očekujem slabu ponudu (manje od 2900), koja neće proć….pa novu ponudu, kontraponudu iznad 3000.
Teško da će Ivo prodati INA-u braniteljima iza leđa. Ipak je to veeeliko biračko tijelo (pogotovo kad znamo koliko izmišljenih branitelja ima). Ivo bi jako mudro mogao odigrati INA-u. Sjećam se izjave čelonog čovjeka Lukoila-a početkom srpnja kad je rekao da će se Lukoil odazvati pozivu za kupnju INA-e ukoliko ih vlada RH pozove. Tako da ukoliko se OMV i MOL počnu lipariti i ciganiti s ponudama, Ivi lagano pukne film i kaže: "Dobro gospodo, kad vam je to bilo skupo, kako vam se ovo čini…" i otvoreno pozove Ruse u deal pod starom parolom "strateško partnerstvo". Ovi ponude bijesnu cifru, MOLu i OMVu ostanu pozicije "pasivnih promatrača", a kao nagradu Rusima za dobru trgovinu Ivo još i DružbuAdriu pogura i evo ti dobitne kombinacije. Naravno, i OMV i MOL svjesni su rizika "slabe ponude" i igre živaca tako da će ponuditi OK cifru već u startu. Bilo koji od njih. Siguran sam.
Evo da se i ja pridružim pogađanju:
– Očekujem da će MOL dati ponudu na 3100 kuna
– OMV će dati kontra ponudu i kupiti sve uključujući dionice MOL-a.
očekujem slabu ponudu (manje od 2900), koja neće proć….pa novu ponudu, kontraponudu iznad 3000.
Očekujem 2970 bez kontraponude……
Mislim da bi ovo branjenje cijene na 2900 bilo potpuno besmisleno ako bi se prihvatila ponuda koja nebi bila bar 10-ak % veća, toga su valjda svi akteri svjesni.
Evo ipak samo igre radi i ne previše ozbiljno ja ću lupit cifru ponude 3350 kn [thumbsup]
Evo da se i ja pridružim pogađanju:
– Očekujem da će MOL dati ponudu na 3100 kuna
– OMV će dati kontra ponudu i kupiti sve uključujući dionice MOL-a.
¸
Da kolega,ovo je i moje razmišljanje,dakle OMV odustaje u utrci za lidera u ovom djelu evrope ali samo zbog diktata iz Brisela,ali zato zasigurno neće propustiti INU te će ,s obzirom da su puni casha,popapati sa zadovoljstvom i udio MOL-a u INI te kontra ponuda bi mogla biti oko 3450, nakon toga malo primirje pa nakon dvije godine ponovno nasrtaj na MOL a put do toga mu vodi preko INE,
MISLIM DA ĆE TAKO IĆI A u konačnom pripetavanju cijena bi u najboljem slučaju mogla rasti do 3750 gdje bi i branitelji omekšali i napokon svi zadovoljni a i mađari jer su austrijance skinuli sa vrata iako samo privremeno..u svakom slučAJU DO SVIH SVETIH-01.11 sve gotovo.. [thumbsup]
Netko je ulupao oko 300 mil .kuna na cijeni 2900 da bi ponuda bila ispod te cijene .Nema logike kako neki ljudi ovdje razmišljaju.Nija naša vlada baš toliko blesava i nesposobna kako vi mislite.
Netko je ulupao oko 300 mil .kuna na cijeni 2900 da bi ponuda bila ispod te cijene .Nema logike kako neki ljudi ovdje razmišljaju.Nija naša vlada baš toliko blesava i nesposobna kako vi mislite.
Možda zato da bi imao kontrolu nad većim dijelom free floata. A to onda nosi sa sobom još nekoliko zanimljivih promjena (prema stanju u kojemu su dionice raspršene na velik broj sitnih ulagača). Najznačajnija je promjena u pregovaračkoj poziciji.