bože ti sačuvaj pa stvarno ovo nema smisla evo da neide preuzimanje pa ajde već ide utrka i došla ponuda a ovi naši analitičari dobili morsku bolest http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-drzati-dionice-ine%3b-ciljana-cijena-2391-kunu,22781.html
A kad treba prodavati ako je sad treba zadržati, a po njihovom je ciljana cijena 500 kn manja od sadašnje?
Kog oni to j…?
Il’ je štamparska greška ili novinar nešto nije dobro skužio ili je tamo netko lud pa naslov:"HAAB: "Držati" dionice Ine; ciljana cijena 2391 kunu" nema veze sa zdravom pameti svakoj iole pismenoj osobi koja zna da je sada može prodatu za gotovo 2900kn.
Zbilja ne kužim šta je pisac time htio reći???
Evo i jedne polupozitivne vijesti od mene u Londonu ponuđena cijena 645$ cca 3120 kn.
Samo polupozitivna jer još nitko nije kupio po toj cijeni ali svejedno bolje išta pozitivno nego ništa [wink]
@James Knox
kad računate ininu dobit odjednom nafta više nikom nije skupa na 120$. thumbsup
U pravu si i dobro si primjetio ali isto tako je činjenica da dok je cijena nafte rasla, a time i naftnih kompanija cijena INA-e je padala s crobexom istina manje od većine dionica na zse ali ipak padala. Kad se crobex oporavi i ina će bez ikakvih ekstra profita vrijediti bar 3000 i svima će to biti normalno i logično samo sada ljudi drugačije špekuliraju uvjeren sam iz čisto osobnih neobjektivnih razloga što je naravno legitimno, svatko ima svoje interese.
bože ti sačuvaj pa stvarno ovo nema smisla evo da neide preuzimanje pa ajde već ide utrka i došla ponuda a ovi naši analitičari dobili morsku bolest http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-drzati-dionice-ine%3b-ciljana-cijena-2391-kunu,22781.html
Ina 2008 procjena Prosjek sektora
P/S 1,0 0,4
P/Bv 1,9 1,0
EV/Sales 1,4 1,7
P/E 19,1 7,3
Mislim da ovo najbolje govori da ipak nije morska bolest…
[/quote]
Kako objašnjavaš savjet da dionicu treba zadržati iako joj je cijena po njihovoj procijenai za 500 kn manja nego što je sada??
Još nešto mi se kosi sa zdravom logikom: velika i razvijena (bar za sada i zdrava) firma kupi malu nerazvijenu (mislim na rafinerije ine) i maloj padne cijena ispod one dok je takva kakva je sama brijala po tržištu???
Zašto bi je takvu uopće netko i kupovao kada će joj već sutra pasti cijena??? Nije MOL valjda caritas?!
Znam da je politički svaki dogovor moguć kao i svakakve protuusluge ali tržišno i logično mi to jednostavno ne drži vodu da INA ode ispod 3xxx
Za ovakve procjene i članke od strane haba trebalo bi također odgovarat.
Hebeš ovakvu demokraciju kad nam u medijima i novine koje ne bi trebale biti "trač novine" izlaze ovakvi članci.
Jednom riječju KRIMINAL
[bye]
prema svemu sudeći,čitajući sve moguće komentare,izgleda da će početna cijena licitiranja biti 3000,00….a hab je vjerovatno mislio na 3391,00..a tiskarska greška,nije slučajna,već namjerna…
prema svemu sudeći,čitajući sve moguće komentare,izgleda da će početna cijena licitiranja biti 3000,00….a hab je vjerovatno mislio na 3391,00..a tiskarska greška,nije slučajna,već namjerna…
To što vam cifra iz analize ne paše, ne znači da je tiskarska greška…cijena koju su istaknuli je fer cijena, htjeli vi to ili ne…
A glede komentara o dolasku rusa da kupe INA-u, nemam puno za reći osim da u odnosu veličina rusima INA predstavlja ono što je za INA-u jedna benzinska crpka…
@mavan: Preporuka držati je i za one koji su kupili dionicu u IPO-u, ne samo za one koji su kupili po 2900, kako se ne zna iznos ponude najnormalnije je da se preporuči HOLD.
stvarno ima svakakvih ljudi..
stvarno ima svakakvih ljudi..
Slažem se…
npsk
npsk
JTPM
… svakako nije tiskarska greška, ako je u obrazloženju navedeno da ostaju kod svoje ciljane cijene iz prethodne analize!