INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Netko je ulupao oko 300 mil .kuna na cijeni 2900 da bi ponuda bila ispod te cijene .Nema logike kako neki ljudi ovdje razmišljaju.Nija naša vlada baš toliko blesava i nesposobna kako vi mislite.

Možda zato da bi imao kontrolu nad većim dijelom free floata. A to onda nosi sa sobom još nekoliko zanimljivih promjena (prema stanju u kojemu su dionice raspršene na velik broj sitnih ulagača). Najznačajnija je promjena u pregovaračkoj poziciji.
[/quote]
Ima istine u tome ali naši fond menađeri su kupovali i HT na 410 ( da ne spominjem optimu na IPO – u )tako ruku na srce po njima se ne treba ravnati

Ponuda nema veze sa nicim i ona ce biti kakv ce bit, ko se oko nje sekira neka je racuna, ostali mozak na pasu, u srijedu bumo pol pametniji [thumbsup]

samo ova dionica nebu vidila tako skoro 2899, to je jedino pametnome bitno

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

ma nevidim više pajdu na 2900, pa neće nas valjda u završnici ostaviti na cjedilu,
hvata me malo nelagoda ili ovaj pajdo taktizira

Gdje je PAJDO nestao??

ma nevidim više pajdu na 2900, pa neće nas valjda u završnici ostaviti na cjedilu,
hvata me malo nelagoda ili ovaj pajdo taktizira

pajdo stavlja dneven naloge pa mu isteknu na krjau dana, valjda ne zna promjenit datum naloga na investoru [lol]

Osobno da sam ja na mjestu Mola dao bih sramotno malu ponudu cca 2570kn.
Zašto!
1. da unesem pomutnju na tržište.
2. da opipam ima li kontra ponude
3. Ako prođe – prođe
4. ako ne , opet se može dati nova veća ponuda.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ocekujem MOL sa 3120kn pocetnom ponudom [proud]

Možeš staviti i u dollarima.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Netko je ulupao oko 300 mil .kuna na cijeni 2900 da bi ponuda bila ispod te cijene .Nema logike kako neki ljudi ovdje razmišljaju.Nija naša vlada baš toliko blesava i nesposobna kako vi mislite.

Logika je da Lukoil za 2 godine daje 4.000 kuna. Za AZ i naše "pemzije" sasvim OK!

Logika je da Lukoil za 2 godine daje 4.000 kuna. Za AZ i naše "pemzije" sasvim OK!
[/quote]

Mogao se onda spustiti i na 2800 i za dvije godine bi kupio 300 milijuna. Ako će ponuda biti, kako neki ovdje predviđaju, ispod 2800 onda može skupiti i za dva tjedna na 2800.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

politika ovdje igra glavnu ulogu,a ako mol da manju ponudu od 3000,00,smatrat će se kao investitor od nepovjerenja….

Osobno da sam ja na mjestu Mola dao bih sramotno malu ponudu cca 2570kn.
Zašto!
1. da unesem pomutnju na tržište.
2. da opipam ima li kontra ponude
3. Ako prođe – prođe
4. ako ne , opet se može dati nova veća ponuda.

Logički si to dobro složio, nekakva teorija kaže tako, zašto platiti više? Pa ipak, i sam si rekao sramotno malu ponudu, a ja isto imam nekoliko mojih teorija zašto bi to za MOL bilo kontraproduktivno.

Prvo i psihološki osnovno, MOL bi se doista osramotio dajući ponudu matematičkom formulom izračunati kao minimum koji mora ponuditi. Ne znam za druge, ali ja jednoj takvoj firmi (zar je onda MOL ikakav igrač?) ne bih davao moj udjel u našoj firmi. Razmislite.

Drugo, svako normalno preuzimanje pretpostavlja premiju. Ja imam nešto jer sam htio imati nešto, ako ti želiš to nešto i stalo ti je, može, ali da dogovorimo neku višlju cijenu jer inače ja kao prodavatelj nemam nikakav incentiv da ti to dam. Pa ja sam to imao i prije nego si ti došao?!

Treće, što se nadovezuje na ovo drugo, i na ovom bear marketu (koji je osnovni krivac što je prosjek uopće tako nizak) nakon objave 1Q FI Ine, a na osnovu samih rezultata – prije nego se počelo govorkati o mogućem preuzimanju, cijena se ustabilila na 2600. Veliki ulagači su već međusobnom konkurencijom doveli cijenu na fair value za ovu ružnu godinu koji je dugi niz vremena držao vodu jer jednostavno kompanija vrijedi minimalno toliko.

Četvrto, zadnje i najpraktičnije, sa našim vrlim kupcem na 2900,00 i MOL-ovom tzv. ponudom po 2570,00, kome ćete prodati dionice? Ako ćete uopće prodati? Pa taj kome prodajete nije blesav, pa ako ih vi nećete uvaliti MOL-u po npr. 3500, bude on to napravio za vas. Cijena usluge, prava sitnica.

Having said all that, a što su sve moja i samo moja razmišljanja podijeljena na javnom mjestu, zaista bi MOL mogao zaigrati prljavu igru i krenuti sa dna. Samo se onda pitam, da li onda oni sa velikom sigurnošću znaju da će biti natjecanja (jer ipak oni znaju više od nas, ne?) i da im je ipak uputno krenuti sa što niže cijene. Jer, opet po meni, to je jedini praktični razlog zašto krenuti tako nisko, a ipak sačuvati obraz jer će događaji koji slijede opet navesti vodu na naš mlin i cijeli proces će imati happy end.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

politika ovdje igra glavnu ulogu,a ako mol da manju ponudu od 3000,00,smatrat će se kao investitor od nepovjerenja….

Što reći nego BRAVO! Da sam htio sažeti moju litaniju na jedan insightful redak, po prilici bih slično tumačio.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

New Report

Close