Malo sam se igrao s TOP 10 INA i došao do sliedećih podataka:
17.7. promet INA-R-a – 4056 komada
18.7. promet INA-R-a – 2493 komada
21.7. promet INA-R-a – 2977 komada
"Najnoviji je podatak da ta poduzetnica iz Sjedinjenih Američkih Država u vlasništvu drži 75.341 dionicu Mediteranske plovidbe, odnosno udjel od 48,26 posto, što znači da je nadomak cilju, odnosno stjecanju većinskog vlasničkog udjela u korčulanskom brodaru u kojemu godinama ne uspijeva ostvariti utjecaj."
Eto, a Sanader s 5-7% želi imati utjecaj u odlučivanju u Mol-u. Nije isto, naravno, ali je znakovito. I ne znam kako bi s tim malim postotkom mogao utjecati na nešto bitno u odlučivanju, osim što bi uspio nagovoriti nekog iz nadzornog odbora da ode s njim na kavu. [proud]
Eto, a Sanader s 5-7% želi imati utjecaj u odlučivanju u Mol-u. Nije isto, naravno, ali je znakovito. I ne znam kako bi s tim malim postotkom mogao utjecati na nešto bitno u odlučivanju, osim što bi uspio nagovoriti nekog iz nadzornog odbora da ode s njim na kavu. [proud]
ovo ti je odlično za čistu 100%
[thumbsup]
Naši političari misle da mogu širiti svoje ideje o "polu socijalističkom samoupravljanju polu kvazi demokraciji" i izvan granica ove države. Normalni civilizirani svijet funkcionira vrlo jednostavno – imaš većinu – odlučuješ. A mi bi se njima sad nametali i sa 6% udjela u MOL-u htjeli upravljati? Dajte ljudi probudite se. Ovakve stvari prolaze samo u Hrvatskoj i u zemlji čudesa. Mađari će sada "pristati" na sve samo da se dočepaju INA-e. Kasnije, kad bude pitanje ulaska HR u EU, jednostavno ćemo morati potpisati nekakav aneks ugovora o "upravljanju" s MOL-om gdje će se sve morati uskladiti s "pravnom regulativom EU-a"! I morat ćemo poništiti taj dio u kojem se definira "strateško partnerstvo" i "zajedničko odlučivanje"Jer ta pravna regulativa ne poznaje i ne priznaje ovakve FIKCIJE o socijalističkom samoupravljanju kakve nama prodaju naši vrli političari. Ne samo trenutna vlast, već i bivša i ona prije nje, i ona prije nje…
KAPITAL JE JEDINI I NAJBOLJI UPRAVLJAČ! TKO IMA VEĆINU KAPITALA ODLUČUJE, TKO JE U MANJINI GLEDA SA STRANE! I NEMA TU FILOZOFIJE!
Utorak 22 srpanj 2008. SDA promjena vlasničke pozicije.
đe nađe ovo ovako ljepo jer ja moram kao seljo svaki dan pratit
đe nađe ovo ovako ljepo jer ja moram kao seljo svaki dan pratit
[/quote]
https://etrade.fima.com/shop/Overview.aspx . Imaju malo više provizije, ali zato hrpu kul sitnica koje ćine život jednostavnijim. Ja obožavam ovo, intraday i analize koje dobiješ besplatno ako radiš dobre promete. Ako si fan TA ili fundamentata imaš i to…RSS vijesti…
Ništa ne komentirate činjenicu da vam je pajdo digao ljetvicu za 5 kn?
Pajdo ne prestaje oduševljavat publiku
Zašto bi se pajdo žurio sa dizanjem letvice kad je jutros bila ponuda na prodaji 91kom po 2900? To je tako kad se dionice djele nepismenim tipovima po raznim osnovama pa ih oni djele dalje. 5 kn nije puno ali je klasičan primjer ne razumijevanja trenutne situacije. Sreća naša da je kupnja bila više postavljena i da je pajdo na straži.
Pajdo ne prestaje oduševljavat publiku
[/quote]
A kako ce nas tek sve odusevit ako digne nalog za malo vecu brojku, ja mislim da ti ne moram pricat.
[/quote]
Ma lako za pajdu i njegovog mlađeg brata (nalog oko 200kom. koji se redovno obnavlja) nego kako to da mali ne prate situaciju i ne podignu letvicu jer ovi sigurno ne kupuju tolike količine bez sigurnih informacija?
Znam da kod nas svi prvo vole vidjet da raste paonda tek uskaču ali zar ovo već nije dovoljno znakovito pa pajdo je tu već gotovo 2 tjedna neokrznut. Poslije toliko uloženog jasno je da se više ne misli povlačiti i pustiti da INA i njegov uloženi kapital padne već očekuje (čitaj -zna) baš suprotno.
Čini se da se čeka pucanj startnog pištolja iz vlade ili od ponuđača, a onda neće svi stići ući na vrijeme.
Možda nisam dovoljno objektivan jer imam ovu dionicu ali s obzirom na okolnosti zaista ne vidim neki drugi logični scenario.