INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sta vam je ljudi?ispod 4000 ne prodajem ni jednu dionicu,polovinu svojih dionica(50 komada)prodajem ako u ovom nadmetanje mola i omv-a rezultira ponudom od 4000 po dionicu(a duboko vjerujem da hoce),a drugu polovicu kad omv uvede red u poslovanje ine i ona razvije svoje pune kapacitete,ili ako mol dobije vecinski paket(po meni manje izgledna opcija),kada ina zajedno sa molom bude meta preuzimanja od strane rusa
molim lijepo da se ovo ne shvati kao druk na gore,nego samo razmisljanje i postupanje autora
hvala
p.s. ne budite naivni,daleko smo od konacnog targeta,tek je pocelo….

Sanader: Hrvatska želi transparentan nastavak privatizacije Ine

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako je interes Hrvatske da nastavak privatizacije Ine bude transparentan, da postupak, nakon objave MOL-a da će dati javnu ponudu za dionice Ine, ide preko Hanfe, te da će Vlada pratiti razvoj događaja i napraviti što je najbolje za Hrvatsku. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

IZJAVA
Sanader: Svejedno tko će na kraju biti vlasnik dionica Ine – OMV ili MOL
16.7.2008 16:52:32

ZAGREB – Premijer izjavio da je svejedno je tko će biti titular, ali nije svejedno kako će na kraju ispasti situacija za Hrvatsku, jer želi ostvariti što bolju cijenu

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Taj se nalog već nekoliko puta pojavljivao i nestajao.

Da vidimo, da ja imam toliko brdo novaca i da sam prilično siguran da ih želim upucati baš u Inu, koja bi mi bila najbolja strategija? Hm… panika posvuda, strah u kostima ulagača, pojavio se sindrom "daj šta daš" po staroj narodnoj "bolje vrabac u ruci nego golub na grani". Vidiš, ako povučem nalog, možda se ulagači još bolje ustrepere do sutra pa još bolje istresem.

Jel teorija čemu, vidićemo već sutra…

da je on danas tijekom trgovanja maknuo nalog na 15 minuta cijena bi pala 50 i više kuna, tak bi se puno bolje širio strah nego nakon trgovanja kad malo ko prati i kad je većina naloga odrađena…vidi se d aje neki početnik, ziher mu tata dao lovu da se igra na burzi [rolleyes]

Hans kaze Hrvatska u uniji 2012 godine. Koje mi pritiske moramo izdrzavati od te birokracije to nije normalno. tip je austrijanac uzgred receno.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Taj se nalog već nekoliko puta pojavljivao i nestajao.

Da vidimo, da ja imam toliko brdo novaca i da sam prilično siguran da ih želim upucati baš u Inu, koja bi mi bila najbolja strategija? Hm… panika posvuda, strah u kostima ulagača, pojavio se sindrom "daj šta daš" po staroj narodnoj "bolje vrabac u ruci nego golub na grani". Vidiš, ako povučem nalog, možda se ulagači još bolje ustrepere do sutra pa još bolje istresem.

Jel teorija čemu, vidićemo već sutra…

da je on danas tijekom trgovanja maknuo nalog na 15 minuta cijena bi pala 50 i više kuna, tak bi se puno bolje širio strah nego nakon trgovanja kad malo ko prati i kad je većina naloga odrađena…vidi se d aje neki početnik, ziher mu tata dao lovu da se igra na burzi [rolleyes]
[/quote]

More bit.

Da je taj fantomski nalog podigao prašinu, bome je. Mene veseli to što su iznosi koji se ubacuju (5000 komada) ljepše zaokruženi ako se računaju u eurima (2000000 eura), nego u kunama (14500000 kn). [lol]

Ma vidjećemo sve sutra, prekosutra, idući mjesec, tamo do pred kraj godine (odn. nešto prije) se sve MORA raspetljati. Svatko ima svoj exit strategy i toleranciju na rizik i tako će se i ponašati.

Neću reći da nije zanimljivo razvijati teorije i razmatrati snagu situacije, samo ja sam neke odluke donio još prošli tjedan i ako ne bude većih potresa, planiram ih se držati.

