Ono što je meni čudno i tjera na oprez je činjenica da je novih 5k stavio na kupnju dok je na istoj bilo još preko 2,5k kom. Po nekoj logici ako već želi skupiti količinu trebao je pričekati da se kupnja istopi pa bi onda prodavači postali još jači…Ovako nekako izgleda da čeka podršku drugih, a nje za sada nema….
Primjećujem uglavnom parne naloge (6, 14, 18, 24, 26 komada). Vjerovatno su zaposlenici tako dobivali pakete. Očigledno je da oni prodaju.
Ali iskreno, ovo je teža monotonija. 2900, 2900, 2900…
Slušam lagano GnR – "Knocking on heaven`s door" i gledam monitor… nekako mi je pjesma prigodna.
[thumbsup]
Zaista nepresušni optimizam vrijedan divljenja.
Ako ne radiš negdje kao PR promašio si zanimanje. [wink]
@sančo
Kad sam ja govorio trećeg dana euforije da na 3100 do 3200 treba obavezno prodat govorio
si mi da se ostavim investiranja. E moj Sančo nekad se praviš englez i prodaješ maloj djeci priče..
bravo za tebe da si bio u pravu…………..sad kad si prodao sigurno misliš da si najpametniji……………..iako te burza već sutra može demantirati
nemoj zaboraviti da su se neke stvari otad promijenile
to izgleda tako u ovom trenutku jer je omv poslao dopis da nije namjeravao to što smo mi mislili da je namjeravao……….??
a opet, čini mi se da je zadržao sebi pravo da se u datom trenutku isprsi sa svojom ponudom
ntl, ina vrijedi osjetno više od ove cijene ( izgleda da su svi zaboravili da mi prodajemo inu u trenutku žestoke krize na tržištima kapitala diljem svijeta ) [tongue]
Primjećujem uglavnom parne naloge (6, 14, 18, 24, 26 komada). Vjerovatno su zaposlenici tako dobivali pakete. Očigledno je da oni prodaju.
Ali iskreno, ovo je teža monotonija. 2900, 2900, 2900…
Slušam lagano GnR – "Knocking on heaven`s door" i gledam monitor… nekako mi je pjesma prigodna.
[thumbsup]
Zaista nepresušni optimizam vrijedan divljenja.
Ako ne radiš negdje kao PR promašio si zanimanje. [wink]
Mogao bi poslati CV i molbu u OMV. Pa na forum.poslovni inside info bacati ekipi na private.
[/quote]
[lol]
opet vam govorim ovo nije AZ fond
Je, je, to ja AZ fond koji se bahato ponaša i tjera druge fondove da kupuju po cijeni iznad 2900. Nije mu bitno što to njega puno košta, pa i onako nisu njegovi novci.
Koja glupost… INA na 2900 je stravičan, da ne kažem "protuprirodan" decoupling. Ja ne kažem da Ina ne vrijedi 2900 (vrijedi više!!) i da onaj koji je kupuje/drži neće zaradit. Ja da imam INE u portfelju otreso bi ju bez pardona na 2900 i kupovo ostale proizvode u supermarketu po 30-50% popusta. No… to sam samo ja…
[/quote]
Hajde ti lijepo napiši jedan prigodan mail na ovu temu pa ga pošalji mirovinskim fondovima i OIF-ovima. OIF-ovi imaju u prosjeku 30%, a neki i 50% u cashu, depozitima i obveznicama. Pa možda te netko i posluša. Na inflaciji od 7,5% ništa nije podcijenjeno 30% ili 50%.
U prilogu ti šaljem kako izgleda portfelj jednog prosječnog dioničkog (ne mješovitog ili obvezničkog fonda).
Koja glupost… INA na 2900 je stravičan, da ne kažem "protuprirodan" decoupling. Ja ne kažem da Ina ne vrijedi 2900 (vrijedi više!!) i da onaj koji je kupuje/drži neće zaradit. Ja da imam INE u portfelju otreso bi ju bez pardona na 2900 i kupovo ostale proizvode u supermarketu po 30-50% popusta. No… to sam samo ja…
[/quote]
Kolega , dozvolite da drugi imaju svoje misljenje o upravljanju portfeljima, preagresivan vam je pristup
A sad molim da mi objasnite zasto ina vrijedi 2900 ili kako vi kazete cak i više!
Ja inu imam i dalje , prodao sam pola na 3200, trebao sam sve, ali jednostavno svako bi trebao u svom portfelju imati kao stup dionice poput ine adrisa, ht-a…
@sančo
Kad sam ja govorio trećeg dana euforije da na 3100 do 3200 treba obavezno prodat govorio
si mi da se ostavim investiranja. E moj Sančo nekad se praviš englez i prodaješ maloj djeci priče..
bravo za tebe da si bio u pravu…………..sad kad si prodao sigurno misliš da si najpametniji……………..iako te burza već sutra može demantirati
nemoj zaboraviti da su se neke stvari otad promijenile
to izgleda tako u ovom trenutku jer je omv poslao dopis da nije namjeravao to što smo mi mislili da je namjeravao……….??
a opet, čini mi se da je zadržao sebi pravo da se u datom trenutku isprsi sa svojom ponudom
ntl, ina vrijedi osjetno više od ove cijene ( izgleda da su svi zaboravili da mi prodajemo inu u trenutku žestoke krize na tržištima kapitala diljem svijeta ) [tongue]
[/quote]
Pošto se radi o industriji nafte INA bude vjerojatno za 5 godina vrijedila i 5000 kn, samo mi
trgujemo sada i moja procjena trećeg dana euforije je bila da treba prodat čisto zbog psihe
i tehničkog momenta. Ne mislim da sam najpametniji ni blizu…al me smetaju sprdavanja tipa
ostavi se toga i sl.
Hmmm, ovaj odgovor OMV-a može djelovati na dionicu samo loše i to su oni znali.
E, sad kako im to može koristiti…
Ili oni kupuju na 2900 ili su se dogovorili s MOL-om i naša vlada bi mogla ostati kratkih rukava ili…
Slobodno me nadopunite zato sam i pisao…