[cool]
INA opet sramoti i sebe i nas koji imamo povjerenje u tu dionicu, ako druge dionice rastu INA u najboljem slučaju stoji na mjestu.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
samo da nam ina uspije sačuvati plus danas [pray]
Kako stvari stoje, mali su se opekli i sad izlaze na malom rastu. Krobex momentalno -1,27% (4206).
Sad bi opet veliki to mogli iskoristiti. Mali će popušit ko i obično.
Taman je sve krenulo prije tri dana u pozitivu,a danas opet – buć!I sad šta tu raditi?Čekati,prodati,kupiti..??[huh]
[cool]bole
korisnik od: 13.02.2007.
beholder:
” samo da nam ina uspije sačuvati plus danas pray
”
Kako stvari stoje, mali su se opekli i sad izlaze na malom rastu. Krobex momentalno -1,27% (4206).
Sad bi opet veliki to mogli iskoristiti. Mali će popušit ko i obično.
Točno poslije istresanja malih sljedi rast.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Štovana gospodo branitelji i “branitelji”mogu u travnju prodavati svoje udjele u Erste Fondu,što znači da će taj Fond morati prodavati dionice INe kako bi mogao isplaćivati novce istima.S obzirom da naša braniteljska a još i više “braniteljska” grupacija nema pojma o dioničarstvu,burzi,udjelima u Fondu,procjena je da će velika većina njih odmah prodati te svoje udjele,jer njima treba cash,odnosno samo se u to razumiju.E,sad hoće li to utjecati na cijenu INE na burzi…što mislite??![sealed][cry]
I što ako branitelji prodaju? Možda će ispasti puno pametniji od vas “stručnjaka” koji znate cijene ali ne i vrijednosti. Ina je odmah poslije izlistavanja na burzi postala precijenjena. Čisti špekulantski balon napuhan na očekivanjima o preuzimanju ali i tadašnjoj tržišnoj euforiji. I sad se ispuhava. A koliko bi barem orijentaciono (grubo) mogla vrijediti INA pročitajte već gore citirani članak.
Znam da mnogi od vas misle da INA vrijedni više nego što to pokazuju financijski izvještaji, jer joj država određuje cijenu plina i sjedi za vratom, jel je uprava prilično nesposobna i sl. To je istina. Potencijal INE je zaista veći nego što danas vrijedi zbog njenog sustavnog dugogodišnjeg gušenja. Ali kad će se taj potencijal osloboditi. Pa neće dok je ne kupi MOL i skine državu s vrata i postavi sposobnu upravu kakvu i oni imaju. Ali to će se dogoditi tek kad dionice prodate MOL-u. Neće MOL dizati sam sebi cijenu. Zato scenarij u kojem će MOL plaćati dionice po bilo kojoj cijeni je vrlo malo vjerojatan. A to znači da bi prodavatelji na ovim cijenama u budućnosti mogli trljati ruke, pa vjerojatno i među njima neki branitelji. I daj bože da nešto zarade i na ovoj i ostalim dionicama. Nadam se samo da neće biti pohlepni pa očekivati neke ekstra zarade na dionicama a onda u tom čekanju kad sve još dalje potone prodati ispod cijene uz nikakvu ili zanemarivu zaradu.
[cool]
Ovo je već poznato navlačenje malih naivaca da jeftino prodaju INU veliki igrači imaju vremena čekati , luzeri izlaze.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Znači svi oni koji su prodali dionice INE po 3.300,00 Kn i više su “naivci”, jer nisu čekali “realnu”cijenu od 7.000,00 Kn za koju ovdje neki naivci tvrde da je baš to ona prava vrijednost INE – nebulozama i nerealnim očekivanjima nikad kraja !?
Znači svi oni koji su prodali dionice INE po 3.300,00 Kn i više su “naivci”, jer nisu čekali “realnu”cijenu od 7.000,00 Kn za koju ovdje neki naivci tvrde da je baš to ona prava vrijednost INE – nebulozama i nerealnim očekivanjima nikad kraja !?
