INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hm… stojimo na 13775 komada. K i P se nešto prepucavaju, ali nitko ne trza. Domaći fond "manageri" malo su se previše osilili trenirajući strogoću na malim dioničarima od masovnog dioničarstva u hrvata. Sad im se zaledila krv u žilama kad su vidjeli da netko potpuno hladnokrvno i bez skrivanja naloga ulupava po 2 milijuna EURA na burzu! Da, da gospodo – i od velike ribe ima veća. Imat ćete danas popodne o čemu razmišljati…
Maramicu?

Diže se prosijek! To je dobro!

e u vezi toga,kako se računa ta ponderirana prosječna cijena, jel bitan promet u toj priči?
[/quote]
Naravno da je bitan promet. Ponderirano se upravo odnosi na količinu prometa, odnosno prosječna cijena obzirom na promet.
[/quote]
hvala, nisam bio siguran…mislim da je ova velika kupoprodaja na 2900 koordinirana, upravo radi toga.

e u vezi toga,kako se računa ta ponderirana prosječna cijena, jel bitan promet u toj priči?
[/quote]

Evo ti i primjer izračuna ponderirane cijene:

Transakcije:
5komx1000kn=5000kn
10komx5000kn=50000kn

Neponderirano: (1000+5000)/2=3000kn
Ponderirano: (5000+50000)/15=3666.667

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

da sad proda ovih 13k komada ima 100 000 kn zarade na daytradu (sad je K na 2907) !!!

[lol]

[/quote]
Naravno da je bitan promet. Ponderirano se upravo odnosi na količinu prometa, odnosno prosječna cijena obzirom na promet.
[/quote]
hvala, nisam bio siguran…mislim da je ova velika kupoprodaja na 2900 koordinirana, upravo radi toga.
[/quote]

ovo više ne igra za MOL. Oni su objavili namjeru i daljnja trgovina nije bitna. Njihova prva ponuda će biti vjerojatno ispod 3000 kuna.

Sve sitni izlaze ,transakcije po 2-5kom.

Aha , sitni su prodali 14.000 dionica Ine danas

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Sad kad je više nego očito da nećemo ispod 2900 mislim da znate što slijedi! Ipak, možda netko upravo to želi – da pomislimo da ne ide ispod 2900? Ova će se cifra u svakom slučaju još negdje spominjati. Sigurno!

ovo više ne igra za MOL. Oni su objavili namjeru i daljnja trgovina nije bitna. Njihova prva ponuda će biti vjerojatno ispod 3000 kuna.
[/quote]
ma vrtim neke teorije zavjere po glavi, pa gledam kako se šta uklapa, dikontirani tok misli bi mi bio ovakav:
-vlada i fondovi koordinirano dižu prosjek, da bi dobili što bolji omjer za zamjenu (ako bude zamjena neće smjet bit na štetu države jer to što će se mijenjat je već velika usluga molu i mrsko svima nama)
-MOL diže prosjek OMVu, a onda mu uvali INU (ili samo prepusti ostatak ili mu čak i svoje dionice uvali) i tako spasi sebe od preuzimanja.
-OMV diže cijenu MOLu da ga što više oslabi.

uglavnom neko ga nekom diže [lol]

Nisu samo sitni ali ima i onih fond menadžera koji su mislili da ako skinu taj nalog sa kupnje moći kupiti 100 ili 50 kuna jeftinije. Ali čini se da im se takvo špekuliranje obilo u glavu. Jer ovaj na 2900 očito neće dati nikom priliku da kupi ispod 2900

pad na 2900 – skok na 2920 – pad na 2900 – skok na čak 2920…. [yawn] [yawn]
Nek je sruše na 2800 ili dignu na 3000, kako misle da ostanem budan uz ovakav raspon od 20 kn [yawn]

pad na 2900 – skok na 2920 – pad na 2900 – skok na čak 2920…. [yawn] [yawn]
Nek je sruše na 2800 ili dignu na 3000, kako misle da ostanem budan uz ovakav raspon od 20 kn [yawn]

A ništa, stavi nalog na koliko misliš da vrijedi i odi spavati. Rokneš 2-3 pive prije toga i kao bebica…
Daytade se nekima danas definitivno zgadio i malo će razmisliti o tome ubuduće. Nemoj i ti biti među njima! [thumbsup]

Sad gledaj kad po prodaji udari isti taj što je imao 10k + 5k+5k na kupnji!

New Report

Close