U to bi bilo zahe..ano,[lol]
no tako je i Actavis navukao Barr, pa Bar još nije zažalio.
[/quote]
zazalio je, itekako je zazalio..hehehehehe [lol]
svaka čast Brko!dobro ga je uvalio tim bahatim Amerima! [thumbsup]
[/quote]
G. Brko je PR kvalitetno odradio, samo Barr-ovci su nesposobni voditi složenije poslovne projekte, pa su upropastili što se god može.
[/quote]
[/quote]
G. Brko je PR kvalitetno odradio, samo Barr-ovci su nesposobni voditi složenije poslovne projekte, pa su upropastili što se god može.
[/quote]
Kada sa pojavi riječ "brko" bilo gdje na ovom forumu ti skačeš kao oparen.
Inače ne pratim Barr, ali sam slučajno naletio na analizu rezltata za prvi kvartal. Analisti su bili oduševljeni, a jedina zamjerka je bila kupovina plive. Ja sam shvatio iz te rasprave da u Barr-u sve radi super izuzev Plive.
bilo bi interesantno da je u pondjeljak kod nas burza zatvorena pa da vidimo sta ce u londonu bit, oce gore il dole..
al djabe nam pretpostavke, vidjet cemo sve u pon..
Mislim da ćemo na početku otvaranja burze imati još pad INE, a u roku sat do dva odbijanac na gore. Ako bi se prve transakcije i napravile po cijeni petkove zadnje cijene, to će već biti otvaranje za -3,87% manje od prosječne cijene u petak. Nakon toga slijedi možda još mali pad, a onda odbijanac na gore. Naravno može biti i čisto drugačije od ovog, ali eto slične situacije iz prošlosti su većinom tako završavale.
[/quote]
Obzirom na kraj trgovine u petak mislim da se ovaj scenarij najvjerovatnije NEĆE dogoditi. Naime, posljednja cijena koju je INA imala je manja od prvog naloga na kupnji, što upućuje na činjenicu da je ipak bilo panike nakon klasičnog overbougta (3199 kn). Panike koja je cijenu srušila i ispod "realne" cijene tog dana (u Londonu se to nije dogodilo i cijena se stabilizirala na oko 3050 kn). Prateći posljednjih nekoliko minuta moglo se primjetiti da prodaja mirno čeka na 2950 kn, dok su se na kupnji nervozno gurali u prvi red (liparenjem) što opet ukazuje na "profiće" tj. fondove. Nije bilo udara na prodaju, ali očigledno da su se i paničari istresli pa se nalozi na kupnji slažu.
Dakle, veća je vjerovatnost da će ponedjeljak krenuti uzlazno, a ne bi me čudilo ni ponavljanje petka (u nešto blažem obliku). Npr. zaletimo se do 3100 pa lagano završimo dan na 3050.
Eto, da i ja svoje "proročanstvo" bacim. [smiley]
Autor posjeduje dionice INA-e i jako je sretan zbog toga.
Mislim da ćemo na početku otvaranja burze imati još pad INE, a u roku sat do dva odbijanac na gore. Ako bi se prve transakcije i napravile po cijeni petkove zadnje cijene, to će već biti otvaranje za -3,87% manje od prosječne cijene u petak. Nakon toga slijedi možda još mali pad, a onda odbijanac na gore. Naravno može biti i čisto drugačije od ovog, ali eto slične situacije iz prošlosti su većinom tako završavale.
[/quote]
Obzirom na kraj trgovine u petak mislim da se ovaj scenarij najvjerovatnije NEĆE dogoditi. Naime, posljednja cijena koju je INA imala je manja od prvog naloga na kupnji, što upućuje na činjenicu da je ipak bilo panike nakon klasičnog overbougta (3199 kn). Panike koja je cijenu srušila i ispod "realne" cijene tog dana (u Londonu se to nije dogodilo i cijena se stabilizirala na oko 3050 kn). Prateći posljednjih nekoliko minuta moglo se primjetiti da prodaja mirno čeka na 2950 kn, dok su se na kupnji nervozno gurali u prvi red (liparenjem) što opet ukazuje na "profiće" tj. fondove. Nije bilo udara na prodaju, ali očigledno da su se i paničari istresli pa se nalozi na kupnji slažu.
