očekujem pad ispod 2800, možda u mokrim snovima i do 2700 spreman sam kupit odma ispod 2800.
dosad su mi se očekivanja ispunjavala iznad očekivanja. [shocked]
Mogao si danas kupiti na 2823 i koju lipu. To je samo 0,83% iznad cijene na kojoj čekaš, i pitanje je hoćeš li dočekati. Nema tu velikog pritiska, do 2900 imaš manje od 400 komada na prodaji.
A kupnja na ostalim dionicama raste…
Mislim da je sve jasno oko prodajne cijene Ine, 2 700 kn je maximum šta bi mađari platili !!
Ovo mi zvuči kao da si prodao Pajdi i sada se nadaš ponovnoj kupnji oko 2700.
Ne zaboravi da je i prije Pajde cijena na kratko kliznula u smjeru 2700 (mislim do 2775kn) ali nije to dugo trajalo, začas je skočila natrag.
Mislim da je sve jasno oko prodajne cijene Ine, 2 700 kn je maximum šta bi mađari platili !!
Čini se zadnji tren da se proda Ina i uleti u druge dionice !
ili ONI zele da nam se to tako cini…
očekujem pad ispod 2800, možda u mokrim snovima i do 2700 spreman sam kupit odma ispod 2800.
dosad su mi se očekivanja ispunjavala iznad očekivanja. [shocked]
Mogao si danas kupiti na 2823 i koju lipu. To je samo 0,83% iznad cijene na kojoj čekaš, i pitanje je hoćeš li dočekati. Nema tu velikog pritiska, do 2900 imaš manje od 400 komada na prodaji.
[/quote]
ja sma mali ne treba mi 400 komada a pod ispod, ne mislim baš 2799….mislim da ima boljih prilika od ine na 2825….još ću ja malo pričekat, ne žuri mi se………a ni molu, omvu, hanfi izgleda isto.
no svakako bi bilo ljepo i treći (oproštajni) val odradit s inom.
kolega rocky čitate mi misli s ovom zadnjom rečenicom, al sad očekujem malo više panike samo.
Daj reci mi jednu "drugu dionicu" pa da i ja "povoljno uletim".
Mali dioničari – INA
Kupili smo dionice Ine d.d. i postali vlasnici od 1 do 22 ili više dionica.
PITAMO SE?
Što sada? Što ubuduće?
Da li kupiti na burzi još dionica ili sada prodati i ne čekati obećane 2 dionice od
Vlade RH?
Da li se može utjecati na rast vrijednosti dionica Ine?
Da li imamo pravo na dividende i da li će ih biti?
Kako se ponašati kao suvlasnik u 0,00000? % d.d. Ine?
Trebamo li se udružiti i zajednički postati suvlasnik u 7-15% d.d. Ine i time imati presudni glas na Skupštini d.d. Ine gdje se daje razrješnica Upravi, bira Nadzorni odbor i presudno se utječe na poslovnu politiku d.d. Ine, a time i na vrijednost dionica i dividende.
Da li netko garantira vrijednost dionica (ne!)?
Da li se dividende isplaćuju automatski (ne)?
GDJE DOBITI ODGOVORE??
Udruga "Mali dioničari-Ine" tražiti će zajednički odgovore
i djelovati zajednički.
ODGOVORE NA VAŠA E-MAIL PITANJA MOŽETE DOBITI U SKUPNIM ODGOVORIMA U RUBRICI "pitanja i odgovori"
….malo nas je al nas ima ,,, [thumbsup]
u ponedjeljak će se znat cijena
[/quote]
ja sma mali ne treba mi 400 komada a pod ispod, ne mislim baš 2799….mislim da ima boljih prilika od ine na 2825….još ću ja malo pričekat, ne žuri mi se………a ni molu, omvu, hanfi izgleda isto.
no svakako bi bilo ljepo i treći (oproštajni) val odradit s inom.
kolega rocky čitate mi misli s ovom zadnjom rečenicom, al sad očekujem malo više panike samo.
