"Od kada je premijer Sanader, ovog proljeća, prvi put u Budimpešti govorio o zamjeni dionica Ine i MOL-a, u izvorima bliskim Vladi moglo se čuti da je to ideja koju podržava i Europska komisija jer se na taj način stvara određena brana ruskom kapitalu koji je već preuzeo naftni posao u Srbiji te je od OMV-a preuzeo plinski segment poslovanja."
Glas Istre,3.6.
Ima li možda istine u ovom?
Jeftinije bi prošli da smo kupili FC Chelsea od Abramovicha, a jače bi odjeknulo kod europske komisije. Poslije bi im mogli uvaliti Balabana i Šarbinija, pa bi ostvarili i neki povrat na ulaganje.
[/quote]
Jedino što bi nakon Balabana morali raditi revalorizaciju nekretnina
[/quote]
moram napomenuti kolega da je ovo sjajno sta ste sad izjavili
auh sta bi balaban uzivo
a da mi je tek vidjeti facu malog mamica kak se smije dok ovo cita
pofuk
AZ OMF kupio je 8998 dionica HT-a (ukoliko se stjecanje odvilo posredstvom trgovinskog sustava burze, odvilo se po cijeni između 270,02 i 273,00 kune) i 10.728 dionica Ine, a te dionice Ine (taj dan) vrijedne najmanje 27,5 milijuna kuna stekao je (barem većim dijelom) mimo trgovinskog sustava burze.
Erste Plavi OMF kupio je 1000 dionica Ine po cijeni između 2563,21 i 2590,00 kuna te 6326 dionica Petrokemije po cijeni između 225,00 i 230,00 kuna.
PBZ/CO OMF kupio je 794 dionica Ine po cijeni između 2563,21 i 2590,00 kuna te 11 dionica Leda po cijeni između 10.880,01 i 11.200,00 kuna.
Evo, tko je kupovao prošli tjedan, a ovaj tjedan čemo vidjet šta to znači?
Ma nema ni govora o padu cijene dionica INE. Pogledajte koliko su obavezni mirovinski fondovi prošli tjedan kupovali dionice HT-a i INE. AZ mirovinski fond je samo za dionice INE mimo burze u utorak izdvojio i kupio dionica INE u vrijednosti preko 27.5 mil. KN:
http://www.poslovni.hr/85022.aspx
Zar bi toliko kupovali INU, da nemaju neke provjerene informacije o INI za koje mi neznamo.
A INU su masovno kupovali i drugi fondovi.
Otkud bi Erste znala vrijednost INA-e kada i djelatnici s tridesetak godina staža NE ZNAJU SVE?
Ima tu još puno SKRIVENE VRIJEDNOSTI!
Kako je s omjera vrijednosti 1:1 MOL = INA, MOL u šest-sedam godina s vrijednošću narastao 600%?
Ipak INA nije upropaštena do kraja. VJEROJATNO nekome ODGOVARA MALA CIJENA INA-e?
Samo se treba sjetiti kako je rađena procjena vrijednosti imovine tak oda su je već ONDA MOGLA kupiti dva-tri polutajkuna – novokomponirani hrvatići!
KRIMINAL neslućenih razmjera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Linić: Dogovor o zamjeni dionica Ine i Mola nezakonit
http://www.poslovni.hr/84944.aspx
Već uobičajeno iscurio je i navodni planirani omjer zamjene: jedna dionica Mola za tri Inine, ili 19 posto Ine za oko šest posto Mola. Osim što u samoj operaciji zamjene većina domaćih burzovnih igrača vidi znatno jači poriv i interes Mađara, već je općeprihvaćena i teza da su Molove dionice nakon višemjesečnog natezanja i obrane od preuzimačkih ambicija OMV-a ‘prenapuhane’ (prema nekim procjenama, u kupnju vlastitih dionica potrošilo se više od milijardu eura), dok se za Ininu dionicu baš ne može govoriti o cjenovno poticajnim intervencijama. Konačne valuacije tek predstoje. Dio promatrača znakovitim ocjenjuje da su pravni savjetnici koji će imati više nego mnogo posla na tom projektu trenutno na godišnjem odmoru jer ih u kolovozu očekuje mnogo posla?! Ne suoči li se cijela opreracija s krupnijim preprekama, navodno je njezina realizacija predviđena za kraj kolovoza ili početak rujna.
