ovo više ne igra za MOL. Oni su objavili namjeru i daljnja trgovina nije bitna. Njihova prva ponuda će biti vjerojatno ispod 3000 kuna.
[/quote]
ma vrtim neke teorije zavjere po glavi, pa gledam kako se šta uklapa, dikontirani tok misli bi mi bio ovakav:
-vlada i fondovi koordinirano dižu prosjek, da bi dobili što bolji omjer za zamjenu (ako bude zamjena neće smjet bit na štetu države jer to što će se mijenjat je već velika usluga molu i mrsko svima nama)
-MOL diže prosjek OMVu, a onda mu uvali INU (ili samo prepusti ostatak ili mu čak i svoje dionice uvali) i tako spasi sebe od preuzimanja.
-OMV diže cijenu MOLu da ga što više oslabi.
uglavnom neko ga nekom diže [lol]
[/quote]
Mirovincima je ova dionica ziher na 2900. Oni imaju vremena čekati na samo da neko preuzme MOL, nego da preuzme i OMV. Jednom kada netko preuzme INA-u dobit će rasti, a jednom kada netkopreuzme i OMV ili MOL dobit će i premiju (ako je ne dobiju kod preuzimanja INA-e). Uz to ovo im otvara mogućnost da posredno kroz INA-u ulože više u strane dionice. To im je inače ograničeno.
Tako da mene uopće nije iznenadio izvještaj jučer kada sam vidio da je PBZ/CO mirovinac kupovao na cijenama preko 2900 Kn. Mislim da niti jedan mirovinac neće izaći ako ne bude ogromne premije.
U principu za sve dogoročne ulagače ovo je čisti ziher. Tako da ne naginjem na teoriju sa mirovinci igraju ping-pong kako bi podigli prosjek. Mislim da se oni neće zamarati nikakvom ponudom ispod 4000 kuna.
Još uvijek sam najbliži špekulaciji da je RBA mirovinac glavna snaga na kupnji. Vrlo moguće praćen pripadajućim OIF-ovima.
pad na 2900 – skok na 2920 – pad na 2900 – skok na čak 2920…. [yawn] [yawn]
Nek je sruše na 2800 ili dignu na 3000, kako misle da ostanem budan uz ovakav raspon od 20 kn [yawn]
A ništa, stavi nalog na koliko misliš da vrijedi i odi spavati. Rokneš 2-3 pive prije toga i kao bebica…
Daytade se nekima danas definitivno zgadio i malo će razmisliti o tome ubuduće. Nemoj i ti biti među njima! [thumbsup]
Sad gledaj kad po prodaji udari isti taj što je imao 10k + 5k+5k na kupnji!
[/quote]
A brate ispod 2900 sigurno neće prodavat pa su većini sve ovce ( 2-10) na broju a vuk (10K+5K+5K) sit!!
Drž`te gaće traderi – lansiranje slijedi! [cool]
Danas će biti finiš u plusu. Mislim, nije 100%… A što je danas sigurno?
[rolleyes]
Sad kad je više nego očito da nećemo ispod 2900 mislim da znate što slijedi! Ipak, možda netko upravo to želi – da pomislimo da ne ide ispod 2900? Ova će se cifra u svakom slučaju još negdje spominjati. Sigurno!
INU je danas netko branio na 2900KN. Možda s namjerom da se ima bolja osnova za pregovore s MOL-om. Tako da bi prodajna cijena INE se znala vrtiti upravo tu negdje po toj cijeni na kojoj se je danas branila.
Da, kad si popušio na 13 000 komada, zašto ne utući još 500 komada da možeš reći da je ta cijena od 2900 zadnja?
Pirova pobjeda za kraj. Sutra novo zaletanje glavom kroz čelična vrata!
Sad sam siguran da novac koji ulaže u to nije njegov! [cool]
Uh kako se netko istresao na INI u zadnjoj minuti trogovanja. Volim bi da griješim, ali što ako sutra popusti i ta preostala brana na 2900KN. S obzirom koliko je danas prošlo, nije još puno ostalo za branit.
[rolleyes]
To za + si islio na temperaturu vani ili za ovo:
INA-R-A 2.900,00 -2.99 %
Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
2.900,00 100 15:58:58
2.900,00 292 15:58:47
2.900,01 6 15:58:47
a šta ak se ujutro probudimo a njega više nema, brrrrrrrrrr.
Sad kad je više nego očito da nećemo ispod 2900 mislim da znate što slijedi! Ipak, možda netko upravo to želi – da pomislimo da ne ide ispod 2900? Ova će se cifra u svakom slučaju još negdje spominjati. Sigurno!
INU je danas netko branio na 2900KN. Možda s namjerom da se ima bolja osnova za pregovore s MOL-om. Tako da bi prodajna cijena INE se znala vrtiti upravo tu negdje po toj cijeni na kojoj se je danas branila.
[/quote]
Čuj kupio je jako puno toga. Čisto sumljam da namjera to prodati po istoj cijeni.
Dabog da ga ne bilo! [pray]
[rolleyes]
To za + si islio na temperaturu vani ili za ovo:
INA-R-A 2.900,00 -2.99 %
Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
2.900,00 100 15:58:58
2.900,00 292 15:58:47
2.900,01 6 15:58:47
[/quote]
tom minusu dodaj još brokersku proviziju koja ti je naplaćena kad si prodao po 2900. Nek je 0,6 %… znači prodao si danas po 2882,7! Živ bio pa dokupio po manjoj od te cifre! [wink]
P.S. OMV u padu dodatnih 1% od onog kraha jučer!
Pa da , ljudi bacaju novce samo tako