A niti nece ako su Madari dobro obavijesteni.
http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?cCheck=1&k=1&i=15285
[/quote]
Očigledno nisu. Prema ovome navodno je postignut dogovor da OMV kupuje INU, a zauzvrat će MOL otkupiti OMV udio u MOL-u. Ako sam ja ovo dobro preveo.
Zbog čega je onda MOL dao ponudu?
[/quote]
dobro si preveo.
A niti nece ako su Madari dobro obavijesteni.
http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?cCheck=1&k=1&i=15285
[/quote]
Očigledno nisu. Prema ovome navodno je postignut dogovor da OMV kupuje INU, a zauzvrat će MOL otkupiti OMV udio u MOL-u. Ako sam ja ovo dobro preveo.
Zbog čega je onda MOL dao ponudu?
[/quote]
ODLIČNO SI PRIMJETIO
According to Portfolio.hu’s information, there are rumours circulating among brokers that officials of MOL and OMV held talks on the weekend and agreed that OMV would buy the INA package currently for sale, and in exchange MOL would buy back OMV’s 20.2% MOL stake from the Austrian fuels group.
Da bi OMV trebao kupiti udio u INI a ne MOL………..
9:01 AM Shell (RDS.A) to buy Canada-based natural gas and crude oil company Duvernay for C$5.9B ($5.8B). -1.5%.
Usporedite malo ovo s našom INOM!
na 2900kn 2x 5000kom, nazovite brokere pa provjerite! [shocked]
vorda, dobro si preveo.
Ja sam na brzinu citao, pa sam mislio da pise da Ina ide Molu.
Ali, ocito je teorija iz novina u neskladu sa stvarnoscu.
Mol daje dobrovoljnu ponudu za "nevladine" dionice.
OMV od ovog trenutka ne smije kupovati Inine dionice.
OMV moze dati protuponudu, ali zasto bi? Ako ne moze dobiti "vladine" dionice.
A znamo da Ina ne moze imati dva strateska partnera.
Mislim da nece ovdje biti sretnog zavrsetka…. Rusi, javite se!
na 2900kn 2x 5000kom, nazovite brokere pa provjerite! [shocked]
To bi bilo 4 milje EUR, si ti siguran? (ili sam ja krivo računao)
vorda, dobro si preveo.
Ja sam na brzinu citao, pa sam mislio da pise da Ina ide Molu.
Ali, ocito je teorija iz novina u neskladu sa stvarnoscu.
Mol daje dobrovoljnu ponudu za "nevladine" dionice.
OMV od ovog trenutka ne smije kupovati Inine dionice.
OMV moze dati protuponudu, ali zasto bi? Ako ne moze dobiti "vladine" dionice.
A znamo da Ina ne moze imati dva strateska partnera.
Mislim da nece ovdje biti sretnog zavrsetka…. Rusi, javite se!
mislim da si zakljucio na precac.
1.tko kaze da OMV ne moze dobiti vladine dionice?odakle ti to?
2.kako ce ti rusi pomoci, ako OMV ne moze?
3.tko ce zabraniti OMVu da kupuje preko burze, oni nisu dali ponudu, a za njih netko moze kupovati bez problema..
Trenutno me jako zanimaju reakcije s dvije strane: Vlada RH i OMV. "Zajedničko djelovanje", ako vlada stoji iza toga (ni vrag ne zna što zapravo piše u tom ugovoru iz 2003), znači da vladin paket više nije u igri za prodaju OMV-u, a jedini OMV-ov interes u cijeloj priči je oslabiti MOL.
Crni scenarij je da ipak ide zamjena INA-MOL i MOL daje javnu ponudu po minimalnoj cijeni (25++,00 kn), a OMV se povlači iz cijele priče jer ne može blokirati "parkiranje" MOL-ovih dionica kod Vlade RH, a niti dodatno financijski iscrpiti MOL jer javna ponuda ide po niskoj cijeni.
U toj kombinaciji sa naše strane gube svi – RH će u zamjenu za trenutno lako unovčive dionice INA-e (i vjerojatno podcijenjene po cijenama zamjene koje su se spominjale) dobiti napuhane dionice MOL-a i još vjerojatno preuzeti obvezu da ih neće prodavati (pogotovo OMV-u). Zbogom toliko potrebni proračunski novci i likvidnost tržišta… Braniteljski fond i ostali dioničari INA-e ostaju kratkih rukava jer OMV više nema razloga dizati cijenu INA-e, jer bi time zapravo išao na ruku MOL-u, koji ionako nije zainteresiran za trošenje novaca u javnoj ponudi.
Jedino što dobijamo je "ponos zbog posjedovanja dionica velike srednjoeuropske naftne kompanije", ili tako nekako.
Iskreno se nadam da se ovaj crni scenarij neće odigrati. Ako me netko demantira, puno ću optimističnije gledati na rasplet situacije.
Sa velikim oduševljenjem ću čitati suprotna viđenja situacije…