Imaš u Ininu glasniku razgovor s akademikom Zelićem glede DOKAZANIH rezervi.
Nego, šta misliš da se tu nešto ne kuha za nekoga trećeg?
Je, čitao sam već nekoliko takvih članaka, ali došlo je vrijeme da neke stvari samostalno izračunam, na to sam mislio.
Za koga trećeg? Nije li već dovoljna gužva nastala i oko ove sitne najave? [smiley]
***obrisano***
[/quote]
Razmisli malo; zar bi Sanader tako lako otpilio Austrijance i rekao Rusima stop da nema nekokog moćnog iza sebe; nekog ko drma tržištem nafte?
Da su kojim slučajem naši političari pustili da INA-a posluje po tržišnim principima kao druge uporedive naftne komapanije (uključujući MOL) onda bi na cijenu od 2630 taj P/E bio negdje oko 9.
Odn. da budemo precizniji, kako je price-limit na cijenu goriva maknut i malo je vjerojatno da će biti vraćen, te pod hipotetskom pretpostavkom da vrijednost dionice ostane nepromijenjena do kraja godine, P/E će i završiti na 9. Dalje ne moram komentirati.
Je, čitao sam već nekoliko takvih članaka, ali došlo je vrijeme da neke stvari samostalno izračunam, na to sam mislio.
Za koga trećeg? Nije li već dovoljna gužva nastala i oko ove sitne najave? [smiley]
***obrisano***
[/quote]
Razmisli malo; zar bi Sanader tako lako otpilio Austrijance i rekao Rusima stop da nema nekokog moćnog iza sebe; nekog ko drma tržištem nafte?
[/quote]
To mi je previše apstraktno, moraćeš pojasniti u kojem smjeru špekuliraš.
Niti je otpilio Austrijance, niti su Rusi dosada (javno) pokazali interes, ovo je sve još u fazi dramaturškog zapleta koji može biti miljama daleko od konačnog raspleta.
Ali rado bih čuo u kojem smjeru ciljaš (i da li ćeš spomenuti Busha pri tome). 🙂
biti ce zanimljivo oko ine… samo da kanader bude pametan……
Koliko će CROBEX izgubiti ovakvim fascinantnim rješenjem?
Sanader najviše voli Mađarice mlade, a mali dioničari nek malo ohlade.
nisam siguran.
-e umjesto -ice i eto ti trice! koš! a njemu ništa nemoš![kiss] [lol]
Koliko će CROBEX izgubiti ovakvim fascinantnim rješenjem?
Sanader najviše voli Mađarice mlade, a mali dioničari nek malo ohlade.
nisam siguran.
-e umjesto -ice mislim da je realnije. [kiss] [lol]
[/quote]
Nije naše da ulazimo u detalje, nas zanima samo kada i po kolikoj cijeni će proći prodajni nalog, za sve ostalo tu su Arena, Moja Tajna, Moja Sudbina… [lol]
…..
Ali rado bih čuo u kojem smjeru ciljaš (i da li ćeš spomenuti Busha pri tome). 🙂
Ti si ga spomenuo!
Ne, on je dobio veslom po glavi…
[/quote]
kojoj glavi? [kiss]
[/quote]
Kad se več raspravlja o drIvi i njegovoj glavi ,baš sam pročitala da je navodno bolestan…ili je to sad još jedna u nizu novinarska patka,ili smišljeno plačen članak …
Vaš link
Ne, on je dobio veslom po glavi…
[/quote]
kojoj glavi? [kiss]
[/quote]
Kad se več raspravlja o drIvi i njegovoj glavi ,baš sam pročitala da je navodno bolestan…ili je to sad još jedna u nizu novinarska patka,ili smišljeno plačen članak …
Vaš link
[/quote]
Pa to je Index? To nema smisla komentirati, najžutiji portal kod nas. You get what you pay for.
OTOH, nadam se da je drivo zaključio bolesno dobar aranžman za male dioničare I Hrvatsku općenito. [lol]
evo mala oklada.. ne samo da ce mol dati javnu ponudu, nego ce dati prilicno dobru javnu ponudu, normalno ne toliko dobru koliko bi trebao dati u slucaju da su odmah rekli da ce ici na javnu ponudu 🙂
U periodu od 23. lipnja do 1. srpnja tri mirovinska fonda su kupila 16110 dionica INA-e (cca 41,88 milijuna). Nemamo podatak za Raiffaisen jer nije u TOP10.
AZ fond 10728
CO/PBZ 3906
ERSTE 1479
Najzanimljiviji za ovu dionicu je AZ fond koji je drži u INA-i 673 milijuna kuna i ova dionica im čini barem 7% ukupnog (ne dioničkog) portfelja (u dobrovoljnom i više). Kroz razne OIF-ove imaju i više. AZ fond je 31.12.2006. godine posjedovao i 120000 dionica MOL-a. Za 2007. godinu nisam našao podatke. Dakle za vjerovati je da sada posjeduju barem 75 milijuna kuna MOL-a.
Kako će reagirati AZ fond ? Da li će prodavati MOL da bi napumpali cijenu INA-e ? Na kojoj će oni biti taktici ? Svi vi koji ste u AZ fondu, ovdje se lomi pitanje vaših mirovina. Nijedna dionica nikada neće više utjecati na iznos vaših mirovina nago ova.
Na kojoj taktici će biti ostali mirovinci ? Vidimo da su prošli tjedan agresivno kupovali. Oni moraju pumpati ovu dionicu jer su uložili masu novaca ovdje. Ovo što vidite na SDA TOP10 je samo dio. Svi oni imaju i lijepe količine GDR-ova u Londonu.
Na kojoj taktici će biti veliki OIF-ovi koji posjeduju velike količine ove dionice (PBZ eqity, ZB, Erste Adriatic) ?
Bitan igrač je i OMV jer posjeduje velike količine dionica MOL-a. Kako će oni regirati i da li će uopće učestvovati u igri ?
Vidis kako je Novoselac … glup ( [lol] [lol] [lol] ) spustio tržište za 30-40% i na INI u koju je utukao milione kuna počevši od 2000 kn ( samo zadnjih 6 mjeseci ) će zaraditi će jos toliko to je sve zajedno bar + 80% jadan …. baš mi ga žao ….. ko je tu glup …… [angry] [angry] [angry]