Iako se još donedavno govorilo o tome da bi Mol svakako htio izbjeći obvezu javne ponude, neslužbeni izvori danas govore da se javna ponuda više ne dovodi u pitanje. Bio bi to prevelik skandal. A premda Mol ne pliva u kešu, to ne znači da ne može zatvoriti financijsku konstrukciju.
U međunarodnim investicijskim krugovima čuje se, naime, da je Mol već osigurao kreditni aranžman sa švicarskim UBS-om kojim će osigurati dostatnu bankarsku garanciju za ponudu za preuzimanje. Mol bi za dodatni vlasnički udjel koji mu praktički donosi natpolovično vlasništvo, tvrdi se, platio neveliku premiju. U tom smislu već se barata i s hipotetskim računicama baziranim na pretpostavci 10-postotne premije. No, cijena bi mogla isprovocirati i novi zaplet priče.
Je li u slučaju ovog projekta moguća svojevrsna nova Pliva? [/b]Primjerice, iz Braniteljskog su fonda kao trećeg po veličini dioničara Ine (sa 7 posto udjela) najavili kako će za njih ključni kriterij biti cijena. I to je objektivno jedino prihvatljiv pristup za fond prema njegovih skoro pola milijuna članova. Što, primjerice, ako nakon pisma namjere u Fond stigne i konkretna ponuda koja bi bila veća od Molove?
Da je Linića i Jurčića, ne bi nikada bio IPO INE, tako da njihove izjave ne uzimam za ozbiljno.
Pljujete Sanadera, a da je Jurčić bio na vlasti on je rekao (ima tu pohranjeno) da nikada INU ne bi prodao zaposlenicima ili građanima, a upravo je odluka Sanadera (istina kupnja glasova za kasnije izbore) za IPO INE građanima pokrenula ovo tržište, a i regiju do neslučenih razina. Znači, ne navijam za njega niti za njegovu stranku, ali je istina da je tržište procvjetalo, čak i previše. Pa i na HT se dobro moglo zaraditi da nije bilo pohlepe i čekanja nekih nevjerojatnoh visina.
dečki dajte ne preuzimajte nebulozne računice iz ( neupućenih ) medija…………….ne ide swap tri dionice Mola za jednu Ine, nego je swap na bazi 19 posto Ine ( 1.900.000 kom ) za 6 posto Mola ( 65.804.953 kom )
sad još u jednadžbu treba ubaciti cijene dionica Ine i Mola, koje su: Ina 2.620 kn a Mol ( cca ) 620 kn
…………eto sad možete izračunati po kojoj cijeni se prodaje 19% Ine Molu
izračun je rađen na temelju javno dostupnih informacija
kalkulator u ruke [bye]
Sančo po tvom izračunu =
1.900.000,00 65.804.953,00
2.600,00 620,00
4.940.000.000,00 40.799.070.860,00
4.940.000.000,00
35.859.070.860,00 ovo bi bila zarada u korist Države (normalno govorim u kunama)
P.S. Zar stvarno misliš da su mađari ludi ili si fulo brojke
sorry greška kod izračuna broja dionica Mola……….ukupno 109.674.923 kom što znači da Vlada dobiva za 19% Ine svega 6.580.495 kom
još jednom isprika [pray]
tako da jel ja sam gore računo, ali sam moderiran pa cijena ispada smješna
ja samo znam ako se ovo dogodi a ne bude javne ponude da su me Sanader i MOL opljačkali odnosno doveli u situaciju da o svojoj imovini ne odlučujem ja nego oni a to je klasična pljačka. Bez velikih priča to se zove: kriminal, pljačka, otimačina, prevara javna i drugo ime nema.
ebo im pas……. [angry]