Ja sam isto jutros odustao od Ine, i pobjegao u Uljanik Plovidbu, zasmetalo me sto jucer uopce nije bilo pozitivne reakcije na novosti, uopce ne vidim vise pozitivno svjetlo na Ini do daljnjeg, prvo ti natpisi u madjarskim medijima o prodaji ine po 2.214,00 kn po dionici, onda ti certifikati koji cekaju do 31.03., samo jedan pukao na 2200, a jos ih ima nekoliko na nesto nizim cijenama, zatim braniteljski fond, jer ce vjerovatno do tad biti takva cijena kakva je i sada, pa se mozda vratim opet na proljece ili u jesen. U svakom slucaju svoj braniteljski paket u fondu necu dirati sigurno (nesto vise od maksimuma imam). A sad mi moji izracuni govore da ima boljih opcija nego cekati da fondovi, vlada i nesposobna uprava nesto naprave za Inu. Pozdrav svima
Jel ti sad lakše?
A što ako ne prođe dokapitalizacija na ULPL. Ode cijena 50% dolje u istoj sekundi. [shocked]
TIP 2
dio
Jest, puno lakše, ona i bez dokapitalizacije po fundamentima vrijedi puno više od cijene mog srednjeg ulaza, a vjerovatno će vrlo brzo preskočiti tu cijenu po kojoj sam danas ušao. Ali da se razumijemo, ja nisam rekao da je Ina loša, samo sam procijenio da mi sad nije povoljno biti u njoj, dok se malo ne iskristalizira situacija, porast će ona vjerovatno još mnogo, ali bojim se da sad za neko vrijeme neće. Volio bih da griješim i da odmah u ponedjeljak skoči 10 %.
Ako si jutros kupio kako si u plusu kada stalno pada.
Čak da si uzeo i po najnižoj cijeni dana u minusu si kada dodaš brokersku proviziju, a da tu ne računam još i proviziju od prodaje prije kupnje.
I sad kada si vidio da si popušio, tješiš se ovdje na forumu. Ajme luzera[yawn]
dio
ne kupio, nego dokupio 25%, a to sto sam popusio ovdje, vrijeme ce pokazati, jutros je bila pocetna cijena 2395, a zakljucna 2315, a ja sam jos jučer na kraju dana, kad sam vidio rezime Ine za taj dan, donio odluku da izađem trenutno iz Ine, no necu se prepucavati, napisao sam svoje misljenje i to je to.
Ina bi morala rasti čitao sam od jednog kolege da Ina u 2011. planira proizvoditi sa 11 crpilišta nafte u Siriji i sa 4 u Egiptu. Fora je kod nafte što je ona neelastična što znači da pri poskupljenju ljudi i dalje kupuju po istim količinama (ili po minimalno minimalno nižim) ali je i fora što država odlučuje o cijeni koja može biti maksimalna za neki period (tako da mislim da bi uprava mogla biti bolja ali u ovim trenucima da cijena ine ne može skočiti na nekih 2600 kn iznad barem ne 2 sljedeća mjeseca ako se nešto bitnije ne dogodi)
Ina bi morala rasti čitao sam od jednog kolege da Ina u 2011. planira proizvoditi sa 11 crpilišta nafte u Siriji i sa 4 u Egiptu. Fora je kod nafte što je ona neelastična što znači da pri poskupljenju ljudi i dalje kupuju po istim količinama (ili po minimalno minimalno nižim) ali je i fora što država odlučuje o cijeni koja može biti maksimalna za neki period (tako da mislim da bi uprava mogla biti bolja ali u ovim trenucima da cijena ine ne može skočiti na nekih 2600 kn iznad barem ne 2 sljedeća mjeseca ako se nešto bitnije ne dogodi)
Manijakalno – depresivna personifikacija Tržišta je jedina prava usporedba kretanja cijena na burzi koju je davno između ostalih iznio Buffet.
Mnogi burzovni igrači sa 2-5 godina ili više staža sjećaju se euforija i depriesija na pojedinom dionicama.
Zapravo kad svi znamo da će nešto sigurno gore onda je cijena več iznad svih fundamenata i perspektiva i obratno kad svi znamo da nešto treba pasti na dolje onda je cijena puno ispod onoga što to je uistinu realno.
Što se tiče INE svi se boje braniteljskih i radničkih dionica pa pitam ja vas da li je na cijeni od 2300 kn već isto ukalkulirano i jer sad svi mi zanmo da bi cijena trebala dolje i da za to postoje realni razlozi.
Upravo su to momonti pravih prilika na burzi jer se trend onda mijenja (budući da se sa firmom nije dogodilo ništa loše).
Naravno vrlo je teško kupiti neku dionicu po minimalnoj cijeni i prodati je po maximaslnoj , ali rijetki su oni koji su kupovili INU na burzi i da imaju sad nekakvu pristojnu zaradu – mislim na sve one koji su je kupovali poslije IPO-a)
Lijepo napisano:
U posljednjih pola godine najviše zaradio na
1. MLNR
2. DLKV
3. MGMA
4. INA
Jedino INU još uvijek držim.
Lijepo napisano: U posljednjih pola godine najviše zaradio na 1. MLNR 2. DLKV 3. MGMA 4. INA Jedino INU još uvijek držim.
Čestitam.
[thumbsup]
http://www.vecernji.hr/home/manager/3020226/index.do
BURZA Ante Samodol mirovinske fondove optužio za rasplamsavanje krize
Mirovincima prijeti oduzimanje licencija
Neodgovorno ponašanje mirovinskih fondova dodatno je rušilo burzu
————————————————————————————————
“citat:
U kratkom su vremenu iz investicijskih fondova izvukli oko milijardu kuna. Toliki odljev novca počeo je destabilizirati investicijske fondove koji su morali prodavati najlikvidnije dionice i dodatno rušiti cijene.
Upućeni kažu da su mirovinci usporedno s povlačenjem novca čekali na kupnju nakon prisilne prodaje drugih fondova i svih ostalih koji su panično rasprodavali dionice ne pitajući za cijenu. S jedne strane i to je logično ponašanje, no spirala se pokrenula, mali ulagači počeli su izvlačiti novac iz fondova, fondovi su morali rušiti HT, Inu, Adris, Atlantsku plovodbu i sve likvidnije dionice kako bi se domogli gotovine jer nisu mogli znati gdje će se zaustaviti panika. Najgore što bi moglo zadesiti jedan fond jest da postane nelikvidan i ne može isplatiti udjele ulagačima.
“citat završen”
Veći promet ostvaren je i dionicom Ine, 19,3 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 2,9 posto, na 2.315 kuna. Najviše su na njezin skok utjecale vijesti da je u ponedjeljak održan sastanak Uprave kompanije glede financijskih izvješća za 2007. i vijesti oko redefiniranja ugovora s MOL-om glede daljnje prodaje dijela paketa dionica u državnom vlasništvu te interesu drugih naftnih kompanija za kupnju tog udjela, kažu analitičari.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=fe652039-7b38-48f0-ad72-b491a553c56a&open=sec