Ovo je totalno ludilo u svijetu sve naftne kompanije bilježe rast od 2,5% jedino kod nas pada ludilo!!!![cool]
Ma sve je to krasno,lijepo,divno i bajno,ali dragi moji muški ekonomski analitičari objasnite vi meni anti-logiku – nafta poskupljuja,a dionica INE pada?Zašto i kako?[bye]
Ma sve je to krasno,lijepo,divno i bajno,ali dragi moji muški ekonomski analitičari objasnite vi meni anti-logiku – nafta poskupljuja,a dionica INE pada?Zašto i kako?[bye]
Budući da INA dosta sirove nafte uvozi to što cijena na svjetskom tržištu skače i nije neka baš dobra vijest za INU.
INA na zatvaranju
INA
Top bid CIJENA KOLIČINA
2.698,00 22
2.686,00 3
2.685,20 5
2.685,02 5
2.685,00 64
2.682,02 7
2.682,01 3
2.682,00 30
2.681,00 67
2.680,00 103
Top ask CIJENA KOLIČINA
2.700,00 5
2.705,00 19
2.709,90 4
2.710,00 11
2.714,00 134
2.715,00 110
2.725,00 39
2.730,00 11
2.732,00 10
2.735,00 38
Ovo je totalno ludilo u svijetu sve naftne kompanije bilježe rast od 2,5% jedino kod nas pada ludilo!!!![cool]
ina-i je zasad core business veletrgovina naftnim preradjevinama, kad krenu rafinerije za euro IV i V onda ce bolje amortizirat skupu naftu na trzistu, a dotad “strpljen spasen” drugim rijecima dokup
Ina ne smije prodavat naftu po tržišnim cjenama zbog politike, a nema ju ni gdje preradit. Plus toga ima zastarjele, i dobrim djelom gubitaške benziske stanice i lošu upravu (barem ovaj hrvatski dio). Moraš gledat širu sliku
Odakle ti to da “sve” naftne kompanije u svijetu rastu evo pogledaj da danas večina naftnih kompanija pada http://tinyurl.com/yovuuf
Klas optim: ” Ma sve je to krasno,lijepo,divno i bajno,ali dragi moji muški ekonomski analitičari objasnite vi meni anti-logiku – nafta poskupljuja,a dionica INE pada?Zašto i kako?[bye] ” Budući da INA dosta sirove nafte uvozi to što cijena na svjetskom tržištu skače i nije neka baš dobra vijest za INU.
Da , ali i sve što kupi i proda,
očito da je netko loš matematičar ili kako bi se to po naški reklo ,država (44%) i MOL (25%)
svojom politikom uzimaju dividendu (na ovaj ili onaj način, kod države čitaj čuvanje soc mira, a kod MOLA prešutno odobravanje kupovine Tifona, a malima k…rac, bez obzira na ostale dioničare, j….bo ih ja , ko će ih u tome spriječiti ako se mali dioničari ne udruže sa fondom dragov., samo na žaloost nisu oni te pameti već ovce za šišanje, evo vam IPO a mi čemo dalje po starom bez obzira na novo stanje vlasničke strukture
INA pada zbog “Todoromanije” . Prodaje se po bidu da bi se kupilo belje, zvjezda, mlinar, žitnjak…itd. Kada to prođe INA (pa i HT) će sigurno gore.
Samo oni neka kupuju Todorićeve firme! Pušenje je još uvjek dozvoljeno! Zabrana tekar krajem godine!