INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link

Evo ko nam neda gore.
To su ovi dolje u mom potpisu

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Trenutno se trgovina na INI odvija bez prisustva fondova što je vidljivo iz broja dionca koje se trguju uglavnom to su nalozi od desetak pa najviše do 50 dionica a to nisu fondovi, prodaja je slaba i bez ikakvih problema cijena bi se mogla dići na dosta veće razina, ali zašto su fondovi suzdržani to je već drugo pitanje. Odgovor je možda zato što su prošlih dana pokušali braniti cijenu od 2600 kuna ali nisu uspjeli jer je netko konstantno stavljao blokove od 1000 i više dionica i sada su malo prepustili da vide šta će se dešavati dok su oni po strani. Cijena će sigurno gore jer i oni vide da je prodaja tako slaba da bi cijenu mogli dići u sekundi ali se onda postavlja pitanje kako će prodaja reagovati kada cijena bude malo veća, tako da je sada vjerujem zatišje bred buru.

Ne bi rekao… Mislim da namjerno nisu ni probali obraniti cijenu, za razliku od onih korekcija u 2007.
Ovo drugo šta si rekao je po meni izgledniji scenarij, vidjeli su kakva frka se zbiva u svijetu i iskoristili trenutak.
[wink] Ali to ne vuče nužno da će cijena gore, zašto plaćati skuplje kad možeš kupiti jeftinije po ovim cijenama… Ipak i oni na nečemu moraju ostvariti prinose[yawn]

Kad se opći trend tržišta okrene kroz par tjedana, onda treba očekivati rast. Uostalom i stagnacija je bolja od daljnjeg pada, zar ne?

When speculation has done its worst, two and two still make four.

neki bi htjeli rast INE svaki dan 1-2%. S tim bi mjesečni rast bio od 22-44%. Impresivno.
Kad bi bilo tako više ne bih radio. [cool]

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

neki bi htjeli rast INE svaki dan 1-2%. S tim bi mjesečni rast bio od 22-44%. Impresivno.
Kad bi bilo tako više ne bih radio. [cool]

Kolega INA u prošloj godini nije ništa narasla čak je nešto i pala, cijena 31.12.2006 je bila veća od ove sadašnje.

gledam malo ove poslove sto je igh dobio i njihovo partnerstvo sa jednom od najvecim gradevinskih firmi u rusiji skm-om,i prolazi mi kroz glavu putinov posjet zagrebu ovog ljeta i sta su nase novine prenosile,tj. da predsjednik osobno dolazi da brani interese tamo nekog tajkuna koji bi sad gradio privatni hotel na mljetu i tamo pozivao ostale tajkune da dolaze i uzivaju u nasem moru zajedno sa mladim damama koje bi naravno isto dosle iz rusije,pa mi sve to nema nekako previse smisla.
ako uzmemo da putin u vecini slucajeva dolazi kao lobist svojih(tj,drzavnih firmi),i to prije svega naftnih divova,ne bi se cudio da su se vec tada dogovorili da puste nase gradevince na rusko trziste a mi njima damo nase naftne kompanije,tj jednu jedinu inu.
win-win pozicija,svi sretni i zadovoljni
zivi bili pa vidjeli[thumbsup]

@sampras
INA je u prošloj godini i te kako rasla [thumbsup], problem je što bi neki htjeli da rast ine bude jednak rastu npr. ingre u prošloj godini. A to neće ići.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Rusko-srpski pakt udarac na INU
Vaš link

…postoji realna opasnost da NIS na regionalnom tržištu naftnih derivata s liderske pozicije istisne hrvatsku naftnu kompaniju Inu, koja kasni s modernizacijom svojih rafinerija. Kako je za Nacional komentirao jedan anonimni izvor iz naftne industrije, prije svega doći će do promjene snaga na području Bosne i Hercegovine, kamo Ina plasira gorivo manje kvalitete, kakvo je trenutačno u stanju proizvoditi.

Vaš link

Evo ko nam neda gore.
To su ovi dolje u mom potpisu

Ha….samo koji u potpisu imaš i crvene i još malo crvenije…..odredi se……[lol]

dan je pametniji od noći

Sada će se morati iskrcavati s lovicom fondovi!!!! Tko želi prodavati može ( mora ) prodavati može komotno postaviti početnu cijenu na 3000 kn!
Fondovi nemaju alternative i neke bolje dionice!!!!!!
[thumbsup][bye]

@sampras

INA je u prošloj godini i te kako rasla [thumbsup], problem je što bi neki htjeli da rast ine bude jednak rastu npr. ingre u prošloj godini. A to neće ići.

Kolega ako možeš izračunaj koliko je porasla od 01.01.2007 pa do danas pa stavi da vidimo koliki je to bio rast i koliko su u plusu on koji su dionice kupili prije nešto više od godinu dana.

@ sampras
Ja ovu dionicu imam kao dugoročno investiranje i za 3,4,5, godina vrijedit će više od INGRE, Dalekovoda, Tehnike!
To je jedina poanta, a špekulativno ulaganje za brzu zaradu, to je druga stvar! To sigurno nije ova dionica!
Vrlo jednostavno!
To bi barem trebali RAZLIKOVATI![thumbsup][bye]

@ sampras
Ja ovu dionicu imam kao dugoročno investiranje i za 3,4,5, godina vrijedit će više od INGRE, Dalekovoda, Tehnike!
To je jedina poanta, a špekulativno ulaganje za brzu zaradu, to je druga stvar! To sigurno nije ova dionica!
Vrlo jednostavno!
To bi barem trebali RAZLIKOVATI![thumbsup][bye]

Kolega pa za svaku dionicu koja ne uspije ništa odraditi vlasnici kažu da je to dugoročna investicija jer neće sebi priznati da su pogriješili, ja priznam pogriješio sam pa šta ću sada već sebe uvjeravati da će dugoročno mi donijeti dobar prinos.
p.s INGRU sam kupio po 10 000 kuna a prodao za nešto manje od 60 000, joj kako volim ove kratkoročne

New Report

Close