Dakle, veća je vjerovatnost da će ponedjeljak krenuti uzlazno, a ne bi me čudilo ni ponavljanje petka (u nešto blažem obliku). Npr. zaletimo se do 3100 pa lagano završimo dan na 3050.
[/quote]
E, moj stevo, uhvati se ti krampa, a dionice pusti drugima, trebao bi znati d se nalozi tekućeg dana u odnosu na prethodni preslažu u zadnjoj minuti ili sekundi prije otvaranja trgovanja, s toga ovaj post ispada kao navlačenje!
[/quote]
[/quote]
Kupovali su profecionalci to se dalo primjetiti. Recimo počisti do 2975, pa spusti nalog lipu iznad najvišeg. Po izvještaju HANFE, OIF-ovi su držali ogromnu količinu u cashu. Sigurno je da je dobar dio toga završio u INA-i. Po meni je najveća nepoznanica RBA mirovinac, koji nema puno INA-e i zbog toga ne raste ni blizu kao ostali. Kod AZ fonda INA-a čini 7,6% ukupne imovine u obaveznom i 8,5% u profitu. Ja neznam što RBA očekuje, da će im godinu izvući ATGR, MGMA, PODR i ERNT.
Prodajnu stranu ne treba podcijeniti, ali mislim da je najgore prošlo u petak. Postavi sam već pitanje ko bi mogli biti glavni igrači na prodaji, ali odgovor nisam još dobio. Po meni OIF-ovi neće prodavati INA-u da bi pumpali druge dionice iz porftelja. Casha imaju, to su mogli raditi i bez INA-e. Jedino ako dođu pod pritisak velikih isplata. Male isplate mogu lagano riješiti sa cashom. Dio građana, radnika i malih investitora bi se mogao odlučiti na prodaju i kapitalizirati profit. Pitanje je koliko su dobre druge opcije u vrijeme kada ne vlada optimizam u svezi tromjesečnih izvještaja. Od malih investitora koji biježe iz INA-e bi uglavnom mogle profitirati druge defanzivne dionice, prvenstveno HT, MLNR, BLSC ili neka koja neočikivano zaroni.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Kada sa pojavi riječ "brko" bilo gdje na ovom forumu ti skačeš kao oparen.
Inače ne pratim Barr, ali sam slučajno naletio na analizu rezltata za prvi kvartal. Analisti su bili oduševljeni, a jedina zamjerka je bila kupovina plive. Ja sam shvatio iz te rasprave da u Barr-u sve radi super izuzev Plive.
[/quote]
Vidim da nisi niti pogledao izvješće za prvi kvartal, pa te molim da ne govoris gluposti.
Izvhešće je bilo katastrofalno, a pogotovo se to odrazilo na cijenu dionice koja je u jednom trenutku pala sa 49$ na 38$.
Prilažem link da se uvjeris : http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=60908&p=irol-reportsother
Molim te da objasnis Plivino izvješće.
Hvala
"Zlatnim kanalom", ne ispod 2750, preko 3200, prema 3450-3500…
Nikolaj Ivčikov, Lukiol Hrvatska: "Ako nas hrvatska vlada pozove, rado ćemo se odazvati."
Ili preneseno: OVM i MOL, i mi smo tu. Polako s tom INA-om. [thumbsup]
Meni ovo izgleda kao mala bara s puuuno krokodila… [wink]
Najinteresantnije je kako se već vrti priča po medijima da bi BF trbao prodati svoje dionice INA-e (7 % ukupnog broja izdanih) a još prije par dana je opcija zamjene s MOL-ovim bila "jedino" rješenje. Mislim, kako sad prodavanje a još nismo riješili pitanje zamjene? Oćemo prodavati ili mijenjati?
S druge strane (polako ali sigurno) top 10 okrupnjava udjele… Samo nije mi baš jasno koje to "perspektivnije" dionice misle kupiti ti kvazi fond manageri u BF-u. Perspektivnije od INA-e pred preuzimanjem? Koje jeftine priče… [huh]
Javio se i Berlusconi i rekao da se stane na kraj rastu cijena nafte ili da se grade nove nuklearke.
još malo i svi ćemo svjetliti u mraku, pogotovo ako janezi opet nešto zeznu sa servisom i ako se prije ne ugušimo od smrada nafte u zraku.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3125652/index.do