radnici dobili svoje dionice
Preko 600.000 dionica ?? Ajme što će bit rusvaja kad to dođe na burzu!
ako se bude trgovalo kao jučer to je sva skupa 60 dana na burzi, prosječno 10t komada dnevno i to je već ukalkulirano u cijenu..
Ne znam baš, te dionice + nove koje će doći kad za koji dan dobiju nagradne dionice ovi koji ih drže godinu + dionice kojima se već sada trguje (panika!) – sve to moglo bi prilično srušiti INU. To je jednostavno ogromna količina za koju će trebati preko milijardu kuna samo da se cijena održi na ovim nivoima, a neće ni fondovi braniti INU na 2500 kn već će se povući na rezervne položaje oko 2000-2200 kn isto kao što su napravili ovih dana s HT-om kad se obrana povukla sa 360 na 320 kn.
samo jučer je promet na burzi bija cca 700 miliona, sve govori da fondovi imaju gotovine u rezervi, stiže im priliv.
ja povremeno pozovem jedan fond i ljubazna gospođa kada tražim podatke kaže da je zatrpana uplatama, dokumentima i slično da mi mora naknadno jeviti za tražene podatke dok ih pronađe. a ako je takovo stanje i svim ili većini fondova zaključiti se može da lova svakodnevno pristiže od HT-a i sliva se većinom u fondove. Tako da za inu neće biti velikih potresa.
Ne znam baš, te dionice + nove koje će doći kad za koji dan dobiju nagradne dionice ovi koji ih drže godinu + dionice kojima se već sada trguje (panika!) – sve to moglo bi prilično srušiti INU. To je jednostavno ogromna količina za koju će trebati preko milijardu kuna samo da se cijena održi na ovim nivoima, a neće ni fondovi braniti INU na 2500 kn već će se povući na rezervne položaje oko 2000-2200 kn isto kao što su napravili ovih dana s HT-om kad se obrana povukla sa 360 na 320 kn.
I sta onda?! Kao prvo, radnici imaju lock up od 6mj-1 god. Osim toga, vjerujem da ce radnici, kao i velika vecina koji su kupovali na IPO-u, zadrzati dionice neko duze vrijeme. Kratkorocno, vjerojatno ce biti veci pritisak na prodaji, ali dugorocno ovo je super, free-float se povecao, ako neko oce doc do malo veceg postotka ine sad mu je prilika, vlada pala na <50%,….
Da skratim, za vecinu forumasa koji mijenjaju dionice dvaput dnevno, ovo je mozda losa vijest, za one koje drze dionicu duze, nije uopce losa.
Kao prvo, radnici imaju lock up od 6mj-1 god. Osim toga, vjerujem da ce radnici, kao i velika vecina koji su kupovali na IPO-u, zadrzati dionice neko duze vrijeme.
Slazem se !
Profil ljudi je drugaciji, nego npr na IPO-u HT-a, ako se aludiralo na slicne turbulencije kad masa nahrupi na prodaju. Bivsi i sadasnji sljakeri su INU kupovali za djecu, unuke, obiteljsku usteđevinu, itd, a rijeđe za jednokratnu zaradu.
Dakle[smiley11][smiley11]
Ali nikako da se pomaknemo ni blizu 3 ciglice… [smiley3]
Da li ovo netko kuzi. Burza sva u zelenom a INA potonula na 2500 s tendencijom daljnjeg pada?![smiley7]
Logika ti i nema nekakvog smisla, pa neće netko čekati godinu dana pa odmah prodati nakon što dobije dvije dodatne dionice bez obzira na cijenu. Ako se moglo čekati godinu dana za dodatne 2 dionice sigurno će biti dovoljno strpljivi da zarade više s tih 24 dionice nego s trenutne 22.
Ja ih znam dosta koji čekaju upravo te besplatne dionice i koji će ubrzo potom svu INU prodati. To nisu ulagači koji su spremni čekati godinama i držati dionice, nego će sada prodati dionice i priuštiti si nešto na što već dugo čekaju. To je jednostavno tako. Vidjelo se sad i na HT-u koja je struktura građana – ulagača.
Meni je svejedno, radite što hoćete, moje pisanje neće utjecati ni 0,00001% na cijenu dionice kao što je INA. Pozdrav.