dakle mol će morati prikupiti kune na deviznom tržištu,rekao je rohatinski..možda su oni to već obavili…ma sve mi nešto miriše na 500 eura po dionici..tj. 3600,00…..
nakon preuzimanja,ma kolika cijena bila,ostaje na toj razini ili lagano pada,barem 3 godine..evo kako ja računam cijenu ine..minimalna cijena ponude,i na to 30%,kad se sve promućka,ispada cca 3400,00..međutim,to neće biti zadnja,nego prva ponuda…dakle,ako ću biti objektivan,ponavljam moje razmišljanje o cijeni od 3300-3600…to bi bilo objektivno i realno..sve ispod toga je smiješno,a iznad toga je moguće,…
Ne znam kolega kako ste došli do tog izračuna,ako ne bi bio problem može li mali opis izračuna…
Iskreno ne očeujem preko 2940 prvu ponudu,u biti tu negdje očekujem. Osim moje odokativne metode kojom sam došao do tog iznosa, "potvrđuje" mi ga veliki nalog na 2910 sa velikom količinom,koji možda igra na malu zaradu,ali ogromnu količinu.
to su samo moja nagađanja na osnovu informacija koje čitam između redaka..ne bi sad o tome,to je aproksimativna vrijednost u objektivnim uvjetima..sada je nalog pajdo stavio na 2920,00..neka mu je ulaz i izlaz,brokerske usluge 1%..znači na 2950,00 je na nuli…znači da bi sa 2940,00 bio u minusu..ma sve ispod 3200,00 bi po meni bilo smiješno..ee sad,da li se netko dogovorio u veroni,to ja ne znam,ali isto tako znam da su štern,polančec i velika braća,u emisiji otvoreno rekli da će svi biti zadovoljni,i građani,radnici,država,a i špekulanti…a tih dana je netko kupio inu za 50 ak milijuna kuna sa prosjekom cijene cca 3100,00..čak je dotakla cijena razinu od 3200,00…ako je taj lud,onda sam i ja,što mi je prosjek 2920,00..
Ma pajdo ima jako malu proviziju… Ako misli predat u ponudi za pruzimanje, nema troskova nikakvih za izlaz. Njemu su ukupni troskovi u tome slucaju, mozda 0,1%.
Da li je moguće da neki fond namjerno gubi i dokupljuje iznad cijene preuzimanja da bi podignuo 3 mjesečni prosjek, i time i cijenu preuzimanja. Time bi u preuzimanju puno veću količinu dionica koje već ima otprije prodao po toj većoj cijeni (ali ipak manjoj od trenutne), te na taj način ipak igra isplativu igru?
Mislim da se prosjek racuna 3 mj do trenutka kad su dostavili dobrovoljnu ponudu na ZSE… znaci, trgovanje od 14.04 do 14.07., ako me pamcenje dobro sluzi. Ili ne?
Da li je moguće da neki fond namjerno gubi i dokupljuje iznad cijene preuzimanja da bi podignuo 3 mjesečni prosjek, i time i cijenu preuzimanja. Time bi u preuzimanju puno veću količinu dionica koje već ima otprije prodao po toj većoj cijeni (ali ipak manjoj od trenutne), te na taj način ipak igra isplativu igru?
Nije moguce, dolje je deimos dobro napisao,što ne znaci da mu nisam dao jedinicu, pajdo kupuje po toj cijeni jer zna da ce ponuda biti daleko veca na kraju
Ne znam kolega kako ste došli do tog izračuna,ako ne bi bio problem može li mali opis izračuna…
Iskreno ne očeujem preko 2940 prvu ponudu,u biti tu negdje očekujem. Osim moje odokativne metode kojom sam došao do tog iznosa, "potvrđuje" mi ga veliki nalog na 2910 sa velikom količinom,koji možda igra na malu zaradu,ali ogromnu količinu.
Odokativna metoda? Možete li mi preporučiti neku literaturu u kojoj bi mogao pročitati nešto više o toj "odokativnoj metodi"? Vidim da je dosta ljudi koristi.
Jednostavno ne mogu vjerovati koliko ljudsko razmišljanje može biti plitko. "Kupuju po 2910 da bi prodali po 2940, idu na veliku količinu, malu zaradu, ulazne provizije, izlazne provizije, 1 %…" Nevjerovatno.
Ljudi, sklonite se sa sunca od 11-16 h.
Odokativna metoda? Možete li mi preporučiti neku literaturu u kojoj bi mogao pročitati nešto više o toj "odokativnoj metodi"? Vidim da je dosta ljudi koristi.
Jednostavno ne mogu vjerovati koliko ljudsko razmišljanje može biti plitko. "Kupuju po 2910 da bi prodali po 2940, idu na veliku količinu, malu zaradu, ulazne provizije, izlazne provizije, 1 %…" Nevjerovatno.
[/quote]
Koje su onda tvoje prognoze u pogledu cijene na "dobrovoljnoj" ponudi Mola?
[/quote]
Ajde ne bahati se,te provizije od 1% možda ti imaš, provizije fondova se broje u kunama,vrlo sitno,nema postotak nego naknade po transakciji.
Pogledajte mao cjenike SDA iZSE pa ćete vidjeti koliki su njima ulazi kolega..
Čuj ovo – ne bahati se. Kao da se s pijancima u birtiji prepirem…
[lol]
Kolega, da malo pratite trgovanje INA-om zadnjih 2 tjedna primjetili bi da mirovinski fondovi skupljaju sve što se skupiti može. 2900, 2910, 2950, 2975… sve kupuju. I sigurno razmišljaju malo inteligentnije od svih vas koji tvrdite da će prodavati MOL-u po 2950 ili što ti ja znam koliko.
NEĆE prodavati uopće. Eto što je. To je mirovinski fond. Taj će držati INA-u sljedećih 20 godina. Sada skupljaju jer žele pokupiti što više prije nego MOL ponudom pokupi ostalo. MOL može samo gledati i plakati.
A svaki onaj tko misli da će se jedan AZ ili PBZ mirovinski zadovoljiti mrvicama, nekakvim mizernim postotcima i "brzim" zaradama – ili je glup ili je jaaaako naivan. Skuplja se za dugoročno – to je više nego očigledno. Jer krize dolaze i prolaze, tako će i ova. A onda ćemo vidjeti koliko što vrijedi. I koliko vrijedi INA. A to vrijeme će doći brže nego većina misli. Jer većina je na burzi u krivu. Ne samo na našoj nego na svakoj.
Što se mojih procjena tiče mogu samo "pogađati" prvu cijenu, a obzirom da sam to već napravio tu na forumu izvolite se vratiti unazad par stranica i pogledati.
(Kad smo kod provizija moja je 0,6% a obzirom da će mi trgovanje ove godine najvjerovatnije preći milijun kuna provizija će mi biti 0,5%.)
Niste mi za "odokativnu metodu" literaturu preporučili. Čekam.