Evo malo su Polančecovu izjavu sada dali na vijestima i ne djeluje mi baš prezadovoljan te kaže da ipak moramo biti objektivni i realni sa ponudom.
da je po zakonu, ni on ne bi trebao znati za cijenu …
[/quote]
I ne samo on nego i ovi što su se istovarali ovih dana na 2900 a to su im omogućili mirovinski fondovi.
Evo malo su Polančecovu izjavu sada dali na vijestima i ne djeluje mi baš prezadovoljan te kaže da ipak moramo biti objektivni i realni sa ponudom.
[/quote]
Mislim da su ipak Sanader i Polančec prvi saznali za cijenu, budi bez brige.
KNELE, di si? Da i mi doznamo cijenu. [wink]
Aha, zivkaš uokolo u potrazi… Oke, oke, javi se kad doznaš. [kiss]
[/quote]
I ne samo on nego i ovi što su se istovarali ovih dana na 2900 a to su im omogućili mirovinski fondovi.
[/quote]
Istresali su se uglavnom mali. Izašli su izvještaji PBZ investa za srpanj 2008. Njihovi fondovi su masovno kupovali INA-u u srpnju.
nazalost momci knele trenutno nezna ništa više od ostalog puka, ako vas sta tješi imam solidan broj ponovno kupljenih na 2900 pa kud svi Turci ti i Mujo [thumbsup]
nazalost momci knele trenutno nezna ništa više od ostalog puka, ako vas sta tješi imam solidan broj ponovno kupljenih na 2900 pa kud svi Turci ti i Mujo [thumbsup]
[/quote]
Šta će reć, Rumenige nije pao na tvoj šarm? [wink]
Ma je Mujo, valja nam čekati i još malo čekati. A mi ovakav radišan narod, mi bi radije da se posao obavi čim prije, naravno. Pa koliko im vremena treba da pročitaju jedan dokument? Mi smo tu na forumu prevrnuli bar 100 u ovo par tjedana, jel tako? A ništa… Nemam večeras pametnih primisli pa malo časkam. Još da nas posjeti čika moderator bar u ovo gluvo doba pa pusti ovu hrpu postova koji se ne mogu pročitati, bilo bi bar malo zabavnije. [pray]
stvarno zanimljive novine koje pružaju vrlo kvalitetan info [lol]
Evo jedno hipotetsko pitanje.
Ajmo reći da će ponuda biti Xkn (točna brojka je nebitna) ali i da će biti veća od 3.000kn.
"Veliki" bi tada krenuti kupovati do neke njima prihvatljive granične razine.
Pretpostavimo da oni imaju naknadu za prodaju i kupnju nekih 0,2%. Koliko bi im razlike (kad se oduzmu naknade) bilo dovoljno da im se isplati kupovati pa prodati mjesec dana kasnije? 0,25%? 0,5%? 1%? Više?
Inače MOL je danas objavio da je dobit od INA-e za 2Q08 1,3 bn HUF (5,9 bn 1H08). To znači da je ukupna dobit 1,3Bn x 4 = 5,2 Bn HUF. Preračunato u kune po današnjem tečaju (3,05) to iznosi 158,6 mil. kuna. U 2Q07 dobit je bila 109 milijuna kuna. Ako je moja računica točna dobit je u ovom tromjesečju povećana 45,5%.
Mislim da ovo nije točno, ne znam gdje si vidio takav podatak. Ono što sam ja vidio je da porast prodaje benzina u Hrvatskoj iznosi 29% što daje naslutiti mnogo veću dobit od 158,6 mil. kn. Rekao bih da će biti oko 1.000 mil. kn samo 2Q.
Šta reći na ovu trakavicu….Jedino je činjenica da neki (odabrani) znaju cijenu , a neki ne (među kojima smo mi ovdje)…Sad ovi koji znaju cijenu imaju 14 dana fore za dokup dionica ili prodaju, a mi po običaju….
Samo mi nije jasno što treba proučavati 14 dana da bi se objavila cijena…..
Samo mi nije jasno što treba proučavati 14 dana da bi se objavila cijena…..
Pa zar si mogao očekivati više od tih kretena? sramota. Ekipa zna cijenu i 2 tjedna može žariti i paliti po burzi u skladu s tom inside info. Trebalo bi zablokirat trgovanje do daljnjeg ili nek ovaj kretenko Samodolko izađe van s cijenom odnamh danas u jutro.