Upravo su objavljene iskaznice Erste fondova za dan 30.06.2008. godine. Kako Josip Glavaš ima dobar uvid u stanje BF-a, zanimljivo je pogledati kako su se njegovi fondovi pozicionirali na dan 30.06.2008. godine. To se naravno u međuvremenu moglo promjeniti.
Današnji raspon cijene trgovanja gotovo isti kao juče 2910 +/- 10 kn.
Što se ne dogovore k’o ljudi na 2910 i riješe sve u 5 min. [lol] , a ne da ovaj davež traje već danima [yawn]
Idem gledat kako trava raste da si malo napumpam adrenalina [lol] [lol]
Znam da ce me mnogi popljuvat ali ja zaista mislim da ovi koji prodaju na 2900+ cunga lunga nisu normalni.
anjima poruka i vica:
opljačkao pajdo pekarnicu i to motikom.
ulovili ga panduri i pitaju, što u pljačku s motikom:
a on će:meni je ćaća reka nema kruha bez motike.
neka prodaju i uhvate se motike, bez uvrede, samo se radi o vicu. [lol]
Posve očekivano, najviše je prometa (8,7 milijuna kuna) prikupila INA (ZSE:INA-R-A) koja se nije tijekom dana u odnosu na jučerašnju cijenu od 2.900 kuna, nije spuštala u minus, nego je čak i porasla, pa je trenutno u plusu od 0,2 posto. Iako je količina dionica sadržanih u nalozima za prodaju Ine jutros prije otvaranja trgovine bila peterostruko veća u odnosu na kupnju, ovaj se omjer tijekom trgovine „popravio“, pa su prodajni nalozi „samo“ dvostruko veći.
Jučer je premijer Sanader po prvi put kategorički otklonio mogućnost razmjene dionica s MOL-om, navodeći kako nakon najave javne ponude MOL-a nema više pregovora o swapu. No Sanader ničim nije objasnio taj obrat, odnosno kako to da umjesto prodaje planiranih 19 posto državnog udjela u INA-i, koje su čitavo vrijeme do sada bile spominjane kao predmet razmjene, prodaje državnog dijela ipak zasad neće biti. Naime, MOL u ponudi najavljuje kako djeluje zajedno s državom, pa planira kupiti sve dionice koje nisu u vlasništvu države niti MOL-a, odnosno preostalih 30 posto. Uz najavu zajedničkog djelovanja s državom teško se uklapa transparentan nastavak privatizacije, naprosto zato što je MOL u odnosu na potencijalne kandidate u privilegiranom položaju.
Izvor:
http://www.seebiz.eu/hr/burze/ina-cvrsto-iznad-2.900-kuna,20574.html
Ja se nagurao ispred Pajde pa mu oteo par komada. [thumbsup]
Da ti se isplati!
Vjerujem da pišem u ime velike većine na ovom forumu [wink]
Ako je Pajdo tu samo da zaustavi paniku – uspio je u tome 100%!
Točno vidim ovu ljigavu igru fondova na kupnji! Nećete još dugo gospodo cijediti naivce. Doći će trenutak kad ćete i vi morati po nalozima na prodaji udariti. OMV će se danas ili sutra očitovati o namjerama… A onda?
Ko ih ima nek drži gaće, ko je prodao neka plače!
[cool]
Evo malo iz ugovora:
9.1.1. ako Vlada dâ, u bilo koje vrijeme, svoje odobrenje bilo kojem ulagatelju osim Strateškog ulagatelja za stjecanje više od deset posto (10%) izdanog temeljnog kapitala INE, u skladu s Člankom 10., stavak 4. Zakona o privatizaciji, takvo će se odobrenje dati i Strateškom ulagatelju pod istim uvjetima
13.1 Osim ako ne prestane na drugi način u skladu s ovim Člankom 13 ili međusobnim sporazumom Ugovornih strana, ovaj Sporazum ostat će na punoj snazi i s punim učinkom bez vremenskog ograničenja.
13.2 Ovaj Ugovor automatski prestaje na dan kada bilo koja od Ugovornih strana prestane biti vlasnikom najmanje dvadeset i pet posto (25%) plus jedne dionice izdanog temeljnog kapitala Društva
To bi značilo da MOL uvijek može kupiti od vlade nje udio po cijeni koju ponudi npr. OMV.
Točno vidim ovu ljigavu igru fondova na kupnji! Nećete još dugo gospodo cijediti naivce. Doći će trenutak kad ćete i vi morati po nalozima na prodaji udariti. OMV će se danas ili sutra očitovati o namjerama… A onda?
[cool]
Otkuda znaš da pajdo nije jedan od ovih koji kupuju iznad 2900. Veliki nalog je otvorena ponuda velikim dioničarima, a male se može skupljati i malim nalozima.
[cool]
Otkuda znaš da pajdo nije jedan od ovih koji kupuju iznad 2900. Veliki nalog je otvorena ponuda velikim dioničarima, a male se može skupljati i malim nalozima.
[/quote]
Pajdo ne lipari! Pajdo je faca! [thumbsup]
Pajdo je i u Londonu na djelu:
As at 17-Jul-2008 13:00:42
630.500 +0.50 +0.08%
630 USD x 4,6 = 2900 kn (ravno)
S Pajdom nema šale!