INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jel može k/p na kraju>?
tnx

količina K/P = 2.604 / 19.130

bogat čovjek nema briga, samo zadovoljstva

Prodala se ina za manje od 3500 ja svoje dionice ne dam.vjerujem u nju a i samo dok pogledam polugodišnju dobit koja je ista kak i za cijelu prošlu godinu.
S takvom dobiti mađari (ako budu) bi trebali dati i izdašniju dividendu.
No tu ima još stvari koje idu itekak u prilog ini.
Svako bude napravil kak misli da je najbolje za njega no čvrstog sam uvjerenja da ima jedan broj dioničara ine koji i nisu svjesni da su imali ili imaju nešto što puno,puno više vrijedi od trenutne cijene.
E pa sad vi slušajte eksperte da se ina treba prodat da se čim prije uleti u druge dionice.Mislim da oni bolje znaju (s nekoliko 10-taka tisuća kuna) od onih koji su samo kroz zadnja dva mjeseca uložili u inu.

Svima puno sreće ma u kojoj dionici bili [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/mol-bi-za-inu-mogao-platiti-oko-1%2c25-milijardi-eura,22797.html

dosta objektivna procjena situacije

Mislim da će ponuda biti najviše 2600 i to sam puno rekao a ako će biti malo pokvareniji
(što i jesu) možda kojih par sto kuna niže.

Zašto onda čak i mađarski analitičari konačnu cijenu s ponude procjenjuju u rasponu 2800 – 3200? Zar čak i mađarski analitičari našu najveću tvrtku cijene više, nego ti koji si hrvatski državljanin (pretpostavljam)?

Također, s ovim "par sto kuna niže od 2600" si pokazao da uopće ne razumiješ zakonitosti oko preuzimanja. Zakon brani cijenu na ponudi ispod cca 2600! Ako bude ispod toga, HANFA će naprosto odbiti ponudu kao nevaljanu.

Čovječe, gdje god naiđem tvoj članak, na bilo kojoj temi, ne sjećam se da sam vidio ijedan jedini afirmativni, svi odreda su negativni. Meni taj princip rada stvarno nije jasan, zašto uopće ulažeš kad je sve tako crno i bezizgledno?

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Jučerašnja Polančecova najava o poskupljenju plina bi se trebala shvatiti kao vjetar u leđa za cjenu dionice !

who dares, wins

Ja sam ubjedjen da ce se neko umjesat u preuzimanje INE nije vazna uopce prva ponuda vec je vaznije da se neko uplete u igru a cjena preuzimanja nece biti manja od 3000 kune bude li manja cjena sve rasprodajem sa dobrim minusom i picim u sudsjestvo sa lovom i odlazim odradit na 3 mjeseca svoj omiljeni poso SEZONA MANDARINA

bože ti sačuvaj pa stvarno ovo nema smisla evo da neide preuzimanje pa ajde već ide utrka i došla ponuda a ovi naši analitičari dobili morsku bolest http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-drzati-dionice-ine%3b-ciljana-cijena-2391-kunu,22781.html

Jučerašnja Polančecova najava o poskupljenju plina bi se trebala shvatiti kao vjetar u leđa za cjenu dionice !

lijeva ruka, desni đep-možda nas škrti mađaroni manje dernu po plinu iduće godine, ako dobiju INU jeftinije, i obratno..u svakom slučaju za njih win-win situacija.Navijam za njihove neprijatelje u svakom obliku.

ova godina će biti rekordna za inu,tako da bi dividenda iduće godine mogla biti masna..mol bi samo na dividendi već iduće godine vratio preko 20% uloga…..

bože ti sačuvaj pa stvarno ovo nema smisla evo da neide preuzimanje pa ajde već ide utrka i došla ponuda a ovi naši analitičari dobili morsku bolest http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-drzati-dionice-ine%3b-ciljana-cijena-2391-kunu,22781.html

živio HAAB!
koji retardi, ako je ciljana cijena 2391 kunu a sad je tržišna 2900 onda je bi trebali preporučiti prodaju a ne držanje! [rolleyes]

btw još se sjećam one njihove KOEI analize… [lol]

uostalom, sad se povećava cijena plina, tamo im je gubitak 465mil kn
ako to dodamo na dobit, onda bi Ina mogla imati za par kvartala P/E oko 11 pri sadašnjoj cijeni, i to ne računajući bilo kakvo drugo povećanje dobiti

Ina 2008 procjena Prosjek sektora

P/S 1,0 0,4
P/Bv 1,9 1,0
EV/Sales 1,4 1,7
P/E 19,1 7,3

Mislim da ovo najbolje govori da ipak nije morska bolest…

kad računate ininu dobit odjednom nafta više nikom nije skupa na 120$. [thumbsup]

New Report

Close