Molim pametan i zdravorazumski odgovor:INA ostvari dobit veću od 500 milijuna kuna,a od tog trena dionica potone 4%?!?Pa kakve to veze ima s mozgom i tržišnom ekonomijom??[bye][bye]
MI nismo tržišna nego tranzicijska ekonomija. Tek trebamo stići tamo.
“UGOVOR O PRIJENOSU DIONICA” Dal je potpuno legalno na taj način izvrsiti prijenos dionica, ( mimo burze ) buduci da se dionicom trguje na burzi. Imam nesto dionica koje sam kupio na ime zaposlenika ine. Prebacio bi ih iz čisto prakticnih razloga. Hvala
Da, naravno da je legalno.
Isti obrazac Ugovora i sama sam koristila.
Potpis Prenositelja treba ovjeriti kod javnog bilježnika, te Ugovor poslati poštom u SDA, gdje se vrši preknjižba u roku od 10-tak radnih dana.
Pazi da Ugovor zaključiš tek poslije isteka lock-up perioda, jer ako to učiniš prije SDA neće priznati Ugovor.
Molim pametan i zdravorazumski odgovor:INA ostvari dobit veću od 500 milijuna kuna,a od tog trena dionica potone 4%?!?Pa kakve to veze ima s mozgom i tržišnom ekonomijom??[bye][bye]
To je barem jednostavno. Ti si zadovoljan s porastom dobiti, ali netko je očigledno očekivao i veću. On je nezadovoljan, pa je prodavao.
A neku treću ekipu zabole uvce kolika je dobit, oni znaju da su kupili po 2100, pa su čekali da što bolje prodaju i eto. 🙂
Potpisao sam ugovor 26.11.2007. o prijenosu dionica s odgodom izvršenja na dan 21.05.2008. Da li ću imati problema u SDA? Drugi tjedan bi trebao to poslati u SDA pa da ne ispadnem seljo.
Hvala! [thumbsup]
Potpisao sam ugovor 26.11.2007. o prijenosu dionica s odgodom izvršenja na dan 21.05.2008. Da li ću imati problema u SDA? Drugi tjedan bi trebao to poslati u SDA pa da ne ispadnem seljo. Hvala! [thumbsup]
Npr.: Ako lock-up ističe 20.05.2008. , prvobitni vlasnik s dionicama može raspolagati 21.05.2008., što znači, da bi SDA uredno proknjižila Ugovor o prijenosu dionica, datum sklapanja istog ne smije biti prije 22.05.2008..
Skužio ?
Ugovor o prijenosu dionica zaključen 26.11.2007. SDA neće provesti.
Za svaki slučaj, evo ti broj tel. pravne službe u SDA, pa još jednom provjeri:
01/4607-346
14:35 sati na INA-i
Tip stavio čitav dan na prodaju 100 kom. po 2599,99. U 14:35 tih 100 komada se miče sa prodaje . Odmah zatim neko čisti sve na prodaji zaključno sa 2599,99. Kako uzimaju novce naivcima to je strašno.
Vrijeme će pokazati ko je naivac… onaj ko kupuje sigurno neće lupati po prodaji [wink]
Nema sa zdravim razumom ni ekonomijom , ali ima sa špekulantima i domačim Kvislinzima, pogledajt šta
izjavljuju”analitičari” ERSTE” u PD komentar na trgovinu INA dionicama unatoč dobrog 1Q i najave MOL-a i sve će Vam biti jasno , tu su još u igri i OMV i LuKoil i svima njim aje u interesu kupiti šta jeftinije, a za to radit imaju dovoljno kapitala.
Zaključak; POVUČI SE SA PRODAJE pa neka počne licitacija
Vrijeme će pokazati ko je naivac… onaj ko kupuje sigurno neće lupati po prodaji [wink]
Istina. Idinaktivno je to da je dionica stajala nekoliko sati oko 2580-2590. A stajala je jer su bili veliki nalozi na 2599 i 2600. Onda se u 14:35 pomiče veliki nalog sa prodaje i slijedeći minut se čisti sva prodaja do 2600. Tip se maknuo sa prodaje jer je znao da će je netko počistiti. Ono što ja hoću reći je da je ogromna vjerojatnost da je ista osoba povukla veliki nalog sa prodaje i očistila prodaju. Veliki nalog je držala kako bi uplašila male i oni su mu prodavali na kupnji.
14:35 sati na INA-i
Tip stavio čitav dan na prodaju 100 kom. po 2599,99. U 14:35 tih 100 komada se miče sa prodaje . Odmah zatim neko čisti sve na prodaji zaključno sa 2599,99. Kako uzimaju novce naivcima to je strašno.
Daj objasni u čemu je navlakuša ovdje za nas s manje iskustva, molio bih. Thx
Nema sa zdravim razumom ni ekonomijom , ali ima sa špekulantima i domačim Kvislinzima, pogledajt šta
izjavljuju”analitičari” ERSTE” u PD komentar na trgovinu INA dionicama unatoč dobrog 1Q i najave MOL-a i sve će Vam biti jasno , tu su još u igri i OMV i LuKoil i svima njim aje u interesu kupiti šta jeftinije, a za to radit imaju dovoljno kapitala.
Zaključak; POVUČI SE SA PRODAJE pa neka počne licitacija
e da je to tako jednostavno… onaj ko želi kupiti veću količinu to će raditi preko više izvora, a možda čak i sa BF bude radio… uglavnom lako je kod nas postići cijenu koju hoćeš sa inom… samo da je više ne gledamo na 2.200 [pray]
lupus1:
”
“UGOVOR O PRIJENOSU DIONICA” Dal je potpuno legalno na taj način izvrsiti prijenos dionica, ( mimo burze ) buduci da se dionicom trguje na burzi. Imam nesto dionica koje sam kupio na ime zaposlenika ine. Prebacio bi ih iz čisto prakticnih razloga. Hvala
”
Da, naravno da je legalno.
Isti obrazac Ugovora i sama sam koristila.
Potpis Prenositelja treba ovjeriti kod javnog bilježnika, te Ugovor poslati poštom u SDA, gdje se vrši preknjižba u roku od 10-tak radnih dana.
Pazi da Ugovor zaključiš tek poslije isteka lock-up perioda, jer ako to učiniš prije SDA neće priznati Ugovor.
Jučer osobno predao ugovore u SDA koji su napravljeni prije mjesec dana, čovjek pogledao i rekao da je sve ok i da če poslije 20. biti prenesene, čak nije bilo ni napomene u ugovoru za lock up.