Jel netko možda zna koliko je dionica Ine pojedini mirovinski fond imao u razdobljima od prije recimo 3, 6, 9 i 12 mjeseci?
Daj mi datume koji te zanimaju i dobiješ stanje na top 10 (usporedba).
[/quote]
Evo ako ti nije problem stavi stanje za 01.06.2007., 03.09.2007., 02.01.2008., 03.03.2008. i 02.06.2008.
Da bude preglednije i da ne zauzme cijelu stranicu, možda bi ih mogao staviti u excel pa staviti file ovdje.
Zahvaljujem unaprijed! [thumbsup]
Evo mogu ovako:
1.6.2007.
4.1.2008.
30.5.2008.
Vlada je isto nešto trgovala na malo! Valjda pofalilo za Audi A8 za gorivo! [wink]
Imal tko informaciju kada se očekuje polugodišnje izvješće i nekakvo "realno" (iskreno) očekivanje kavko bi ono moglo biti?
Mislim da zakonski moraju do kraja ovog mjeseca dati nerevidirano izvješće kao i svi.
A što se očekivanja tiče nemam nikakvog uvida ali ako poslije svih poskupljenja ne bude osjetno veća nego u isto vrijeme prošle godine ja (istina kao potpuni laik) bi bio jako iznenađen. [undecid]
Ajmo malo i ovako.
Ovih dana ekolozima se diže kosa na glavi kad svako malo krene neko razmišljanje o nuklearkama, družbi Adria, a ima još jedna Adria. Adria LNG. Konzorcij za sada isključivo inozemnih tvrtki koje čekaju njezinu preuzvišenost RH da širokom gestom dobre volje konačno odabere mirnu luku u koju će pristajati LNG tankerčići i prihvati dodijeljeno joj mjesto u veseloj družini. RH se nešto nećka pa se mršti pa si misli, a kaj će to meni? Možda da gurnem koju tvrtku nutra i maznem neku lovu? Možda 25%?
1% neka mazne Plinacro, 10% HEP, a INA bi mogla 14%, ipak su to neke naše tvrtke koje se motaju oko plina. Prve dvije su naše 100% one nek propadnu ako treba ukoliko se pokaže da stranci opet mute naše bistro more, ali INA…
INA ima najveći postotak a i nije baš 100% naša. Stranci sve sami zapadnjaci, a među njima neki OMV drži 20% i izgleda malo zajebava. Ode visočanstvo početkom ove godine malo do Beča, najbliže je a da nešto znači, konačno dogovoriti se ko kaj i kak. A zašto? Uz tu INU ima neka hunska firma MOL bez koje ova izgleda ne može ni šarafe i farbu kupovat da se malo zbegeca. Hercig!
Moguća zabava nije nimalo jeftina. Cijela košta oko 700 milja eura, sad i nešto više. Svatko bi svoj dio kolača kad se jednom ispeče. MOL iako nepozvan hoće i može sudjelovati, samo ako je torta ukusna bolje zagrabit što veći komad. S druge strane možda bolje ne čačkat mečku jer ako OMV popizdi može bit svega.
Barem nama malima tako izgleda.
I gle podudarnosti sve se rješava nekako istodobno. Privatizira se do jaja baš kad visočanstvo koje ne zna kaj bi sa samom sobom, treba objaviti jasno i glasno gdje će biti terminal i da njezine tvrtke zauzimaju svoje pravima i obvezama uvaljene im pozicije. Može li bolje?
Možda je sve samo dobar igrokaz za publiku, a možda ni sami RH-INA, MOL i OMV ne znaju kaj da se dogovore do zadnjega. Ako je igrokaz nahebasmo vi ja i mi svi skupa, ako nije možda nekaj i ubacimo u kasicu prasicu.
Evo mogu ovako:
1.6.2007.
4.1.2008.
30.5.2008.
Vlada je isto nešto trgovala na malo! Valjda pofalilo za Audi A8 za gorivo! [wink]
Koliko vidim, AZ je cijelo ovo vrijeme najviše kupovao. U zadnjih godinu dana je to oko 200.000 komada…
Jedini su koji su pokupovali toliku količinu. Možda sam paranoičan ali to mi je malo sumnjivo.
[huh]
A ono što se tiče vladinih dionica, mislim da su to radnici kupovali.
Ako se udruže mirovinci, Sančo i Ivana7, onda MOL više nema šanse da skupi 50%
Inače, AZ je dugo vremena bio apsolutno neaktivan po pitanju kupovine INA-R-A. Stajali su na 255 942 sve do tog dana kada su pomeli 10 000 komada. Čudna takika. Možda su htjeli nadoknaditi propušteno!
[smiley]
http://www.poslovni.hr/86947.aspx
AZ mirovinski je puno kupovao INU i prije na razini 2200KN, tako da je njegov prosiječni ulaz u INU puno manji, tako da ako pod predpostavkom da će ponuda MOL-a biti i puno niža, zarada AZ mirovinskog je jako velika.
Polugodišnje izviješće izlazi 14.8.2008 godine!
VLADA mora po zakonu o privatizaciji INA-e NAPRAVITI PONOVNO VREDNOVANJE FIRME!!!
MOL mora do 14.8. dati obvezujuću ponudu. MOL-u NETREBA NITKO PRODATI NI DIONICU ako smatra da INA vrijedi VIŠE! A to će se znati.Moja procjena je između 5-7 kkn! ( s premijom )
Inače sadašnji BV je cca 2500 kn, a za 4 godine biti će 5000 kn! Uložena vlastita sredstva i čista dobit.
Neka MOL slomi zube na INA-i!
danas radnici jedan njihov dio mogu prodavati dionice na burzi!
Očekuješ veći pad danas ili…?
Barel nafte se digao na 131$ juče i natjerao američke indexe u crveno ako to nešto znači ovdje…
-ne bih rekao veći pad, jer su procjene da veći dio radnika neće htjeti prodati dionice nego će čekati javnu ponudu.
-ovaj dan su čekali kupci, jer misle da će se sliti veće količine dionica na prodaju, moja je procjena da će se razočarati.
-uskor dolazi izvješće (polovinom slijedećg mjeseca), koje bi se moglo poklopiti s danom objave javne ponude mol-a, odnosno točne cijenu otkupa dionica, i to se čeka,
-prema svemu polugodišnje izvješće će viti više nego odlično a to će sve generirati rast dionice INE.
-bitna je do sada i šutnja OMW-a ali i rusa u svezi javne ponude MOL-a, što dodatno diže tenziju,
-očekujem svakako da će u igru ući još netko naročito jer su sanaderu natrljali nos u Austriji što nije transparentno razgovarao oko zamjene dionica, no to je njegova taktika,
I na kraju to je samo jedno u nizu razmišljanja mene kao jednog od vlasnika dionice koju neće tako lako prodati.