Moje osobno mišljenje;
bez obzira ne fundamentalne pokazatelje INE i njezine usporedbe sa sličnim firmama u okruženju svim idioničarima INE (osim možda MOLU) je u interesu da INA na burzi raste.
Možda će to biti iu interesu i MOLU ukoliko želi svoj paket od 25% prodati nekome drugom.
Moje osobno mišljenje;
bez obzira ne fundamentalne pokazatelje INE i njezine usporedbe sa sličnim firmama u okruženju svim idioničarima INE (osim možda MOLU) je u interesu da INA na burzi raste.
Možda će to biti iu interesu i MOLU ukoliko želi svoj paket od 25% prodati nekome drugom.
Nije ni fondovima u interesu da raste, jer je imaju premalo, a žele se je jeftino dočepati, pa rade ovo sranje već 9 mjeseci. Evo primjerice situacija na dionici Mola je ta da je institucionalni investitori drže 35-40 %. Zato i ove stalne medijske priče o tome da će prodavati radnici , pa sad FHB, sve je to u cilju da se fondovi dočepaju većeg udjela po što nižoj cijeni.
Ja sam isto jutros odustao od Ine, i pobjegao u Uljanik Plovidbu, zasmetalo me sto jucer uopce nije bilo pozitivne reakcije na novosti, uopce ne vidim vise pozitivno svjetlo na Ini do daljnjeg, prvo ti natpisi u madjarskim medijima o prodaji ine po 2.214,00 kn po dionici, onda ti certifikati koji cekaju do 31.03., samo jedan pukao na 2200, a jos ih ima nekoliko na nesto nizim cijenama, zatim braniteljski fond, jer ce vjerovatno do tad biti takva cijena kakva je i sada, pa se mozda vratim opet na proljece ili u jesen. U svakom slucaju svoj braniteljski paket u fondu necu dirati sigurno (nesto vise od maksimuma imam). A sad mi moji izracuni govore da ima boljih opcija nego cekati da fondovi, vlada i nesposobna uprava nesto naprave za Inu. Pozdrav svima
Ja sam isto jutros odustao od Ine, i pobjegao u Uljanik Plovidbu, zasmetalo me sto jucer uopce nije bilo pozitivne reakcije na novosti, uopce ne vidim vise pozitivno svjetlo na Ini do daljnjeg, prvo ti natpisi u madjarskim medijima o prodaji ine po 2.214,00 kn po dionici, onda ti certifikati koji cekaju do 31.03., samo jedan pukao na 2200, a jos ih ima nekoliko na nesto nizim cijenama, zatim braniteljski fond, jer ce vjerovatno do tad biti takva cijena kakva je i sada, pa se mozda vratim opet na proljece ili u jesen. U svakom slucaju svoj braniteljski paket u fondu necu dirati sigurno (nesto vise od maksimuma imam). A sad mi moji izracuni govore da ima boljih opcija nego cekati da fondovi, vlada i nesposobna uprava nesto naprave za Inu. Pozdrav svima
A hebi ga prijatelju i ULPL ti je bila na onim certifikatima na Bečkoj burzi. Možda sam nepopravljivi optimist, ali mislim da je sve to jedna velika medijska hajka na INU u cilju jeftinog stjecanja velikih količina dionica. Osobno mislim da MOL više i nije u igri zbog toga što se dobrano iscrpio u obrani od preuzimanja od strane OMV-a, a i nije baš imao blistavu poslovnu godinu. Možemo slobodno reći da je uprava i vlada nesposobna, ali ipak sumnjam da se cijela stvar prepušta slučaju i da se pogoduje MOLU da što jeftinije kupi paket od 14% INE, to bi ipak graničilo s kriminalom, a drivi je ipak u interesu da ostane na vlasti i poslije sljedećih izbora.