A sve ostalo što ovdje pišemo, pa i većina onoga što mediji plasiraju, sve su to puka nagađanja.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Mene veseli to što su iznosi koji se ubacuju (5000 komada) ljepše zaokruženi ako se računaju u eurima (2000000 eura), nego u kunama (14500000 kn). [lol]

a kolko je to forinti?
još je forinta kod njih, jel tak?
ako nije tak lijepi okrugli broj onda je sve jasno.

OMV soll schon für Ina geboten haben
Pa sto niste? Jos imate vremena.

http://www.wirtschaftsblatt.at/archiv/331003/index.do?direct=334657&_vl_backlink=/home/zeitung/aktuell/334657/index.do&selChannel=81&_s_icmp=MzT

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

OK, ajde neću drukati na dole – pustite me samo da još ovo kažem.
Ovaj majstor zanata koji je pokupovao danas 90% prometa na 2900kn je maknuo nalog da bi istim onima koji su prodavali (a možda imaju još) dao materijala za misliti. Nema mirnog spavanja večeras – a i oni koji uspiju zaspati sanjat će nalog na kupnji… [lol]
Psihološki rat. Al će se monitori gledati ujutro: "Di je, di je??? Di je naaalooog?"
[shocked] [shocked]

OMV soll schon für Ina geboten haben
Pa sto niste? Jos imate vremena.

http://www.wirtschaftsblatt.at/archiv/331003/index.do?direct=334657&_vl_backlink=/home/zeitung/aktuell/334657/index.do&selChannel=81&_s_icmp=MzT

Ovo je igra u kojoj je MOL udario tempo. Javljanje OMV-a u ovom trenutku bi bilo kontraproduktivno za njih.

Slijedeći koraci:

– MOL ima mjesec dana da da ponudu sa izvješenom cijenom (sad već koji dan manje), rok ponude min. 28 dana
– u tih 28 dana, OMV ima vremena da reagira

Drugim riječima, trajaće ovo, nema žurbe…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Dobili smo i promjene SDA TOP 10 za petak 11.07.2008. Kako što znamo tog dana protrženo je 18043 dionice, a cijena je varirala u rasponu od 2912 do 3199. Srednja cijena je bila 3055,64. Dakle vrlo visoka cijena i mnogi su imali priliku za prodati. Mislim da je interesantno prokomentirati ponašanje nekih iz TOP 10.
– RH, BF, MOL-ov skrbnički, AZ fond i ERSTE Plavi nisu trgovali na ZSE.
– Stanje GDR-ova u Londonu se nije promjenilo
– PBZ/CO mirovinac je kupio taj dan 3462 komada. Vrlo je interesantno da mirovinac kupuje i na razinama iznad 2912 Kn. No po meni ne i neočekivano s obzirom da se radi o dugoročnom ulagaču.
Sada možemo biti sigurni da barem jedan mirovinac neće izaći ako ponuda ne bude iznad 3000. Treba obrati pažnju da je ovo mirovinac PBZ banke. Mislim da neće niti jedan mirovinac izaći ispod 3000, ali ovaj sada neće sigurno.
– PBZ skrbnički, koji po meni može biti samo PBZ Invest, nije ništa kupovao, ali ni prodavao usprkos vrlo visokoj cijeni.
– PBZ osnovni, dakle PBZ banka, koji se prethodni dan ugurao u prvih 10, ostao je na 30673. Intersantno je ovdje da PBZ osnovni nije kupovao na cijenama iznad famoznih 2900 kuna. Bit će zanimljivo pratiti stanje ovog računa u danima kada cijena dodirne 2900. Bitna bi mogla biti i činjenica da se radi o osnovnom, a ne skrbničkom.
– Zaba skrbnički, koji je po meni ZB invest, je prodao simboličnih 25 komada.

Što možemo zaključiti iz ovog stanja:
1) PBZ i pridriženi fondovi za sada vode glavnu igru
2) PBZ osnovni ne kupuje iznad 2900
3) PBZ invest zasada ne prodaje čak ni na razinama iznad 3100
4) ZB invest za sada ne prodaje značajno na razinama iznad 3100
5) PBZ/CO nastavlja kupovati i na razinama iznad 2912 i to značajne količine
6) AZ fond i Erste plavi miruju

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

..logično pitanje je, naravno..tko onda kupuje?

kao sto sam i prije pisao, mislim da kupnja dolazi "iz vana", sto je, po meni..odlicna stvar! [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close