KUPNJE – INA-R-ACijena Količina Ukupno
2.906,00 17 49.402,00
2.905,99 7 20.341,93
2.905,02 206 598.434,12
2.905,01 126 366.031,26
2.905,00 5.000 14.525.000,00
Izronili [proud]
[/quote]
ne, nije to to..
jucer su se nabidavali i konstantno bili na 1.bidu.
cak i sa jednocifrenim ponudama i cim bi kupili odmah novi komad.
danas kupuju mali!
A evo kako nam stoje prosci danas:
P.S. Bilo bi lijepo da imamo (zvanični) razlog rusa pratiti [wink]
Da sam ja na Pajdinom mjestu i da želim pokupovati puno dionica stavljao bi puno manje naloge (500, 1000 kom max) jer bi tako ćešće bilo "a što ako se pojede nalog i ne dođe novi" pitanje. Ovo je sada kao dobar dan. Digneš se ujutro, znaš da je 5000 komada na kupnji i to je to.
Manji nalozi imali bi bolji efekt.
Pa ne zeli Pajdo radit jeftin dokup. Mogao je on fino pokupovat ovih dana i do 2700 bez problema.
Pajdo brani cijenu.
Pogledajte grafove od kad se Pajdo pojavio – Bollinger se naglo sužava, candlesticki su maleni ko pixeli, a i RSI pada i to na relativno velikom prometu.
Nestalo je voliatilnosti na INA-i – zadnja, najviša, najniža i prosječna se razlikuju za po par kuna od kad je počela Pajdina operacija….
Pajdo je postavio dno i tko hoće daytradeati to može raditi samo iznad 2900.
I danas sa 2905 je pokazao da nema ništa protiv da se njegovo dno i malo podigne…
Dakle, Pajdo se opskrbio sa svojom INA-om davno po puno nižim cijenama i sad si sa možda 5-10tak posto vrijednosti diže vrijednost cijelog portfelja.
Jer vidi – jučer je Pajdo na obranu INA-e potrošio samo 240k kn, a danas – NITI JEDNE KUNE.
Bilo bi insteresantno da netko izračuna koliko je na kraju Pajdo stvarno potrošio na obranu, a koliko je odradila psihologija. Siguran sam da bi svibili iznenađeni koliko je ta brojka mala u odnosu na INA-in free-float.
@mavan
zašto si uzeo 645$? Nude 625$. Zadnje trgovanje jučer po 640$. No vjerujem da će s vremenom na više.
Još malo i evo nas na jubilarnoj 1000 stranici ovog foruma. I nije nešto s obzirom na broj dioničara INA-e i njen značaj za Burzu!
Tko voli čitati i analizirati…
Ja bas na 1000-oj stranici kupim Inu nakon vise od godinu dana. Nadam se da ce imat kakav znacaj.
Da sam ja na Pajdinom mjestu i da želim pokupovati puno dionica stavljao bi puno manje naloge (500, 1000 kom max) jer bi tako ćešće bilo "a što ako se pojede nalog i ne dođe novi" pitanje. Ovo je sada kao dobar dan. Digneš se ujutro, znaš da je 5000 komada na kupnji i to je to.
Manji nalozi imali bi bolji efekt.
Pa ne zeli Pajdo radit jeftin dokup. Mogao je on fino pokupovat ovih dana i do 2700 bez problema.
Pajdo brani cijenu.
Pogledajte grafove od kad se Pajdo pojavio – Bollinger se naglo sužava, candlesticki su maleni ko pixeli, a i RSI pada i to na relativno velikom prometu.
Nestalo je voliatilnosti na INA-i – zadnja, najviša, najniža i prosječna se razlikuju za po par kuna od kad je počela Pajdina operacija….
Pajdo je postavio dno i tko hoće daytradeati to može raditi samo iznad 2900.
I danas sa 2905 je pokazao da nema ništa protiv da se njegovo dno i malo podigne…
Dakle, Pajdo se opskrbio sa svojom INA-om davno po puno nižim cijenama i sad si sa možda 5-10tak posto vrijednosti diže vrijednost cijelog portfelja.
Jer vidi – jučer je Pajdo na obranu INA-e potrošio samo 240k kn, a danas – NITI JEDNE KUNE.
Bilo bi insteresantno da netko izračuna koliko je na kraju Pajdo stvarno potrošio na obranu, a koliko je odradila psihologija. Siguran sam da bi svibili iznenađeni koliko je ta brojka mala u odnosu na INA-in free-float.
[/quote]
AZ je prosvijetlio pamet svima ostalima, a oni sad kako hoće ………………….a što se tiče toga koliko je potrošio na obranu cijene ( tj na kupovinu na razini iznad 2.900 kn ) to može izračunati svatko tko je pratio kretanje top 10 dioničara.
kupio je 11.229 komada x 2.900 kn = 32.564.100 kn ( najmanje ) od ukupno 220 mil kuna
Dali se ovaj tekst može povezati sa pisanjem (istinitim ili ne -nebitno) kako je AZ taj veliki kupac INA-e?
I dalje je najlikvidnija dionica Zagrebačke banke koja je prikupila više od 5,8 milijuna kuna prometa. Njome je trgovano u rasponu od dvadesetak kuna – po cijenama između 370,50 i 390 kuna. Zadnja transakcija najvećom hrvatskom bankom zaključena je na gornjoj granici tog raspona pa njezin rast iznosi impresivnih 4,90 posto.
Izvor:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=55499d6d-a2ec-41ca-ba4e-46f07164b3fa&open=sec
Ako postoji poveznica onda dobro zvuči skok zabe?!