Nego kakve su vam prognoze za sutra?
Mislite da je prodaja onemoćala ili samo uzima zraka?
Hoće li se tko pridružiti velikom ili velikima i prebaciti 2920 (nepremostiva granica još od prošlog tjedna)?
Ili će INA taboriti na ovim razinama do neke nove vijesti od vlade ili mogućih kupaca?
Subjektivan sam po tom pitanju pa se nadam makar malo većim uznuđenjima iznad 2920 [huh]
kako je krenulo, usporava prodaja na ovim razinama,a kupnja je vrlo jaka. Ako nastavi tako, može se očekivati podizanje letvice, barem malo…
evo, jasno do bola, pa neće valjda dat ponudu malim dioničarima ako ova naša bagra misli svoje prodat MOLu, sve ovisi o ovim našim dečkima kaj…….mamu im
http://www.poslovni.hr/87019.aspx
Kao što rekoh jučer.
Da nije to Jadranka pročitala moj post jučer pa pretipkala?!
[proud]
Nego kakve su vam prognoze za sutra?
Mislite da je prodaja onemoćala ili samo uzima zraka?
Hoće li se tko pridružiti velikom ili velikima i prebaciti 2920 (nepremostiva granica još od prošlog tjedna)?
Ili će INA taboriti na ovim razinama do neke nove vijesti od vlade ili mogućih kupaca?
Subjektivan sam po tom pitanju pa se nadam makar malo većim uznuđenjima iznad 2920 [huh]
Kao što smo vidjeli danas na prodaji dominiraju radnici i građani. Prije svega radnici. Osim jedne prodaje od 600 komada prava je rijetkost bio nalog preko 30 komada na prodajnoj strani. S druge strane očigledno je da su kupovali veliki investitori.
S obzirom na strukturu prodavača vrlo je nezahvalno prognozirati. Većina radnika i građana ima loše ili nikakvo znanje o burzi te odluke donosi na osnovu novinskih članaka. Ovisno o tome kakvi će naslovi sutra osvanuti promet bi se trebao kretati između 3000 i 10000 komada. Ukoliko ne bude bombastičnih naslova onda negdje između 3000 i 5000 komada na prodaji.
Što se tiče kupaca mislim da kako se udaljavamo od ulaska druge tranše radnika i kako se približavamo MOL-ovoj ponudi broj može samo rasti. Interesantno je da je danas prodano preko 90 milijuna obveznica i to jako jeftino. Dakle nekome se žurilo da dobije novac za obveznice. Bilo bi intersantno znati ko su prodavači i gdje misle reinvestirati taj novac. U svakom slučaju dobra vjest za tržište dionica je da se investitori radije odlučuju za prodaju obveznica.
2920 je realističan cilj za sutra, ali sve će jako ovisiti o medijima koji imaju jaki utjecaj na radnike i građane.
Skužio sam tko je pajdo!!!!!!!!!!!
Vaš link
[lol]
Ma samo da malo osvježimo temu!
Zanimljivo mi je kako je termin "pajdo" prihvaćen od svih forumaša.
Čak i na drugom forumu.
kako je krenulo, usporava prodaja na ovim razinama,a kupnja je vrlo jaka. Ako nastavi tako, može se očekivati podizanje letvice, barem malo…
ovako nesto i ja ocekujem..
iako se nadam beskompromisnom ciscenju bar do 3000, kao prije koji dan [lol]
valjda se smijemo nadati i mastati [tongue]
Mašta je važnija od znanja.
Albert Einstein
[wink]
[/quote]
Ma naravno, uvijek! [wink]
Samo ću se ja sada opet prikloniti mojem razmišljanju otprije par mjeseci. Tada se pokazalo korektno *, iako sam se nakupio kečeva od neprijatelja. [smiley] Apsolutno je nebitno gdje će cijena biti sutra (i prekosutra). Ono što čekamo je rasplet događaja, MOL-ovu cijenu i pojavljivanje OMV-a ili ne. I odgovor naših poglavara. To su jedine bitne stvari. Ostalo će biti odraz psihologije na burzi i puno će značiti daytraderima, swingerima i opakim špekulantima, ali nikom drugom.
