INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fond300
korisnik od: 04.04.2007.

Danas nakon dosta vremena nema promjena u top 10!
Možda skupljaju pare pa da udre po asku u pon.!?wink

Općenito mislim da od 28 .01 znači ponedjeljak kreće jači rast tržišta što je izjavio i Kardum u Poslovnom Klubu.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

1.Sanader prodaje kroz IPO ,pa i INU ,zato što ih vode njiegovi ljud .
2.Mora nekako podmiriti silna obećanja i udjeliti mrvice sirotinji
3. Firme u većinskom vlasništvu čiji rezultati napreduju ne vode njegovi , ali su dobre za proračun koji je njegov[sad][sad][sad]

Može li tko predvidjeti kako će INA danas završiti?Hoće li konačno krenuti na gore?[bye]

– isto to i mene muči.
– pa sam danas pitala jednu ciganku da mi gata na INI.
– tu su izgleda najveći problemi neki uroci.
– ali mi je tražila 100evra za skidanje uroka na INI, normalno kako joj nisam dala ništa.
– ali nažalost uroci ostaju i dalje.
– a kako će to sve skupa utjecati na cijenu nemam pojma.
– a mogli bi i malo konstruktivnije pisati na ovoj temi, pa nema se što pametnog pročitati.
Pozdrav !

MOL je u INA-i več nekoliko godina kao strateški partner, a ne vide se baš neki pomaci prema naprijed. To mi više liči kao uteg oko vrata INA-i. Nije mi jasno zbog čega je država uopće prodavala tih 25%+1 dionica i MOL-u dala strašne ovlasti, ako nije ugovoren napredak, a država bi trebala imati bar kontrolni paket. Ovo je ipak strateška industrija!

Slažem se kolega, nažalost takvi sve ljudi vode ovu državu , inaće kolko ja znam prodano je MOL-u za vrijeme vlade Račana, sumnjam da bi i ova garnitura napravila bilo šta bolje, pogledajte kako je išala nedavna prodaja prije IPO, a onda privatizacija radnicima, i sto sa ĐĐHoldingom, tako će biti i sa T-Ht-om umjesto da je tok obrnut.
Posljedice su nam poznate , a biti će i poznatije,obzirom na udar po cijeni (strmoglavi pad), ne znam gdje je tu pamet ,
Osim što je HDZ indirektno kupio nešto sitno glasova ali za brdo love, normalno nisu dali iz svoga džepa, već džepa obićne fukare-naroda

bill:

MOL je u INA-i več nekoliko godina kao strateški partner, a ne vide se baš neki pomaci prema naprijed. To mi više liči kao uteg oko vrata INA-i. Nije mi jasno zbog čega je država uopće prodavala tih 25%+1 dionica i MOL-u dala strašne ovlasti, ako nije ugovoren napredak, a država bi trebala imati bar kontrolni paket. Ovo je ipak strateška industrija!

Slažem se kolega, nažalost takvi sve ljudi vode ovu državu , inaće kolko ja znam prodano je MOL-u za vrijeme vlade Račana, sumnjam da bi i ova garnitura napravila bilo šta bolje, pogledajte kako je išala nedavna prodaja prije IPO, a onda privatizacija radnicima, i sto sa ĐĐHoldingom, tako će biti i sa T-Ht-om umjesto da je tok obrnut.
Posljedice su nam poznate , a biti će i poznatije,obzirom na udar po cijeni (strmoglavi pad), ne znam gdje je tu pamet ,
Osim što je HDZ indirektno kupio nešto sitno glasova ali za brdo love, normalno nisu dali iz svoga džepa, već džepa obićne fukare-naroda

… nesto sitno glasova ???
Mozda Vam nije poznato, ekipa je na vlasti…[lol]

Ako ćete lagati na forumu, poslat ću svog pasa da vas sve pojede...

Možda će Rusi kad pokupuju Srbiju krenutu u šoping na našu INU .[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Barem da bude još godinu dana na tom nivou da si mogu još malo dokupiti!
Nemojte nikamo žuriti, već sada iskoristite priliku!!!!!!
Kako bi naši stari rekli: ” Tko žuri vrat slomi! “[thumbsup]

Danima čitam inu kupuju ovi, kupuju oni, kupuju rusi itd….

