Do sada imamo jednoga koji je prodao 200 komda, slijedeća najveća prodaja je 26. Više nego jasna struktura prodavača.
a tih malih paketića svakim danom sve manje.
idući tjedan nećemo imati 100 transakcija dnevno ako se zadrži ova cijena
u portfelju se vidi da netko ispod 10 mjesta povećava broj dionica znači kupuje i to svakim danom se vidi da netko skuplja
Iskreno već sam se umorio od pajde i njegove (ne)aktivnosti.
Da hoće kupovati više rasla bi i INA i cijeli crobex (daleko su najveći volumeni na INA-i i za ovakvih skromnih dana).
Da se povuče fino bi padao crobex sa ostatkom svijeta juče i danas i bilo bi finih transakcija ili dokupa pa se čekala korekcija za izlaz i sl. (u ovakvim vremenima jedini način zarade na zse kad globalna promena trenda još nije na vidiku).
Ovako već 2 tjedna ništa od ništa nitko se nigdje ne mrda. [angry]
Uskraćuje (moguću) zaradu meni [proud] i sasvim sigurnu mom brokeru [lol]
Ovako mogu samo… [yawn] [yawn]
@mavam
kupuj u singapuru, pakistanu, americi, venecueli isto se može dobro zaraditi aindexi idu gore dolje u većim dnevnim oscilacijama nego kod nas.
još kupuj bankarske dionice i tu imaš još veće mogućnosti zarade ali možeš i popušiti lovu za jedan dan
tko voli nek izvoli.
Ništa ne komentirate činjenicu da vam je pajdo digao ljetvicu za 5 kn?
Zaku**c mu kad ni sa 2905 nemože doć do dionica!! [lol]
šalu na stranu postoje dvije strategije:
1. da pajdo čuva granicu 2900 to je uspio dapače čak ju je i digao gore [thumbsup]
2. da je pajdo u šopingu na 2900 ruku na srce i tu je uspio se primjereno nakrcat a s obzirom da smo vidili da pajdo ne trza previše ( kad je komotno mogao ići dolje) tako vidimo da netrza previše na ići gore pa mu je trebalo 2 dana lošeg šopinga da digne cijenu za 5kn PAJDO je hladan kao led! [cool]
@mavam
kupuj u singapuru, pakistanu, americi, venecueli isto se može dobro zaraditi aindexi idu gore dolje u većim dnevnim oscilacijama nego kod nas.
još kupuj bankarske dionice i tu imaš još veće mogućnosti zarade ali možeš i popušiti lovu za jedan dan
tko voli nek izvoli.
U banke se istina ne kužim baš jako i kapa dolje onome tko s njima obrće i zarađuje.
A sve ostalo trenutno čami čekajući…
Mislim da nikome nebi škodilo ni malo akcije i na domaćem tržištu.
Onome kome uopće nije do akcije taj je oročio svoje.
Ništa držat ću se one narodne: "Strpljen spašen". [undecid]
Zaku**c mu kad ni sa 2905 nemože doć do dionica!! [lol]
šalu na stranu postoje dvije strategije:
1. da pajdo čuva granicu 2900 to je uspio dapače čak ju je i digao gore [thumbsup]
2. da je pajdo u šopingu na 2900 ruku na srce i tu je uspio se primjereno nakrcat a s obzirom da smo vidili da pajdo ne trza previše ( kad je komotno mogao ići dolje) tako vidimo da netrza previše na ići gore pa mu je trebalo 2 dana lošeg šopinga da digne cijenu za 5kn PAJDO je hladan kao led! [cool]
[/quote]
Apsolutno se slažem. Kao dodatak postoji i još jedna teorija da on i/ili njegova braća kupuju sve iznad. Svaki put kad dođe netko do njega, odmah se pojavljuje nova količina koja zapravo brani Pajdin nalog od 5000. Što bi zančilo da Pajdina brana ima dvojaku funkciju. Obranu + psihološki faktor. On i njegovi kupuju, ali i tjeraju druge da kupuju po viskokim cijenama. Mi (dioničari zainteresirani za INA-R-A smo se već naviknuli na njegovu smirenost i debeo novčanik. Štoviše očekujemo da se svaki dan iznova pojavi. Pa ljudi dali smo mu ime… [rolleyes]. Pajdo i associates će se toliko nakupovat ine… (da se mirovinci udruže, koliko bi posto imali?) da će diktirati uvijete po kojima će ima dati najboljem ponuđaću. Koliko INE imaju po GDR-ovima? [rolleyes]
Tako izgleda, postavi branu ispod koje ne bi trebalo ici a malo iznad nje kupi sta ga dopadne.
Ovo ima manje smisla od premotavanja CD-a
[/quote]
Onda si kupi kazete.
Ono što je za sada vidljivo u top 10 je da se dva obavezna mirovinska utovaraju AZ 11229kom i HYPO 6305kom. dva PBZ i dva ZB osnovni i skrbnički su se istovarili zajedno 2719 kom. Govorim o proteklih tjedan dana. Da bi se ušlo u top 10 mora se posjedovati min 27221 kom. Mislim da se prava bitka vodi na nižim pozicijama koje nisu vidljive i sa više računa da se ne otkriva pozicija. Pajdo bi vrlo lako mogao biti i neko od mirovinaca koji kupuje za nekog ili diže cjenu po Ivinom naređenju. U svemu ovom je teško biti pametan ako ti ne leži matematika zato sjedi i čekaj da drugi odrade posao. Biti će dobro ovako ili onako.
Nikome tko skuplja dionice za sebe nije u interesu da ih skuplja na ovakav. Upravo zbog dospjeca radnickih dionica danas bi se moglo skupljati jeftinije nego sto je. Simptomaticno je sto nema znacajnih promjena u top 10 i izostanak blok transakcija. Pad prometa u zadnjih par dana je simptomatican.
U trazenju Pajde, mislim da mozemo dodati uz Hansa, Vladimira, Zoltana i Ivu, dr. Ivu. Vlada dogovara razmjenu dionica s MOL-om i ocigledno misli da Ina vrijedi vise nego sto je danasnji market value. Znam koliko i vi, ovo je samo moj doprinos spekulacijama, ali ovako se ne skuplja za sebe.
U nedostatku novih informacija, moj target za Inu je 3200.
U nedostatku novih informacija, moj target za Inu je 3200.
I moj [proud]
Gle graf INA-e danas k’o bezuspješni pokušaji oživljavanja [lol]