* Tada smo bili "prikovani" na 2600 i bilo je nervoze, oće li gore, kad će, šta će. Moje stajalište je bilo da situacija nije "sazrela". I da se napisima u novinama radi navlakuša. Ko je tad prodao po 2600 se zajebo. Ko je prodao po 2720 kad je do tamo došlo napireno štampom je mislio da je dobro napravio, ali se isto zajebo (sada je jasno). I ima još par (pod)verzija, ali to ostavljam mašti čitatelja. [lol]
Stanje 23.07.2008.
Količine dionica na:
kupnji: 8644,
prodaji: 19344.
Protrgovano 5729 dionica u 368 transakcija.
Jučer 22.07.2008. bilo je iznad 10000 dionica na kupnji. Jučer je ostvaren i jači promet.
A čega se bojimo?
Gospodo sve je to zbog
večeras bilo ako je tako izgledalo.
Je li bilo opravdano?
[rolleyes]
* Tada smo bili "prikovani" na 2600 i bilo je nervoze, oće li gore, kad će, šta će. Moje stajalište je bilo da situacija nije "sazrela". I da se napisima u novinama radi navlakuša. Ko je tad prodao po 2600 se zajebo. Ko je prodao po 2720 kad je do tamo došlo napireno štampom je mislio da je dobro napravio, ali se isto zajebo (sada je jasno). I ima još par (pod)verzija, ali to ostavljam mašti čitatelja. [lol]
rooster, zašto bi se netko "zajebo", kako ti kažeš, ako je dionicu ine kupio po 2000 a prodao po 2600 ili 2720 ??? Svatko odabire točku izlaza na razini koja mu je prihvatljiva iz raznoraznih razloga (gotovina, prijelaz u drugu dionicu, itd…). Zar ti nikada nisi prodao dionicu koja je za mjesec dana bila skuplja?
pozdrav! [tongue]
sirovina benz prodao svoje crpke (6 kom) Euro Millu -LUKOLU, dečki se šire po Hrvatskoj i mislim da neće stati.
Informacija provjerena a primopredaja crpki napravljena jučer a planira se širenje otkupom još crpki od ,alih trgovaca oko 100 ovew godine.
Nisu rusi došli gledati kakvo je more, idu oni s ozbiljniom poslom.
Braniti cijenu od 2900 kuna imaju i mirovinski fondovi, ali i OMV iako su im razlozi bitno drugačiji.
Tri mirovinska fonda koja su u top 10 imaju oko 400.000 dionica. Recimo da će narazini od 2.900 kupiti 50.000 komada. Oni time šalju poruku koja im je najniža cijena za prodaju. Neka Mol punudi tu cijenu. 0ni su zaradili na ostalih 350.000 komada.
Evo samo jedne usporedbe:
1. Fondovi kupuju po 2.800, Mol ponudi cijenu od 2.850
2. Fondovi kupuju po 2.900, Mol ponudi cijenu od 2.900
U prvoj varijanti zarada fondova na 50.000 dionica (kupljenih po 2800 i prodanih po 2850) je 2.500.000 kuna. U drugoj varijanti te zarade nema, ali na preostalih 350.000 dionica zarada je veća za 17.500.000 kuna. Čak i da MOL ponudi znatno nižu cjenu, oni znaju da će za godinu dana cijena INE biti još atraktivnija. Ako sada netko ne kupi po recimo 2900-3000 kuna, za godinu dana ta cijena kod preuzimanja može biti i 3.500 kuna.
OMV-ov razlog je bitno drugačiji. Oni žele da ponuda MOL-a bude čim viša kako bi MOL skupio čim više dionica po čim višoj cijeni tako da još financijski oslabi te da pokušaju ponova napasti MOL. U slučaju da ponuda Mola bude niska, onda se mogu uključiti u bitku za INU. Oni ionako znaju da sa ponudom ispod 3.000 kuna nemaju što tražiti i zato sve po 2.900 im je ok.
svakom slučaju, tko god skuplja ima osiguranu zaradu. Jedini loše što se može skupljaču dogoditi da Mol ponudi cca 2600-2700 kuna po dionici i da onda vlada ima otvorene ruke za zamjenu dionica sa MOL-om.
Ovaj scenario ne odgovara nikome osim MOL-u i siguran sam da će se svi udružiti da tako nešto ne prođe.