Kako vam se čini ova teorija.
Prošli tjedan ovaj veliki kupac, ili vrlo vjerojatnije njegov predstavnik, je zvao sve veće investitore i nudio otkup velikih količina dionica INA-e. To je neko dojavio u Budimpeštu i MOL je uplašen da mu netko netko mogao počistiti free float odmah krenuo u javnu ponudu.
Dobra.
Jedina mana, cini mi se, je ta sto Mol nije zainteresiran za free-float, nego za 19% od vlade
Možda je ovaj pajdo OMV ili neko tko skuplja za njega. Pretpostavlja da će morat ponudit puno više od 3.000 pa zašto ne skupit ponešto i po 2900 kuna?!
Možda je ovaj pajdo OMV ili neko tko skuplja za njega. Pretpostavlja da će morat ponudit puno više od 3.000 pa zašto ne skupit ponešto i po 2900 kuna?!
nije OMV………………kad OMV bude kupovao cijena sigurno neće biti 2.900 kn [lol]
Kako vam se čini ova teorija.
Prošli tjedan ovaj veliki kupac, ili vrlo vjerojatnije njegov predstavnik, je zvao sve veće investitore i nudio otkup velikih količina dionica INA-e. To je neko dojavio u Budimpeštu i MOL je uplašen da mu netko netko mogao počistiti free float odmah krenuo u javnu ponudu.
Dobra.
Jedina mana, cini mi se, je ta sto Mol nije zainteresiran za free-float, nego za 19% od vlade
[/quote]
Jasno da nije zainteresiran, jer prvenstveno mora riiješiti ovih 19% od Vlade a za ostalo ima vremena kada skupi novaca. Ja očekujem nisku ponudu Mola, (barem prvu, jer im nije cilj kupiti ovih 31% na tržištu) a poslije ako ga netko natjera možda digne.
Vidim da nitko nije shvatio moju prijašnju poruku (StevoKramp ni Ides), možda bolje
ja sam shvatio poruku…………………samo mi nije jasno zbog čega si ti tako ogorčen u zadnje vrijeme………………..navikao sam na tvoje duhovite poruke, naratorske, hihi
Zabrijao sam na teorije zavjere i sada strahujem i nikome ne vjerujem…sve su oko mene reptili…
[lol]
Mislim da se ni hijene ne bi smijale na ovom našem marketu
Moje viđenje stvari o "Pajdi":
Pajdo (OMV) smije preko fonda, banke ili bilo koga uči do 10% ine. Dakle, OMV se ovako ušulja, poslije daju ponudu na 3000, MOL odgovori sa npr 3200. I prodaju mu 10 % ine sa zaradom 300 kn po dionici. Zašto ne spuste još (na 2700) pa onda ne kupuju? – upitat će svi. Pa zato što ovako rade presing i na vladu RH (jer će ih mali dioničari i branitelji stisnuti za vrat) ako dionicu koja vrijedi 2900 prodaju za 2600 + opcija zamjene je manje vjerovatna jer je INA na "cijeni". Da je OMV spusti na 2700 ne bi bilo te psihološke komponente – ljudi bi se pomirili s cijenom iz javne ponude i gotova stvar. MOL je dobio.
I sad – kako je krenulo nek nakupuju 250 000 komada do javne ponude (2,5 % od mogućih 10) to im je zarada od 250 000 x npr. 300 kn = 75 000 000 kn (10 mil Eura). Pljas! U džep. I isto toliko oslabe MOL. OK, nisu to neke cifre, ali nije ni za baciti…
"Pajdo" je po meni dostupnim informacijama Allianz AZ Mirovinski fond…
Bingo [thumbsup] znači jesu oni?