ma to je sve financijski inzinjering[wink]
jedino mi nije jasno zasto bi nasi fondovi branili cijenu.. sumnjam da im mnogo znaci za vrijednost udjela 2200-2400 kuna.. fino se stave na dno i cekaju kolko treba.. recimo 2200-2300..
ne to su sve nevidljive silnice koje sada jako upravljaju burzom…također je interesantno vidjeti da nije sve u rukama domaćih igrača, kako neki to pokušavaju prikazati…
kod nas bi “puknuo” certifikat, a underwrighter bi valjda to ignorirao, kao kod magme….vani nemre tako
[bye]
braniti ce cijenu jer ce sve sto se spusti ispod 2400 otici u ruke nekih drugih fondova – stranih
Sjeti se samo da banka nikad ne gubi [tongue]
super24: ” ma to je sve financijski inzinjering[wink]
” Sjeti se samo da banka nikad ne gubi [tongue]
a dali sada bilo dobro dignut kredit i po to cijeni uzeti ?? [pray]
ne jos IMHO.. ja cu uzeti defintivno kredita a ina ce biti na piku na 2200-300..
jedino mi nije jasno zasto bi nasi fondovi branili cijenu.. sumnjam da im mnogo znaci za vrijednost udjela 2200-2400 kuna.. fino se stave na dno i cekaju kolko treba.. recimo 2200-2300..
zar nisu jedni drugom konkurencija [proud]
pa ima dosta za sve..
ako pogledat graf trgovanja inom vidjet cete da su na ovim razinama fondovi kupili najvecu kolicinu.. nece pasti puno nize od ovog
Zar je pravilo da fondovi ne idu ispod nabavne cijene? Zar im to nije prilika da nadokupe po još nižim cijenama?
Stvarno pitam, htio bih nešto naučiti, ako ti nije problem pojasniti logiku koja se krije iza toga.
Šta bi bilo najpametnije sa INOM napraviti,ako novci trebaju na proljeće (4-5 mjesec)?
Prodati sad,i kupiti nešto što bi brže raslo( pitanje je što??) ,držati do proljeća i nadati se rastu ili uzeti margin na INU i kupiti nešto drugo?
Znam da je pitanje teško i malo naivno ,al stvarno je frka.[undecid][undecid]