INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Potopi INA crobex usprkos općem zelenilu u Evropi:

Kakve veze uopće ima INA sa zelenilom u Europi ?????????????
Trenutno je važnije da se pravilno zaljeva zelenilo u uredu gosp. Samodola, da mu cvijeće ne uvene, jer smo onda stvarno na..bali.
[/quote]

Samo konstatiram da je situacija oko INA-e za crobex općenito od većeg značaja sada od bilo kakvih trendova i kretanja vani.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zatisje-do-objave-ponude-za-preuzimanje,22907.html

Eto i mađari u strahu od preuzimanja
[lol]

Složio bih se sa tvrdnjom ako treća strana ne uleti neće biti velike cijene za INA-u. MOL je trenutno sve samo ne gotovinski jak što govori i pridodani mu kreditni rejting.
Ipak ako OMV ne uđe u igru teško ću povjerovati da nije pao neki interni dogovor između dvije, a možda i sve tri strane (OMV, MOL, (vlada))
[/quote]

slažem se s izjavom,ako OMV uleti jedino onda dolazi u obzir cijena koju mnogi priželjkuju cca 3500-4000…a i ako uleti to će biti u zadnjem trenu…dakle,živce na kušnju…
[pray]

hehe………..šprajc je navlakačka legenda…………pita lijepog nadana neko pitanje pa kaže: ……….u hrvatsku uskoro stiže DESET milijardi kuna od mađarskog Mola………..

[smiley]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Što mislite kad se INA proda MOL-u ili OMV-u ili nekome trećemu hoće li nakon toga biti likvidna kao što je danas ili će spasti na margine burze koa Pliva?

Ako se proda kao PLIVA…

@James Knox
Evo mene, mladog veterana iz doba VIN-a i CROBEX-a[tongue]

Pliva je imala najviši ponder u CROBEX-u uz PBZ nekada davno i uvijek je bila u prvoj kotaciji…

2006. joj je smanjen ponder na 10%

A nedavno je ukinuto trgovanje na LSE kako su raskinuti GDR ugovori…

P.S. Baš sam se nostalgično prisjetio ležernog doba, kada su burze bile dvije i kada je 1H značilo nešto

hehe………..šprajc je navlakačka legenda…………pita lijepog nadana neko pitanje pa kaže: ……….u hrvatsku uskoro stiže DESET milijardi kuna od mađarskog Mola………..

[smiley]

To bi bilo oko 3250 kn/kom. [thumbsup]

Nije loše za prvu ponudu ako tako i bude!

a pošto smo mi špekulantsko tržište ja je čekam na cca 2600 nakon čega će cijena rasti… [thumbsup]

Uz ovakve špekulante ne možemo propast ni da hoćemo! [lol]

Ajde majstore reci ti meni (čak i da se ovaj tvoj SF scenario dogodi) zašto misliš da ću prodati tebi po 2600 (i platiti proviziju brokeru) kad mi ponuđač nudi tu istu cijenu bez provizije! A ha ha, kojih bisera ima ovdje! [lol]

a pošto smo mi špekulantsko tržište ja je čekam na cca 2600 nakon čega će cijena rasti… [thumbsup]

Uz ovakve špekulante ne možemo propast ni da hoćemo! [lol]

Ajde majstore reci ti meni (čak i da se ovaj tvoj SF scenario dogodi) zašto misliš da ću prodati tebi po 2600 (i platiti proviziju brokeru) kad mi ponuđač nudi tu istu cijenu bez provizije! A ha ha, kojih bisera ima ovdje! [lol]
[/quote]

zato jer će onda bit zanimljivijih dionica od INE…preuzimanjem MOL-a INA više neće biti interesantna domaćim investitorima…a novac treba negdje uložiti,a to će biti u ostale likvidne dionice na našoj burzi (HT,ATPL,DLKV,IGH…) koje će brzo porasti na priljevu viška kapitala…

no,živi bili pa vidjeli,BISERU moj,vrijeme će pokazati svoje… [rolleyes]

ma bit će sve u redu,samo ne znam tko prodaje na 2840,00..vidim da je tek oko 2820,00 čvrsta podrška..žele ljudi što više zaraditi,a imali su strpljenja,sreće i novca..a to jamči uspjeh na burzi,ja sam kupovao ranije,tako da sam uhvatio prosjek od 2915,00…tko kupuje po ovim cijenama,može biti siguran u uspjeh,a mi drugi moramo imati strpljenja..mislim da će se ovo sve oko ine rasplesti tek pred novu godinu..na opće zadovoljstvo svih prisutnih i strpljivih dioničara…

em ti strpljivosti!

nova godina veliš, pa to je punih ni pola godine! [lol]

a u Londonu cijena ………. 645 US Dollar = 3,171.46 Croatian Kuna

Jel to ja dobro vidim da je zadnje trgovanje sa inom u londonu bilo 23.07. ???

Ako ću pogriješit slobodno me ispravite, radi se o cca 80% dioničara INE koji smo kupili dionice na IPO-u , nakon 12 mj. dobili 10 % dionica po paketu,cijena je u jednom trenutku dostigla i cca 3 400 kn i NISMO PRODALI DIONICE !!!
Pa vas pitam kako to Rohatinski i ostali znaju da će nakon prodaje (?) dionica (niti 3000,ookn po dionici !!)građani uopće htjet prodat … te potaknut potrošnju s navodno magičnih 10-tak mil.kuna …odnosno neki već i znaju koje će dionice masa kupovat…!?
Izgleda da više njih posjeduju čarobne kugle…..Gdje je sad Samodol koji je još nedavno lupio po stolu i zaprijetio svima …koji nemaju argumente za svoje izjave !
[angry]

POKRET OTPORA

mislim 15.08……645 dolara..last close,,,mislim da se ukidaju gdr-ovi na lse…

New Report

Close