INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

na 2900 nalog od 10000, a vec je djelomicno nagrizen

o tome nalogu već je napisao MIG

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kupnja Cijena
8479

2.900,00
20

2.899,00
4

2.850,01
12

2.830,00
8

2.826,00
10

2.822,00
103

2.820,00
10

2.810,00
20

2.801,01
106

2.800,00

Cijena Prodaja
2.920,00

7
2.930,00

8
2.935,00

24
2.940,00

44
2.949,99

15
2.950,00

146
2.965,00

1
2.968,99

31
2.969,00

39
2.977,00

ne valja copy paste
bilo je 10.000 kom na kupnju za 2900kn
stanje 10:04 sati jednako je
8479

2.900,00

ok tko nam ruši cijenu

Jeste vidjeli onaj nalog na kupnji 10000 komada po 2900KN (29 mil.KN.). Dijelom je i realiziran. Nekome je INA jako bitna na toj razini. Što ako kupuje dionice sam OMV?

AMERIČKI bankarski div Citigroup dao je svoju analizu vijesti o preuzimanju hrvatske Ine od strane mađarskog MOL-a. Naime, prema njihovoj analizi koja je danas objavljena u mađarskim medijima, Citigroup je "zabrinut za najavu MOL-a" jer sumnjaju kako MOL "može napraviti ponudu od 2 milijarde dolara kako bi preuzeli kontrolu nad hrvatskom Inom"

Prema američkim bankarskim analitičarima to će biti nevjerojatno teško a podsjećaju i na slučaj prije pet godina kada je MOL preuzeo 25 posto Ine. "Kada je MOL preuzeo 25 posto za 505 milijuna dolara, mađarski naftni div radio je itekako teško kako bi restruktuirali kompaniju, a što im je godinama kasnije uspjelo".

na 2900 nalog od 10000, a vec je djelomicno nagrizen

o tome nalogu već je napisao MIG
[/quote]

da kolega ali nije bio vidljiv za nas smrtnike tj. u prvih 10

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Netko je pokušao zaplašiti sa 5mil. kn prodaje!? Igre bez granica!

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

Ja mislim da je taj nalog zapravo trezor INA-e

Biti ću najsretniji ako javna ponuda INA-e bude išla po 4000 ili više, ali mislim da sve ovisi o OMV-u. Njemu je "zajedničko djelovanje" prilično zakompliciralo i poskupilo cijelu priču. Ako se OMV ne odluči na vrlo skupo natjecanje, ne vjerujem da će javna ponuda MOL-a biti iznad burzovnog minimuma (2515 ili koliko već kuna). Osim ako je Vlada ipak uspjela isposlovati neku premiju kod MOL-a da namiri BF i male dioničare. Budući da je MOL od ZSE (prema pisanju Večernjeg lista) zatražio službeni podatak o prosječnoj ponderiranoj cijeni, ne nadam se previše…

MOL nije zainteresiran za kupnju dodatnih dionica INA-e nego za parkiranje svojih trezorskih dionica i obranu od neprijateljskog preuzimanja. Nitko sretniji od njega ako se nitko ne javi na javnu ponudu za dionice INA-e.

OMV želi MOL, a ne INA-u. Ako zaključi da nadmetanjem za INA-u ne može dodatno oslabiti MOL ili da će ga to preskupo koštati, ne vjerujem da će se ozbiljno uključiti.

Sve u svemu, nakon MOLove javne ponude i "zajedničkog djelovanja" puno sam manje optimističan i 4000 mi se čini jako daleko. Nadam se da sam u krivu.

Što će se desiti ako javna ponuda bude išla po 2515 kuna i fondovi i mali dioničari ne prodaju svoje dionice?

U tom slučaju vraćamo se na početne pozicije čekanja Božje pomoći. Bez likvidnosti, možemo pratiti povratak INA-e na nivo cijene prije svega ovoga i klizanje cijelog tržišta prem dole, a nitko ne zna gdje bi trebalo biti dno. Kada gledam što se zbiva u SAD i Europskim bankama, ne vjerujem da će se stvari globalno početi raspetljavati prije iduće godine.

Fondovima je hitno potrebna velika injekcija keša, ne samo za rast, nego i za preživljavanje velikog broja manjih fondova. Isto je i sa brojnim malim dioničarima. Da nam se ne desi da CROBEX branimo na 3000.

Sve u svemu, puno više se bojim neuspjeha javne ponude, nego cijene. Ne treba zaboraviti da kod dobrovoljne javne ponude, po članku 23. Zakona ponuditelj može i uvjetovati ponudu dosizanjem određenog praga uspješnosti.

Iskreno, natpisi u novinama "ne prodajte ispod 4000" u ovom trenutku puno me više plaše od svjetske krize i inflacije.

Treba jako pažljivo pratiti OMV i poteze Vlade. Ako sve prođe kako treba (pa makar i bitno ispod 4000) ovo bi nam moglo "izvući" tržište na srednji rok, dok se stvari konačno ne poslože na svjetskim tržištima.

Ako je nekad "Prozor morao pasti", ovim nalogom netko nam šalje poruku da "danas Prozor ne smije pasti, već da mora rasti ! " Još ne znamo tko je autor te poruke, ali… kako se kaže "treća sreća" ?

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Netko je pokušao zaplašiti sa 5mil. kn prodaje!? Igre bez granica!

joj načelo mi nalog na 2900,00 pa ga sad moram premještat [lol]
ni sakrio se nije….čini mi se da će bit takav i na prodaji negdje iznad 3000….sužuju igralište izgleda, a taman se naviko na 2800-3000 raspon [rolleyes]

šta nam danas rade prosci na svojim burzama?

Prebacit nas preko 3000 može izgleda jedino ponovna privremena blokada da se objavi i razmotri ponuda OMV-a [lol] [lol]

http://www.agram-brokeri.hr/UserDocsImages/analize/INA-MOL-OMV%202.pdf

Evo neke malo bolje procijene vrijednosti ine

New Report

Close