INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mirovinci se igraju ping ponga i dizu prosijek po dogovoru

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Ako je mirovinac onda je gadno, ali ako skuplja bilo tko drugi dobro je

Sanader na vijestima rekao da će cijena dionice još rasti. A koliko ja znam što sanader kaže tako će biti a ne što polančec kaže. Tako da oni koji misle da će sanader molu prodati ispod 3000 kuna neka i dalje lijepo sanjaju takav rasplet

Šta je sada maloprije su prodavali ko blesavi na 2900, a sada neće na 2903. Ajmo brže sa istresanjem, treba brzo podići prosjek i smanjiti free float.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja mislim jomiii

Kad budem milijarder imat ću tajnicu da mi ovdje piše!

Tako je. I što je još ljepše, ne skriva se iza h-naloga kao ove naše fond-pi*kice. E sad treba uteć sa aska. Nepoznanica je tko za koga tu kupuje?

OMV smije preko fonda, banke ili bilo koga uči do 10% ine. Dakle, OMV se ovako ušulja, poslije daju ponudu na 3000, MOL odgovori sa npr 3200. I prodaju mu 10 % ine sa zaradom 300 kn po dionici. Zašto ne spuste još (na 2700) pa onda ne kupuju? – upitat će svi. Pa zato što ovako rade presing i na vladu RH (jer će ih mali dioničari i branitelji stisnuti za vrat) ako dionicu koja vrijedi 2900 prodaju za 2600. Da je OMV spusti na 2700 ne bi bilo te psihološke komponente.
Samo glasno razmišljam…

Ko je po vama ovaj što skuplja na 2900. OMV, RBA mirovinac, Ivana7, Sančo, neko peti ?

A kaj nikom nije palo na pamet da je to MOL himself ?
Objavili su da ce podnijeti javnu ponudu u zakonskom roku i tko im brani da sada stjecu dionice na otvorenom trzistu.
I kupuje upravo po cijeni za koju ce dati javnu ponudu – 2900 kn.

A ispod 5000 kom naloga sigurno ima jos 9 takvih skrivenih naloga koji ce isplivati cim se ovaj potrosi.

Loki

Diže se prosijek! To je dobro!

e u vezi toga,kako se računa ta ponderirana prosječna cijena, jel bitan promet u toj priči?
[/quote]

Naravno da je bitan promet. Ponderirano se upravo odnosi na količinu prometa, odnosno prosječna cijena obzirom na promet.

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

…a zašto na 2900 kad bi komotno to isto mogao kupiti i za manju cijenu? …

najvjerojatnije zato što kupuje veću količinu za nečiji račun i što taj procjenjuje da prva ponuda MOLa neće ići ispod 2900, biće da kupuje neko blizak OMVu. Da su jos spustali cijenu ne bi mogli skupiti kolicinu a i zasto bi MOLu olakasavali posao snizavanjem cijene. Ovako im igraju varijante i preuzimanja i preprodaje.

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

Žao mi ovoga što kupuje na 2900. Sada su se svi prodavači razbježali. Jadan čovijek otkidao djeci od usta da skupi 50M za kupnju INA-e, a oni sada neće da prodaju. Pa gdje je tu socijalna osjetljivost.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ko je po vama ovaj što skuplja na 2900. OMV, RBA mirovinac, Ivana7, Sančo, neko peti ?

A kaj nikom nije palo na pamet da je to MOL himself ?
Objavili su da ce podnijeti javnu ponudu u zakonskom roku i tko im brani da sada stjecu dionice na otvorenom trzistu.
I kupuje upravo po cijeni za koju ce dati javnu ponudu – 2900 kn.

A ispod 5000 kom naloga sigurno ima jos 9 takvih skrivenih naloga koji ce isplivati cim se ovaj potrosi.
[/quote]

Ne bi išlo. Oni će puno bolje proći sa javnom ponudom ako cijena dionice bude niža. Teško mada nije nemoguće.

cini mi se da ova kombinacij nije jos bila u opticaju ,
sa portfolio.hu
According to Portfolio.hu’s information, there are rumours circulating among brokers that officials of MOL and OMV held talks on the weekend and agreed that OMV would buy the INA package currently for sale, and in exchange MOL would buy back OMV’s 20.2% MOL stake from the Austrian fuels group.

Good artists copy. Great artists steal.

New Report

Close