Ako INU ne dižu ni rezultati poslovanja u čemu je kvaka ?
Balonćić kolega, balonćić se ispuhuje [bye]
Dobro je da se korigira u skladu s fundamentima – ko bi kupovao precjenjene dionice ??
ja laički mislim da ako je dobit porasla za 4 posto, pa valjda onda i vrijednost dionice raste 4%??!Ili to kod nas nema veze jedno s drugim?!Hebiga…[bye]
Šef: ” Ako INU ne dižu ni rezultati poslovanja u čemu je kvaka ? ” Balonćić kolega, balonćić se ispuhuje [bye] Dobro je da se korigira u skladu s fundamentima – ko bi kupovao precjenjene dionice ??
ajde ne pričaj gluposti. INA je kao balončić a Todine dionice su ispod fer cijene..i još da ti vjerujem
ja laički mislim da ako je dobit porasla za 4 posto, pa valjda onda i vrijednost dionice raste 4%??!Ili to kod nas nema veze jedno s drugim?!Hebiga…[bye]
nema to veze jedno sa drugim bar ne tako banalne
Grangers: ” Šef: ” Ako INU ne dižu ni rezultati poslovanja u čemu je kvaka ? ” Balonćić kolega, balonćić se ispuhuje [bye] Dobro je da se korigira u skladu s fundamentima – ko bi kupovao precjenjene dionice ?? ” ajde ne pričaj gluposti. INA je kao balončić a Todine dionice su ispod fer cijene..i još da ti vjerujem
TAKO JE FEBO, lovac priča gluposti[angry] [tongue]
Nad INA-om postoji prijetnja rasprodaje od strane radnika, koji su upisivali dionice, a prije toga u travnju INA-u bi mogao prodavati i Braniteljski fond. Sumnjam da će branitelji pričekati bolje dane ili godine za prodaju svog udjela. Većina ih je u minusu, a prema poklonjenim dionicama sigurno nemaju nikakve emocije, ili saznanja o njihovom potencijalu. Naravno generaliziram, nisu svi branitelji isti. Ja npr. neću prodati. Ali 7 posto dionica INA-e koji se možda pojave na tržištu u travnju je ogromna prijetnja i zato ne vidim razlog zbog čega bi se INA-i sada dizala cijena. Bit će toga, nažalost, i jeftinije. Tako ja razmišljam.
Widra
korisnik od: 20.04.2006.
Nad INA-om postoji prijetnja rasprodaje od strane radnika, koji su upisivali dionice, a prije toga u travnju INA-u bi mogao prodavati i Braniteljski fond. Sumnjam da će branitelji pričekati bolje dane ili godine za prodaju svog udjela. Većina ih je u minusu, a prema poklonjenim dionicama sigurno nemaju nikakve emocije, ili saznanja o njihovom potencijalu. Naravno generaliziram, nisu svi branitelji isti. Ja npr. neću prodati. Ali 7 posto dionica INA-e koji se možda pojave na tržištu u travnju je ogromna prijetnja i zato ne vidim razlog zbog čega bi se INA-i sada dizala cijena. Bit će toga, nažalost, i jeftinije. Tako ja razmišljam.
Krivo razmišljaš i usput vrijeđaš branitelje pričom o poklonjenim dionicama.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][rolleyes][rolleyes][rolleyes][thumbsup]
A i to s Braniteljskim fondom je pljačka. Zašto moramo plaćati “stručnjake” za vođenje fonda, odbore, kad imaju dvije dionice u portfelju???????? Bilo bi najpravednije da podijele te dionice i onda neka svatko s njima radi što hoće. Lopovi.
bilo bi najbolje da fond branitelja pretvore u ZIF kako za branitelje osobno tako i za sve druge aktere na tržištu kapitala. al jebiga, oni koji o tome odlučuju su izgleda najpamentiji.
[sealed]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/mol-utrostrucio-dobit-u-cetvrtom-kvartalu,8688.html
Šta mi imamo od toga, jedino što INA je u laganoj letargiji, a MOL s druge strane ostvaruje fenomenalne rezultate.
MOL kao vlasnik mogao bi se pobrinuti da i INA ostvaruje bolje rezultate.
Očito je da će inu unovčiti tek naši unuci.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]Zagrebačka burza
Ina u padu 0,88 posto unatoč povoljnim poslovnim rezultatima
Niti financijska izvješća za prošlu godinu, koja ovih dana počinju objavljivati kompanije izlistane na burzi ne pomažu uzdrmanom domaćem tržištu kapitala. Nakon što je danas objavljeno nerevidirano financijsko izvješće Ine, čija je dobit za četiri posto viša od one u 2006., cijena dionice je pala za 0,88 posto
Niti pozitivno financijsko izvješće nije pomoglo najvećoj domaćoj naftnoj kompaniji u oporavku cijene njenih dionica. Inom je do sada trgovano u iznosu od 5,7 milijuna kuna, a trenutna cijena je 2.220 kuna, što je opasno blizu najnižoj cijeni ikada zabilježenoj. Što se tiče ostalih dionica, Agrokorova izdanja nastavljaju padom cijene, HT se drži na granici od 295 kuna, a dionice brodarskog sektora plutaju u blagoj pozitivi. Atlantska plovidba također potvrđuje tezu da ulagači zaobilaze fundamente, budući da je danas objavljena vijest da je kompanija stekla dodatnih 20 posto dionica hotela Imperial, a to se, kao ni višednevni porast BDI indeksa, uopće nije odrazilo na cijenu dionice.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/mol-utrostrucio-dobit-u-cetvrtom-kvartalu,8688.html
Šta mi imamo od toga, jedino što INA je u laganoj letargiji, a MOL s druge strane ostvaruje fenomenalne rezultate.
MOL kao vlasnik mogao bi se pobrinuti da i INA ostvaruje bolje rezultate.
i sada će im vlada pokloniti većinski dio a ko j…nas male dioničare[lol]