INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni ovo jako dobro izgleda! Vidite, to se sve treba odigrati tek u jesen, do onda se ivo tri puta predomisli, a OMV u je bacio rukavicu u lice! Sto ako Omv pokupi mirovinske i fondovske pakete i baci neku nemoralnu ponudu, pa sanader ce im popustiti, a mol ce morati dizati cijenu javne ponude..uglavnom bit ce puno veselja za dionicare ine [thumbsup]

Tako i ja mislim, ali velike glave foruma se sprdaju. Bravo KNELE!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

iako sam u prvom trenutku popizdio zbog ine, ima smisla ovo sto knele govori… niti puno jednostavnije transakcije se ne zavrsavaju na "prvu loptu". biti ce dosta zanimljivo oko ine… oni koji nisu svakodnevno u ovakvim transakcijama, dovoljno se sjetiti sage o plivi!

sandader i polancec nemaju mandat da naprave ovu zamjenu, odnosno mora prethoditi procjena vrijednosti obje kompanije i “konsenzus javnosti”, tako da se nadam, da je sanader dovoljno inteligentan da ne napravi nesto sto je racan napravio za savudrijsku valu…

Ina je za mol "poison pill‘ a kad je poison pill onda se utvrdi fair omjer dionica, i onda premija od recimo 20% za inu…

iako ne volim pricat o cijenama, mislim da svi znamo sto ce se dogoditi u ponedjaljak
da, nemam niti jednu dionicu ine…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

meni ovo jako dobro izgleda! Vidite, to se sve treba odigrati tek u jesen, do onda se ivo tri puta predomisli, a OMV u je bacio rukavicu u lice! Sto ako Omv pokupi mirovinske i fondovske pakete i baci neku nemoralnu ponudu, pa sanader ce im popustiti, a mol ce morati dizati cijenu javne ponude..uglavnom bit ce puno veselja za dionicare ine [thumbsup]

Podržavam kolegu Kneleta u razmišljanju.Biti će tu svega.Mislim da se i sunce počelo polako nazirati na kraju ovog tunela(korekcija).

SAM PROTIV SVIH

Vidim da mnogi optužuju Drivu za ovaj potez sa zamjenom dionica. Ali kao što sam napomenuo par stranica prije nitko se ne osvrće na prošlu vlast i prodaju 25 % + 1 dionice čime su praktički bile svezane ruke bilo kojoj slijedećoj vlasti jer su Mađari mogli blokirati svaku važnu odluku. Upravo iz toga se nije ulagalo u rafinerije, razvoj, istraživanje i sve ostalo samo da bi jednog dana istu jeftino kupili. Samo se nadam da će MOL nakon ovog poteza rastjerati i postojeći menadžment koji se uhljebio i uhljebljava u INI već desetljećima te istu toliko vremena i bunari, a da nije iskoristio trenutak tranzicije i kupio MOL ili nešto drugo u regiji pa da sad oni i Vlada igraju igru [bye]

Jos jedno pitanje skepticima oko INE? Kakve to Dajte molim Vas ima da ih drivo izvrti ko mlado janje na ražnju [lol] Ako ina ode Molu ima da je plati ko petrovu kajganu, a Omv bu sve napravil da se oni docepaju mlade! Pa nije Sanader od jucer, zna i on da je ina nasa strateška firma i da se takve stvari ne prodaju za male pare, sve bu to bilo super!

Ko sto je kolega vipy napisao, nezahvalno je davati prognoze, al po nekom mom misljenju ovo bu debelooo preko 3k.

