INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

radilo se o popriličnim ciframa makar to i mirovinac bio,jako mi je zapela transakcija od strane RBA kad je kupila 1000 komada INGRE,sad to vrijedi ravno polovicu.Ako su oni tako sigurni u pad bili pa su kupovali po bilo kojoj cijeni da bi sada rušili??
To je isto kao da vi kolega sad imate 1 000 000 kuna i sve upucate u recimo DDJH i dižete cijenu sigurno do 150 kn,da bi kasnije to prodavali po 100 kn i tako plašili ulagače? Stavite to na papir pa pogledajte kako bi Vam portfelj izgledao…

Meni osobno njihova kupnja apsolutno ništa ne znači…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Covjece, a ove molove dionice tonu li ga tonu…. Mora da ce masno preplatiti INA-u…. he he he ….

http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=1&i=15525

OMV my friend OMV

ne bih se upuštao u procjenu ponude, ali u procjeni vrijednosti ine ću si dati slobodu…

4000 je minimalna cijena po kojoj bi se takva strateška firma trebala prodavati.. 3000 je jeftino prodano, sve manje je kriminalno..

a sgiruno bi s vremenom netko dao i 5000..

pa ina je na putu prema 3 milijarde dobiti ove godine, a za koju godinu i rafinerije su gotove i vjerojatno će još nešto nafte i plina otkriti..

po kojoj cijeni se danas plin prodaje i talijanima i hrvatima je smiješno.. neće to tako ostati dugo..

ina sa malim promjenama u načinu poslovanja (cijenama) može 2009 ostvariti 4 milijarde dobiti a uz dobro vođenje tko zna kolko.. svako dizanje cijene plina iznad sadašnje ide direktno u dobit.. pa si vi mislite..

a i know how u istraživanju i razvijanju naftnih nalazišta je na cijeni…

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ne samo to kolega Klečak da bi lako mogli dobiti jeftino,nadam se da neće jer imam sitno INE,nego je stvar u tome što će kasnije ti Mađari napraviti sa INOm? Koliko su ti Mađari do sada uložili u INU? Pogledajte Plivu,2000 ljudi ide doma,a ona postaje mala tvornica tableta. Sa ranga svjetskog imena na tvornicu tableta,minus od 100 000 000 kn u polugodištu,još samo fali da daju proizvodnu u franšizu,pa ću i ja raditi tablete za Plivu,evo baš imam garažicu od 20 m2.

Lijepa naša silovana….ma koliko mi šutjeli [wink]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

rba manageri su potkupljivi,i njihove transakcije su krajnje sumnjive,ali neću u to ulaziti,pad od samo 2% govori da su az manageri najbolje procijenili situaciju,tj. da su krajnje moralni i stručni..svaki drugi komentar je suvišan..ljudi dobro rade svoj posao,i to će se brzo vidjeti…jedini će biti u plusu ove godine,mada nisam njihov član,osobno ih simpatiziram…

ne bih se upuštao u procjenu ponude, ali u procjeni vrijednosti ine ću si dati slobodu…

4000 je minimalna cijena po kojoj bi se takva strateška firma trebala prodavati.. 3000 je jeftino prodano, sve manje je kriminalno..

mmstanic, 13.08.2008. u 23:54

Po kolikoje prodan HT,koliko dobiti nosi sada HT? Sve je više očito da će tako proći i INA i HEP. Na kraju krajeva čemu te prodaje? Tvrtke koje najviše zarađuju i donose milijarde mi prodajemo? To pametni ljui ne rade..

a sgiruno bi s vremenom netko dao i 5000..

pa ina je na putu prema 3 milijarde dobiti ove godine, a za koju godinu i rafinerije su gotove i vjerojatno će još nešto nafte i plina otkriti..

po kojoj cijeni se danas plin prodaje i talijanima i hrvatima je smiješno.. neće to tako ostati dugo..

ina sa malim promjenama u načinu poslovanja (cijenama) može 2009 ostvariti 4 milijarde dobiti a uz dobro vođenje tko zna kolko.. svako dizanje cijene plina iznad sadašnje ide direktno u dobit.. pa si vi mislite..

a i know how u istraživanju i razvijanju naftnih nalazišta je na cijeni…

fiju…
scenarij je slijedeci, Mol kupuje po 2800, a za 6 godina prodaje Rusima za 5000kn
kao da je prvi put ovako odigrano s neki domacim preduzecem 🙁

Ne samo to kolega Klečak da bi lako mogli dobiti jeftino,nadam se da neće jer imam sitno INE,nego je stvar u tome što će kasnije ti Mađari napraviti sa INOm? Koliko su ti Mađari do sada uložili u INU? Pogledajte Plivu,2000 ljudi ide doma,a ona postaje mala tvornica tableta. Sa ranga svjetskog imena na tvornicu tableta,minus od 100 000 000 kn u polugodištu,još samo fali da daju proizvodnu u franšizu,pa ću i ja raditi tablete za Plivu,evo baš imam garažicu od 20 m2.

