Nitko nije lud da rasipa svoje novce bezveze. MOL ima dobre veze u tvrci koju kupuje.
Tako je. MOL-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi INA-e. A OMV-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi MOL-a.
Dakle, ako je itko dobro informiran – to je OMV.
[thumbsup]
I to se ne zove rasipanje – to se zove strateško povezivanje i širenje. A ovo što smo mi napravili sa bankama, telekomunikacijama i sad sa INA-om – to je rasipanje.
A za par godina ćemo imati i T-Vode i T-šume i T-Elektoprivredu kako je krenula rasprodaja…
@StevoKramp, za ovaj post sam ti dao 100%. No, kod nas se sve gleda kratkoročno. Po onoj što je ljudski život spram vječnosti. Ja sam o tome više puta pisao na ovoj temi.
ponuda 2850?pa tko će im pristati na tu ponudu.kad se već u srijedu dionica može prodati za 2950,00..di vam je logika,moja logika upućuje na to da bi krajnja cijena mogla premašiti 3500..neće oni rasipati novac,a nećemo ni mi davati dionice u bescijenje..znači,načći ćemo se na pola puta..to je isto kao da ideš na ljetovanje a cijepidlačiš hoćeš li potrošiti kunu više…ako su oni spremni za preuzimanje,onda se neće stiskati,jer će im se sve uloženo relativno brzo vratiti..mislim da bi se većina složila oko 3500,00 mada ja znam dosta ljudi koji su rekli da je ne daju ispod 4000,00..raspolagati energijom je in,i tu se neće lipariti…
Ponuda će sigurno biti Iznad 3000kn
I bit će objavljena zadnji dan ili pred sam kraj zakonskog roka.
…Tako je. MOL-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi INA-e. A OMV-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi MOL-a. Dakle, ako je itko dobro informiran – to je OMV.
Kolega, cijenim optimizam sto se tice INA, ja sam ipak samo oprezni optimista. Ipak su INU ovi mađari dobro iz*ebali otkako su ušli. Nego, nekako mi gornja tvrdnja ne stoji, ajde razotkrijte mi bečlije u u upravi i nadzoru MOLa, evo i linka da ne trazite mnogo http://www.bse.hu/menun_kivuli/portlets/companyprofile?security=518
Hvala.
Analiza kupovine 29.7.2008.Količina: 6340 komada
Promet: 18.605.755
Najniža: 2.905,03
Najviša: 2.974,00
Prosječna: 2.934,66
Kupnja u top 10: 5459 komada (minimalno, jer je u top 10 ušao novi račun za koji ne znamo koliko je kupio)
Dakle, na prosječnoj cijeni od 2934,66 kn "veliki" ulaze sa 86% ukupnih kupnji tog dana.Nitko ne prodaje.
Jesu sad stvari malo jasnije širokim masama?
[thumbsup]
…Tako je. MOL-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi INA-e. A OMV-ovi ljudi sjede u nadzornom odboru i upravi MOL-a. Dakle, ako je itko dobro informiran – to je OMV.
Kolega, cijenim optimizam sto se tice INA, ja sam ipak samo oprezni optimista. Ipak su INU ovi mađari dobro iz*ebali otkako su ušli. Nego, nekako mi gornja tvrdnja ne stoji, ajde razotkrijte mi bečlije u u upravi i nadzoru MOLa, evo i linka da ne trazite mnogo http://www.bse.hu/menun_kivuli/portlets/companyprofile?security=518
Hvala.
[/quote]
[lol]
Nemojte mi samo reći da tražite da vam među upravom i managmentom tražim "austijska" imena. Što mislite tko radi ovdje:
OMV Hungaria Asványolaj Kft.
Róbert Károly krt. 64-66
1134 Budapest
Hungary
Tel.: +36 (1) 452-7100
Fax: +36 (1) 452-7102
info.hungary@omv.com
(ured OMV-a u Mađarskoj)
Austrijanci? [lol]
Zar stvarno mislite da nitko iz OMV-a koji drži 20% MOL-a ne sjedi u upravi MOL-a?
Eto Vam brojevi pa nazovite i pitajte!
Mr. Mulham Basheer Abdullah Al Jarf – managment board
Mora da je Mađar rođeni! [lol]
Oman Oil Company – 8% udjela u MOL-u.
Analiza kupovine 29.7.2008.Količina: 6340 komada
Promet: 18.605.755
Najniža: 2.905,03
Najviša: 2.974,00
Prosječna: 2.934,66
Kupnja u top 10: 5459 komada (minimalno, jer je u top 10 ušao novi račun za koji ne znamo koliko je kupio)
Dakle, na prosječnoj cijeni od 2934,66 kn "veliki" ulaze sa 86% ukupnih kupnji tog dana.Nitko ne prodaje.
Jesu sad stvari malo jasnije širokim masama?
[thumbsup]
Stevo i široke narodne mase!
2934,66 x 1,20 = 3521,59
Zar mislite da je 20% malo u ova teška vremena?
Razmišljajte malo kao kupci koji kupuju novcima zarađenim svojim rukama .
Nemojte maštat samo kao pijani bogataši iz druge generacije koji su bogatstvo nasljedili ili siromasi koji su iznenada dobili na lotu.
Bez minimalno 40 % premije na zadnju cijenu nemamo što razgovarati ja i potencijalni ponuditelj.
Govorim u svoje osobno ime – svatko neka si postavi target.
Teška vremena? Koja teška vremena? Prije bih rekao vremena rekordnih cijena goriva i rekordnih profita naftnih kompanija.
Ne maštam ja ništa – samo sam realan.
[cool]