INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sava: ” SLAVE: ” sava: ” Ovoje friško…. According to KBC Securities, the speculated price for the 14% package implies HRK 22,142 m (USD 4,473 m) for 100% stake. Per share price is HRK 2,214, which is 21.7% below the average share price for 2007 and 5% below the current price. “Pricing implies a 2008F P/E of 17.5x and 2008F EV/EBITDA of 7.9x, which is 50+% above the CEE oils sector averages,” KBC’s analyst, Olena Kyrylenko said in a morning note on Thursday. She said the price tag the government clipped to the 14% package is “rather ambitious”, but it is “still below the average market value”. “Though it is generally positive if the company being further privatized it does not explain the today’s 5+% surge in INA’s share price,” Kyrylenko added. ” Nek ona rađe analizira naftnu industriju Srbije… ” To nije odgovor! Dobro bi bilo vidjeti o čem se tu radi. Ako država kani prodati po toj cijeni, zašto se sada događa to na marketu, mislim taj rast, i spekulacije kao npr ide to na 3k. ” prvo bi po toj cijeni trebala držđava ponuditi to svojim građanima pa što ostane mađarima ako ne onda je to pljačka naroda

Slažem se, ali treba oponirati argumentirano!

Slažem se, ali treba oponirati argumentirano!

Ne razumijem Vas. Mol toliko nudi za Inu, tržište je diglo cijenu, pa zašto svi misle da će država prodati tih 14% ispod tržišne cijene. Pa nismo mi ti koji smo u podređenom položaju, nego je to Mol. Ima 25% + 1 dionicu, ako želi steći većinski paket kupit će na burzi i od države. Kakva ponuda ispod cijene. Treba im nabiti cijenu na 4 k, pa ako su baje nek kupuju, ako ne doći će kupac koji će toliko ponuditi, a oni onda neka se slikaju sa tih svojih 25% + 1 dionicom.

Slažem se, ali treba oponirati argumentirano! Ne razumijem Vas. Mol toliko nudi za Inu, tržište je diglo cijenu, pa zašto svi misle da će država prodati tih 14% ispod tržišne cijene. Pa nismo mi ti koji smo u podređenom položaju, nego je to Mol. Ima 25% + 1 dionicu, ako želi steći većinski paket kupit će na burzi i od države. Kakva ponuda ispod cijene. Treba im nabiti cijenu na 4 k, pa ako su baje nek kupuju, ako ne doći će kupac koji će toliko ponuditi, a oni onda neka se slikaju sa tih svojih 25% + 1 dionicom.

U potpunosti se slažem!
Dapače, predlažem da se nacionalizira MOL-ov udio te da im se onda ponovno proda 25%+1.

da , ali treba primjetiti da se i uz jako mal promet cijena dionice približila 2400 kn, današnji ath je bio i 2.420 kn[thumbsup]

uz veći promet , bio bi i porast još veći
sve u svemo , jako dobar trend zadnja 3 dana

naziru se dobra vremena za inu, barem do 5. njeseca[smiley]

http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?cCheck=1&k=1&i=14217

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Štovana gospodo branitelji i “branitelji”mogu u travnju prodavati svoje udjele u Erste Fondu,što znači da će taj Fond morati prodavati dionice INe kako bi mogao isplaćivati novce istima.S obzirom da naša braniteljska a još i više “braniteljska” grupacija nema pojma o dioničarstvu,burzi,udjelima u Fondu,procjena je da će velika većina njih odmah prodati te svoje udjele,jer njima treba cash,odnosno samo se u to razumiju.E,sad hoće li to utjecati na cijenu INE na burzi…što mislite??![sealed][cry]

http://www.poslovni.hr/7706.aspx

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ZAPAMTITI!!!!!
Najveća cijena INE ( do sada ) samo je 40% VRIJEDNOSTI!
ostalo je niža matematika.[thumbsup]

Gdje dođeš samo branitelji de odgrabite malo pa to nema veze sa ničim. (nismo na kosovu)[undecid]

Dobar, Loš, Zao

Gdje dođeš samo branitelji de odgrabite malo pa to nema veze sa ničim. (nismo na kosovu)[undecid]

Izgleda da si ti kolega tamo (na Kosovu) učio pravopis, a branitelje ostavi na miru ako već sam ne spadaš u tu kategoriju. Sad ti idu na živce, a dok je prašilo oko ušiju onda ti nisu smetali. Ili sam ja možda krivo razumio tvoj post što i nije problem kad nigdje nema “ni točke ni zareza”.

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Kolega nije 91god. Nismo dali ni onda a nećemo ni sada.[wink]

ipak je ovo poslovni forum sve 5.[wink]

Dobar, Loš, Zao

fireman911:

Izgleda da si ti kolega tamo (na Kosovu) učio pravopis, a branitelje ostavi na miru ako već sam ne spadaš u tu kategoriju. Sad ti idu na živce, a dok je prašilo oko ušiju onda ti nisu smetali. Ili sam ja možda krivo razumio tvoj post što i nije problem kad nigdje nema “ni točke ni zareza”.

[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][smiley]

dan je pametniji od noći

Štovana gospodo branitelji i “branitelji”mogu u travnju prodavati svoje udjele u Erste Fondu,što znači da će taj Fond morati prodavati dionice INe kako bi mogao isplaćivati novce istima.S obzirom da naša braniteljska a još i više “braniteljska” grupacija nema pojma o dioničarstvu,burzi,udjelima u Fondu,procjena je da će velika većina njih odmah prodati te svoje udjele,jer njima treba cash,odnosno samo se u to razumiju.E,sad hoće li to utjecati na cijenu INE na burzi…što mislite??![sealed][cry]

A ja znam hrpu branitelja koji neće prodavati. Bitno je samo da se ne pokrene lavina. A to nema veze s populacijom branitelja. Ista stvar bi bila da je udjele dobila bilo koja druga skupina.

I Bogovi se štuju a ljudi se poštuju.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close