Npominjem da ovog puta nemam nikakav inside info [lol]

Nitko ne razmišlja kako bi mirovinski fondovi i investicijski fondovi sada mogli dići cijenu na preko 3000 kuna kako bi dobili čim bolju cijenu kod objave ponude o preuzimanju i kako bi Sanaderu nametnuli na pregovara o toj cijeni s Molom. Sumnjam da bi se Sanader usudio prodavati inu molu ispod cijene na burzi.????????? Molim i vaša mišljena

Odlično razmišljanje. Upravo zato se mirovinci i krcaju zadnjih mjesec dana a mogli bi istim ako ne i većim intenzitetom povećati trpanje. [bye]

Nitko ne razmišlja kako bi mirovinski fondovi i investicijski fondovi sada mogli dići cijenu na preko 3000 kuna kako bi dobili čim bolju cijenu kod objave ponude o preuzimanju i kako bi Sanaderu nametnuli na pregovara o toj cijeni s Molom. Sumnjam da bi se Sanader usudio prodavati inu molu ispod cijene na burzi.????????? Molim i vaša mišljena

Naravno da ce cijena gore, nemojte slusat ove papke koji pricaju o padu ine, a bonusi od 15-20 posto na cijenu su vrlo realni! Sad vi racunajte kad cijena ode na jedno 3200 pa plus premije, al dobro sacekajmo koji dan pa ce mo vidjeti sto ce se dogoditi!
Druga bitna stvar, nisam na poslu, kod kuce sam, pa gledam abacus tehnicke, na ini je stvoren patern tanjurastog oblika, sto nagovjescuje VELIKI rast cijene, evo neka kolege tehnicari prokomentiraju teh analizu ine, tehnicku ionako mnogo ljudi drugacije vidi i dobro je da se više mišljenja podudari!

A da niti ne govorim koliko bi preuzimanje ine imalo utjecaj na našu burzu. Mislim da bi se ponovo vratili na razine od 5000 bodova. Samo se nadam da bi dionice konačno počele rasti selektivno. Recimo atlanska, adris, ht, viro, dalekovod, igh, ingra, ernt,ulpl,tnpl, kodt…. vrijede barem 50-70%. Više od trenutačne cijene s obzirom na rast prihoda i dobiti.

. …….dan

– Ovo je posao u kojem nema love (bar još pola godine ili godinu) , ako se i dogovori
realizacija ….
– To znači kako nitko neće mahati lovom za preostali postotak dionica još relativno dugo .

– Cijena će ovih dana narasti (ili pasti) , ali to će biti iz čisto spekulativnih razloga , jer do
neke konkretne ponude ima još dosta (bar kako sada izgleda)

– Sve što će se uskoro dogoditi (up ili down) moglo bi se kroz neko vrijeme vratiti na "normalu" .

– Jedino što mi je izgledno da vlada neće dopustiti nekakvo "potonuće" zbog ove svoje odluke ,pa
i po cijenu odustajanja , zbog BF-a , jer bi to dosta umanjilo udjele ….. , a to eto nije
zgodno ….. [smiley]

– Znači , tko voli neka trguje …. [smiley]

. Dr M Wagner

. …….dan

– Ovo je posao u kojem nema love (bar još pola godine ili godinu) , ako se i dogovori
realizacija ….
– To znači kako nitko neće mahati lovom za preostali postotak dionica još relativno dugo .

– Cijena će ovih dana narasti (ili pasti) , ali to će biti iz čisto spekulativnih razloga , jer do
neke konkretne ponude ima još dosta (bar kako sada izgleda)

– Sve što će se uskoro dogoditi (up ili down) moglo bi se kroz neko vrijeme vratiti na "normalu" .

– Jedino što mi je izgledno da vlada neće dopustiti nekakvo "potonuće" zbog ove svoje odluke ,pa
i po cijenu odustajanja , zbog BF-a , jer bi to dosta umanjilo udjele ….. , a to eto nije
zgodno ….. [smiley]

– Znači , tko voli neka trguje …. [smiley]

. Dr M Wagner

Nisi baš sasvim u pravu. Ako na jesen dođe do zamjene dionica. Prema zakonu o tk Mol mora u roku mjesec dana objaviti ponudu o preuzimanju. Tako da će do preuzimanja doći još ove godine

ŽELJE ZA PREUZIMANJEM i zakonske obveze objave namjere preuzimanja!
SADA JE PITANJE da li će moći skupiti preostalih 11% i PO KOJOJ CIJENI!!!

New Report

Close