[/quote]
Pitanje je ima li boljih prilika. Ako stranci nisu spremni platiti obilnu premiju na naftnu kompaniju u trenutku kada ja nafta iznad 100$ onda je teško za vjerovati da će platiti za bilo što drugo. Prodaja INA-e će nam pokazati koliko stranci cijene ne samo naše dionice nego i našu ekonomiju. Odnosno, koliko je naše tržište precijenjeno ili podcijenjeno. Moja je procijena da ako krajnja ponuda za INA-u bude ispod 3000, da bi moglo doći do značajnog pada povjerenja u tržište kapitala i hrvatsku ekonomiju što će se negativno odraziti na cijene svih dionica.
Evo malo sam pogledao kolike su neke prosječne premije za preuzimanje kompanija u svijetu. Sve ispod 10% je rijetkost i smatra se uglavnom neadekvatnim.
Normalne cifre su preko 30% tržišne cijene prije nego preuzimanje postane poznato javnosti.
Prema Mergerstatu su prosječne premije za preuzimanja bile 35,7% u 1997, 43,3% u 1999, 49,2% u 2000 te 54% u 2001 godini. (ne znam koliko tome vjerovati, ali i da skinemo 15% dolje, svejedno je puno)
Prosječne premije za duži period u prošlosti su navodno oko 30-35%
Nisam našao baš neke konkretne i precizne podatke za skorije vrijeme, ako netko nađe neka slobodno napiše.
Uglavnom, ako Mol želi preuzeti Inu, onda ga se treba natjerati da to dobro plati! Ja bih nekome u normalnom stanju na tržištu prodao Inu i uz zaradu od samo 5-10% ako procijenim da mi je to ok u tom trenutku i ako želim špekulirati sa novcima negdje drugdje. Ali ne bih prodao uz tako malu zaradu nekome tko želi preuzeti poduzeće. Uostalom on želi preuzeti poduzeće, zašto bih mu prodao po cijeni po kojoj bi se ionako tržila dionica za par mjeseci ako se tržište malo oporavi?
Dobro su iskoristili ovaj pad burze za ponudu, da su se sjetili pokrenuti ovu priču prošlo ljeto, ispalo bi ih puno skuplje. A vjerojatno bi tako bilo i sljedeće ljeto. Pogotovo nakon 4 kvartala nesputane dobiti!
Nadam se da će jednom (što bi bilo ugodno i neočekivano iznenađenje) naš narod biti pametan i ne prodati ukoliko dođe ponuda na neki sramotan i apsolutno neprihvatljiv iznos od 2600-2700kn. Čak i 3100-3200kn koliko neki priželjkuju mi se ne čini adekvatnom cijenom za preuzimanje.
Pred kraj trgovine bi mogao uletiti opet onaj veliki nalog da pokupi do 2900 i tako ostane do ponedjeljka kada bi se sve trebalo znati
Kupnje:
Cijena Količina
2.840,00 8
2.835,00 4
2.834,00 43
2.833,06 3
2.833,00 6
2.832,33 15
2.832,32 9
2.832,22 15
2.831,10 50
2.831,01 10
Prodaje:
Količina Cijena
4 2.849,99
15 2.850,00
11 2.869,00
4 2.888,00
3 2.889,00
19 2.890,00
5 2.893,97
4 2.895,00
10 2.896,98
37 2.897,00
Tanko i na kupnji i na prodaji, najbolji znak da nitko sa sigurnošću ništa nezna.
Ako zaista INA ode po 2900 ili manje to će biti zaista… … jer prije najave MOL-a trgovalo se po cca 2600 kn znači da je i 2900 jedva 10-ak % viša cjena. S obzirom da je naftna kompanija u pitanju i da je državni proračun u pitanju i da su mirovinski fondovi u igri to bi zbilja bilo ispod svih zdravorazumskih kriterija. Na žalost za sada nema pozitivnijih najava, kretanja, kalkulacija, događanja…
Ipak ovoj situaciji preokret je bukvalno moguć preko noći…
I da je tvornica olovaka u dugovima u pitanju bilo bi mi nevjerojatno da je netko kupuje za samo 7-8% većom cijenom nego na dan objave [undecid]
No živi bili pa vidjeli [wink]
pa zaista bi bilo smješno da nije jadno sa Vaše strane…
pa naravno onda bi tI NAMA prodao svoje podcijenjene pa uletio u našu precijenjenu INU..very smart guy ili gay kako se već kaže [lol] [lol]