Ema: ” Šef: ” INA poslije dobrih vijesti iz Budimpešte stoji , a gdje je tu rast ? Reagiranje na dobru vijest ?[angry] ” A gdje se, u tom tvom narcisoidno-ograničenom percipiranju stvarnosti uklapaju sljedeće činjenice: ” Kakav je ovo bezobrazluk! Pa i na padajećem tržištu vijesti NEŠTO znače; poneke dionice rastu suprotno većini! Zašto se to ne događa i na našem tržištu? Jesmo li mi svijet za sebe ili postoji NEKI DRUGI RAZLOG ovakvoj situaciji?
Drugi nemaju ovako pokvarene fondove kao ni nestručnog regulatora , koji pusti mirovince na pašu bez ograničenja
sava: “…Pa i na padajećem tržištu vijesti NEŠTO znače; poneke dionice rastu suprotno većini! Zašto se to ne događa i na našem tržištu? Jesmo li mi svijet za sebe ili postoji NEKI DRUGI RAZLOG ovakvoj situaciji? ” Pa, osim što mali ulagači, isto kao što su, zaluđeni i pohlepni nakon IPO HT-a, mahnito ulijetali u kupnju udjela u OIF-ima po rekordno visokim cijenama, ubacujući u iste velike količine casha (baš kao i MIF-ovi), prisiljavajući OIF-e da isti nastave investirati u kupnju dionica na sve višim i višim i bolesno višim razinama, dio investitora nije ulagao izravno u OIF nego se priključio općoj euforiji i samostalno počeo kupovati dionice na burzi podižući letvicu na razinu super-bolesno-visoko i onda….PUUUFFFF….balon se počeo ispuuhhhhaaaaavatiiiii… Jel` ti treba još neki “razlog” ili sad više ništa ne kužiš ?
Oduvijek sam cijenio žensku pronicavost pogotovo poslije borbe !!!!!!!!!!!!!!!!!!
…..večer
Tekst od gđe (ice?) E je dobar ……. , možda malo previše glorificira pohlepu , a ne bavi se
ljudskom glupošću …..
Naime , pohlepa i glupost nisu istoznačnice ….. [smiley]
Previše je loših okolnosti oko INE , uskoro će zaposlenici prodavati , BF …. , a dolazi i ljeto ,
što je samo po sebi “vegetiranje” ……
Imam dva paketa (48) i izlazim na 2000 ili u boljoj varijanti 2400 ……
Mislim kako je čekanje ako padne na 2000 opasno , a ako pređe 2400 …. neskromno…[smiley]
10.4.2008. top 10.
1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.483.787 44,84 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./HVB BANK HUNGARY ZRT, HUNGARY ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY 2.500.001 25,00 Skrb. račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 700.000 7,00 Skrb. račun
[color=blue]4. ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. 189.073 1,89 Skrb. račun – 10 000[/color]
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.002 1,60 Skrb. račun + 4408
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 46.349 0,46 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 43.435 0,43 Skrb. račun + 2234
[color=blue]8. PBZ D.D. 35.043 0,35 Skrb. račun – 1935[/color]
[color=blue]9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 24.820 0,25 Skrb. račun – 16[/color]
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 22.387 0,22 Skrb. račun
Ukupno: 82,05
[color=blue]4. ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. 189.073 1,89 Skrb. račun – 10 000[[/color]— prije2 trg.dana smanjili 2710, jučer je bilo – 1480 ….
dakle,to je skrbnički račun za GDR-ove u Londonu.
Netko je napravio arbitražu, pretvorio GDR-ove u dionice i sada s njima može trgovati na ZSE… velika količina za trgovati… zanimljivo.. još i AZ OMF SE OPOŠTENIO-KUPIO MALO VIŠE…
Treba malo pročitati i koju knjigu iz psihologije masa, gomila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve je to predvidljivo i znano. Dobivaju oni koji ne podlegnu panici i misle razborito.
Po vašem mišljenju na temelju dosadašnjih saznanja o firmi i naftnoj industriji – pitanje glasi:
Kolika je fer vrijednost dionice ukoliko bi došlo do preuzimanja? ( za recimo godinu dana )[thumbsup][bye]
DrWagner
korisnik od: 12.12.2007.