Pa kad kupe s čime ćemo mi trgovati. Za inu treba još dosta vremena.
Neki bi i vlastite gaće prodali za sitnu lovu.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Austriji OMV i ruski “Gazprom” potpisali su danas u Beču Sporazum o suradnji kojim su dogovorili proširenje i dodatni razvoj trgovinskog čvorišta plina u Baumgartenu.
Tim sporazumom će Baumgarten postati najveće trgovinsko čvorište plina u kontinentalnoj Europi, izvijestili su iz OMV-a. Gazprom će dobiti 50% udjela u srednjoeuropskom plinskom čvorištu Central European Gas Hub, te će obje strane sudjelovati na zajedničkim projektima skladištenja plina u Austriji i susjednim zemljama.

http://www.svijetkap…azum-o-suradnji.html

Srbija usvojila sporazum o prodaji Naftne industrije ruskom Gazpromu

Srbijanska vlada usvojila je tekst energetskog sporazuma s ruskom vladom, kojim je predviđena prodaja Naftne industrije Srbije (NIS) ruskom Gazpromu, objavljuju u utorak beogradski elektronički mediji.
U priopćenju srbijanske vlade, koja je zasjedala u utorak, navodi se da će “sporazum biti temelj za razgovore o zaključivanju ugovora Javnog poduzeća Srbijagas i ruskog Gazprom eksporta o izgradnji plinovoda i podzemnog skladišta plina ‘Banatski Dvor’ i ugovora vlade Srbije i ruskog Gazproma o prodaji i razvoju Naftne industrije Srbije (NIS)”.

Ruski Lukoil osvaja hrvatsko naftno tržište

Ruski naftni div Lukoil osnivanjem predstavništva u Hrvatskoj, koje će voditi Nikolai Ivčikov, počinje svoj prodor na hrvatsko naftno tržište. Prva investicija Lukoila u Hrvatskoj bit će gradnja skladišta naftnih derivata u luci Ploče, piše Slobodna Dalmacija.
Ivčikov je do sada bio čelni čovjek Lukoila u Poljskoj i Bugarskoj, gdje je imao odlučujuću ulogu u preuzimanju naftne industrije Bugarske.
http://business.hr/D…8f-83af-c4aa9bfbac3d

Sporazum za preporod BiH
R. Å egrt 02.02.2007 20:53
BANJALUKA – Ruska kompanija “NeftGazInKor” koja posluje u sastavu “Zarubežnjefta”, juče je postala većinski vlasnik Rafinerije nafte u Brodu, Rafinerije ulja u Modriči i banjalučkog “Petrola”.

http://www.nezavisne…p?vijest=5338&meni=2

Rusi su svuda oko nas

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ti bokca koje drukanje

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=6c069186-010d-4520-a2b0-4a4d15da1d2a&open=sec

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

macro: ” bill: ” MOL je u INA-i več nekoliko godina kao strateški partner, a ne vide se baš neki pomaci prema naprijed. To mi više liči kao uteg oko vrata INA-i. Nije mi jasno zbog čega je država uopće prodavala tih 25%+1 dionica i MOL-u dala strašne ovlasti, ako nije ugovoren napredak, a država bi trebala imati bar kontrolni paket. Ovo je ipak strateška industrija! ” Slažem se kolega, nažalost takvi sve ljudi vode ovu državu , inaće kolko ja znam prodano je MOL-u za vrijeme vlade Račana, sumnjam da bi i ova garnitura napravila bilo šta bolje, pogledajte kako je išala nedavna prodaja prije IPO, a onda privatizacija radnicima, i sto sa ĐĐHoldingom, tako će biti i sa T-Ht-om umjesto da je tok obrnut. Posljedice su nam poznate , a biti će i poznatije,obzirom na udar po cijeni (strmoglavi pad), ne znam gdje je tu pamet , Osim što je HDZ indirektno kupio nešto sitno glasova ali za brdo love, normalno nisu dali iz svoga džepa, već džepa obićne fukare-naroda ” … nesto sitno glasova ??? Mozda Vam nije poznato, ekipa je na vlasti…[lol]

Na žalostk kolega, sve mi je jasno i to previše, ali unatoč toga još uvijek stojim na stanovištu da se igrači poslije izmjene vlasničke strukture (IPO i prodaja radnicima) ne može i ne smije tako neoportuno ponašati,
i zato smatram da radi zaštite interesa malih Udruga malih dioničara ima smisla

Zar je to normalno da INA prodaje plin Petrokemiji ispod cijene , a ova (cijena dionice
Petrokemija strmoglavo raste) je pacijent za stečaj.
Ako je to diktat večinskog vlasnika INA-e (Vlada), a je, onda to znači da Uprava u sprezi sa NO INA-e istom dijeli izvanrednu dividendu, MOL ima druge interese , a gdje smo tu mi mali dioničari zajedno sa Fondom
branitelja, to treba udružit i s…ebet takvu politiku vođenja firme.

Zečić je pjevao,a ja ponvaljam pitanje:Ima li nade za nas??Tojest,hoće li INA konačno na gore krenuti?Mislim – u vis?[shocked]

New Report

Close