na kupnju ili prodaju INa-nih dionica!
Nije valjda opet nastupilo jednoumlje?
Sa štovanjem!