…..večer
Tekst od gđe (ice?) E je dobar ……. , možda malo previše glorificira pohlepu , a ne bavi se
ljudskom glupošću …..
Naime , pohlepa i glupost nisu istoznačnice ….. smiley
Previše je loših okolnosti oko INE , uskoro će zaposlenici prodavati , BF …. , a dolazi i ljeto ,
što je samo po sebi “vegetiranje” ……
Imam dva paketa (48) i izlazim na 2000 ili u boljoj varijanti 2400 ……
Mislim kako je čekanje ako padne na 2000 opasno , a ako pređe 2400 …. neskromno..
Svaka čast ovo je već viša filozofija. Kad već čekaš 2.000 na INI i želiš da potone prodaj meni sve svoje dionice INE po 1.000 i eto ti pada INE zadovoljan ?[wink]
Nitko ne komentira jucerasnji tekst u poslovnom o mogucem cross sheringu INA-MOL
Ukoliko se ostvari bila bi to vrlo dobra stvar u ovakvom trenutku
Dakle MCAP MOLA je oko 67mlrd/kn a u zamjenu za drzavnih 19% dali bih= cca 6mlrd/kn
INA ukupno 10mil. dionica dakle za 1 900 000 dionica bi dobili 6mlrd odnosno 3100kn/dionici
Isto tako tim potezom duzni su dati javnu ponudu na isti iznos
http://www.poslovni.hr/76197.aspx
http://www.poslovni.hr/76303.aspx
Moglo bi biti i zanimljive reakcija OMWa na ovakav razvoj događaja…
Mislim kako gospodin Š nije razumio moj tekst ….
Ništa ja ne čekam , ni pad ispod 2000 , a ni rast iznad 2500 ….. , ali sam kazao kako u
tim slučajevima nema čekanja …….
Percepcija je problem….. ili sam se nejasno izrazio……. [wink]
Nitko ne komentira jucerasnji tekst u poslovnom o mogucem cross sheringu INA-MOL
Ukoliko se ostvari bila bi to vrlo dobra stvar u ovakvom trenutku
Dakle MCAP MOLA je oko 67mlrd/kn a u zamjenu za drzavnih 19% dali bih= cca 6mlrd/kn
INA ukupno 10mil. dionica dakle za 1 900 000 dionica bi dobili 6mlrd odnosno 3100kn/dionici
Isto tako tim potezom duzni su dati javnu ponudu na isti iznos
http://www.poslovni.hr/76197.aspx
http://www.poslovni.hr/76303.aspx
Moglo bi biti i zanimljive reakcija OMWa na ovakav razvoj događaja…
Po meni to nije dugoročno dobar izbor za male dioničare.
1. ukoliko Mol stekne većinski udio u INI kroz zamjenu dionica nestati će premija koja je uračunata u cijenu , usporedite P/E ostalih naftnih kompanija i INE pa će te vidjeti da je P/E puno veći kod ine što označava premiju preuzimanja + ukalkuliranu dobit koja će nastati završetkom modernizacije rafinerija.
pa čak i javana ponuda ne bi u tom slučaju značajnije podigla cijenu jer je loša situacija na burzi.
2 , za nas male dioničare bi bilo najbolje rješenje nešto kao tender pa tko da više.
krivo pitanje
Zamjena bi bila izrazito štetna za INU jer bi Mol utopio svoje dionice koje je otkupio zbog zaštite i bez dodatne kune stekao paket od 44%. Onda za male pare može kupiti još 7% na burzi (BF, zaposlenici) i postaje većinski vlasnik za kikiriki. Kao takav zaštitio je svoje dionice koje Ina neće moći prodati i postaje gospodar ulaganja (ZAUSTAVLJA SVE) u INI. Mol ima rafinerije i nebi mu bilo u interesu obnoviti naše već bi te pare već pretočio u svoje ciljeve ili prodao rafinerije. Be mojte se zavaravati Molom. To je nelijepa tvorevina.
Ina i država ne dobivaju praktički ni kune, a gube skoro sve. Dobijaju jedino državu koja će PRVA RATIFICIRATI SPORAZUM ZA NATO. A to ne znači ništa dok ga ne potpiše i zadnja članica uz to što je to samo formalno slaganje.
Uglavnom NAJ—BA SMO ako to bude. I ja i mi i svi mi skupa zajedno sa mnom.[smiley]