Lijepa naša silovana….ma koliko mi šutjeli [wink]

Plivu su izmasakrirali Čoviči, od lovca je postala lovina
Za Inu ako ugase rafinerije slijedi isto, samo veletrgovina
bez obzira na sve, mirovinci mogu lijepo odigrat ovdje za sve nas skupa s penzijama
zasto vlada ne bi dala 19%ine mirovincima??barem nesto??

prodala ne dala

Evo jedan ludi scenario od Steve za laku noć:

HANFA objavi ponudu MOL-a.
2800 kn.
Pajdo prerušen u dobru vilu ostane na 2900.
Masa gleda, nije im jasno.
Udare po Pajdi, pojedu nalog na otvaranju. Zuuum!
Nalog od 5000 komada se obnovi.
Ekipa gleda.
Udaraju dalje.
Novi nalog, ekipa neumorno prodaje.
Prođe X naloga po 5000 kom na 2900.
Smanji se pritisak je je narod već veliki dio "utopio" Pajdi.
OMV se javi "dopisom" da ga INA ne zanima.
Pritisak se vraća, bjesumučno se prodaje.
Pajdo stoji na 2900.
Sad i oni najveći optimisti prodaju.
Stevo se počinje predomišljati da proda. [lol]
Ipak odustaje.
Pajdo & company skupe 20 % INA-e.
OMV se u zadnjoj minuti "predomisli" i preda ponudu.
3000 kn.
Pajdo se iskrca na ponudi.
Nakon X godina saznamo da su Pajdo i OMV sve izrežirali skupa.
Ukida se HANFA. [lol]

(primjetite da više nije bitno koliko MOL ponudi u drugoj ponudi jer Pajdo prodaje isključivo OMV-u)

E dobra li je ova rakija.

E sad zaspite ako možete.

[thumbsup]

radilo se o popriličnim ciframa makar to i mirovinac bio,jako mi je zapela transakcija od strane RBA kad je kupila 1000 komada INGRE,sad to vrijedi ravno polovicu.Ako su oni tako sigurni u pad bili pa su kupovali po bilo kojoj cijeni da bi sada rušili??
To je isto kao da vi kolega sad imate 1 000 000 kuna i sve upucate u recimo DDJH i dižete cijenu sigurno do 150 kn,da bi kasnije to prodavali po 100 kn i tako plašili ulagače? Stavite to na papir pa pogledajte kako bi Vam portfelj izgledao…

Morao bi biti bolji primjer, ovo nije adekvatno. Vratimo se za početak na poantu, da je ne izgubimo, u originalnom postu ti ne vjeruješ mirovincima jer si ih ulovio da kupuju po nepovoljnim cijenama. Zato ti i današnja kupnja velikih količina Ine po 2900,00 ne drži vodu.

Ja mislim suprotno, ja mislim da oni jako dobro znaju kad, po kojoj cijeni i zašto nešto kupuju, samo to nama nije odmah očigledno.

Da se vratim na INGR i kupovinu po visokim cijenama, najveći promet Ingrom je bio 18.12. blok transakcija od 55 milijuna kuna, 1100 komada po cijeni 50000 kn po komadu. To je bilo netom prije značajnog rasta Crobexa kakav dugo nismo vidili. Mislim da je realno pretpostaviti da je to kupio neki mirovinac.

E sad, odeš i pogledaš Top10 Ingre i vidiš da mirovinci danas imaju cca 6 x toliko. Samo su te količine kupili po duplo nižoj cijeni. A ne zaboravi i da su izlaskom iz OIF-a uživali privilegiju isplate pri najvišim cijenama dionica. Riječ je o milijardama. Možda je i to dio plana, kupovinom digneš cijene najpopularnijih dionica i odmah opališ OIF-u nalog za isplatu, izvučeš bar 10% više casha? A poslije, tko živ, tko mrtav.

Možda je cijela ova moja teorija pucanj u prazno, ali ako se stavim u njihovu poziciju, meni to izgleda sasvim izgledan scenario, kako žrtvovati glistu da upecaš masnog šarana.

Ali i dalje ostaje činjenica da bilo koja transakcija rađena pri crobexu 5300, dok se još ova kriza nije razmahala, nije direktno usporediva sa bilo kojom sadašnjom. Mnoge dionice su pale i po 70%, a malo tko je to vidio unaprijed. Cijenu dionica uvijek treba staviti u omjer s stanjem cijelog tržišta, barem ja tako mislim.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Anonimno, 14.08.2008. u 00:18

Po kolikoje prodan HT,koliko dobiti nosi sada HT? Sve je više očito da će tako proći i INA i HEP. Na kraju krajeva čemu te prodaje? Tvrtke koje najviše zarađuju i donose milijarde mi prodajemo? To pametni ljui ne rade..

eto samo ti stotku mogu dat za post.. ok je prodat po previsokoj cijeni uvijek..kao i kupit po preniskoj.. 6000 bi bila takva cijena.. i s 5000 bi se dalo živit… u trenutnoj svjetskoj situaciji, ne računajući peak oil isl. priče..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close