INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nepisano je pravilo da se ponudi 30% od fer cijene,oni da nemaju novca,ne bi išli u pripetavanje,pogotovo kad im je za vratom omv..dakle,recimo da je fer cijena prosječna cijena zadnja 3 mjeseca,tj. 2600,00×30%=3580,00..

Lijepo si ti to sračunao, samo konačna cifra na mom digitronu ipak izađe na 3380,00 [wink]

Igrajuć se, potražio sam i geometrijsku sredinu ta dva broja koja izađe na 2964,45 što su otprilike razine koje smo postizali zadnjih dana, pogotovo prije nego je došao šumar… ovaj, HPB-ov broker i napravio pomutnju svojim krivim nalogom. Ne znam koliko ima smisla igrati se s geometrijskom sredinom i svim ovim brojkama prije prve ponude, ali eto, simptomatično je.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Ja ne znam za ove koji govore o nekoj maloj cijeni INE šta je njima u intersu pa očito je da cijena ne ide ispod 2950 kn .A špekulira se da je prva ponuda između 3000-3500kn.

PITANJE TWIXERU i STEVI:
Gdje ste došli do podataka o prebacivanju dionica HVB – UNICREDIT? Da li se radi o dionicama INE u vlasništvu MOLa ili o MOLovim mađarskim dionicama? Praćenjem SDA top 10?

Molim odgovor potkrepljen linkovima. I neka Vam ne bude teško odgovoriti.
Unaprijed hvala.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Ja ne znam za ove koji govore o nekoj maloj cijeni INE šta je njima u intersu pa očito je da cijena ne ide ispod 2950 kn .A špekulira se da je prva ponuda između 3000-3500kn.

Interes je pokušati što realnije odrediti cijenu. Ne da poslije moram uzamiti apaurine ili nedaj bog nekaj jačeg kad, ako, me potplate.

p.s. Niko sretniji od mene ako se ispune očekivanja superoptimista I. klase.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

PITANJE TWIXERU i STEVI:
Gdje ste došli do podataka o prebacivanju dionica HVB – UNICREDIT? Da li se radi o dionicama INE u vlasništvu MOLa ili o MOLovim mađarskim dionicama? Praćenjem SDA top 10?

Molim odgovor potkrepljen linkovima. I neka Vam ne bude teško odgovoriti.
Unaprijed hvala.

SDA TOP 10, dionice INA-e u vlasništvu MOL-a.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

malo nedostupno bilo..

1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.483.552 44,84 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./UNICREDIT BANK HUNGARY ZRT, ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY 2.500.001 25,00 Skrb. račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 700.000 7,00 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 281.418 2,81 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 94.825 0,95 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. 93.124 0,93 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50.189 0,50 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 39.800 0,40 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 28.026 0,28 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 27.477 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 82,98

koje peripetije oko ine..igra velikih…ja sam se danas još podebljao,pa šta bude…ne znam zašto je vršen pritisak na pad cijene,kada nikakva odluka još nije donešena koja bi izravno utjecala na cijenu ine..opet su to sve samo nagađanja..a omv je pun keša,hm,hm…idem i ja u veronu..

@alt333
prvi radni dan u tjednu veliki pritisak na prodaju imaju radnici.provjereno u ZBB.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Ako je OMV out ( a izgleda da jest) tipujem na ponudu MOL-a od 2970.

Ako je OMV out ( a izgleda da jest) tipujem na ponudu MOL-a od 2970.

Ako OMV pusti INU, neće je moći imati nikako jer Hrvatska vlada staviti će klauzulu u vezi neotuđivanja dionica INE u nekome roku od 5 godina, a to znači da će se MOL u 5 godina financijski razviti i OMV neće se moći širiti, na zapadu je sve preuzeto od velikih kompanija u Srbiji i BIH je Gazprom stoga logično je da se OMV uključi u privatizaciju INE pošto je odustao od MOL-a

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Dok se "Pajdo" ne makne, ni ja se ne mičem. Kad se makne, razmislit ću što ću. [cool]

New Report

Close