macro:
mislim da ova situacija najviše odgovara MOL-u, em niska cijena, em dobar prosjek u slučaju ponude za preuzimanje, .
Šta misli ostatak svijeta??????????
Odgovara i meni jer razmišljam o ulasku, ali se nadam jeftinijoj cijeni. Da je postaviti pravi menagment koji će poraditi na troškovima firma bi cvala.
rooster:
OK, ima li kakvih ideja što bi se točno moglo događati iza 01.12., pod pretpostavkom da fondovi spuste cijenu prije, hoće li i poslije padati ili je onda realnije očekivati stagnaciju (unatoč izlasku dijela malih dioničara)?
Pitanje je dakako teoretsko, s puno nepoznanica, pa će i odgovori biti špekulativni, ali stvarno bi bilo zanimljivo čuti predviđanja iskusnijih forumaša. Slažete se?[/i
Ne smatram se iskusnijim forumašem, ali koliko mi je poznato i na HT-u smo poklušavali prognozirati cijenu, pa nismo pogodili. Sve zavisi od fondova i broja investitora koji žele prodati svoje dionice. Poslije iskrcavanja kolika će biti cijena? Sve zavisi koliki će biti Crobex, kakvi će biti FI-ji, hoće li se početi pričati o preuzimanju. To sumnjam da itko može pogoditi ma koliko iskusan bio. Čovjek sam treba ocijeniti da li se iskrcati, pa pogriješiti ili će zaraditi na tome, ili ih zadržati.
A šta je fondovima u interesu konstantu smanjivat cjenu i time automatski smanjivat cjenu udjela….jer kad ljudi počnu masovno izlazit iz fondova bit će katastrofa za cijelu burzu u Hrvatskoj.Valjda postoji neka granica do koje fondovi mogu smanjivat cijenu?
mislim da ova situacija najviše odgovara MOL-u, em niska cijena, em dobar prosjek u slučaju ponude za preuzimanje, . Šta misli ostatak svijeta??????????
Taj nizak prosjek nas može spasiti. Ni fondovima ne paše dati mogućnost MOL-u da da ponudu za preuzimanje po niskoj cijeni.
Teoretski…..Ako MOL(ne znam da li netko drugi i može) u 12.mjesecu da ponudu za preuzimanje večinskog paketa dionica,da li u tom slučaju i radnici smiju prodati svoje ili isto vrijedi zabrana od 6 mjeseci i više?
Smiju.
ako fondovi smanjuju cijenu prave sebi direktnu štetu(udjeličarima) jer su oni kupovali po najvećim cijenama od siječnja do svibnja mjeseca a to se da primjetiti im sada kada padaju vrijednosti udjela u fondovima kada pada dionica INE.
čuvaju to fondovi i vraćaju na razine kada nisu ugroženi bezbrige.[smiley2]
Pozdrav,
izaslo FI za MOL.
http://www.mol.hu/en/about_mol/investor_relations/financial_reports/quarterly_results/third_quarter_and_first_nine_months_preliminary_results
Brzinski preletio preko njega da nadjem nesto vezano uz INA-u, i nasao sljedece:
Income from associates includes INA’s Q1-Q3 2007 contribution of HUF 4.6 bn compared with HUF
3.7 bn in Q1-Q3 2006.
Moglo bi biti dobro FI za INA-u onda. Za prva dva kvartala INA je pokazivala losije rezultate, prema tome ovo bi trebalo biti bolje. Ili ne?!
MIsljenja?!
Update:
Evo i sa portfolio. hu
http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=1&i=13434
INA’s share of consolidated profit is higher than at any time over the past year or longer.
JUPIII!!!!
pa mirovinac dokupljuje sto vam to znaci[smiley2]
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 92.540 +894 0,93
ja sam usao samo trenutno iz spekulacija da dignem veceru i cugu za sastanak a glavni dio dionica cu dobiti one radnicke18+8[smiley1]
pa mirovinac dokupljuje sto vam to znaci[smiley2] 5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 92.540 +894 0,93 ja sam usao samo trenutno iz spekulacija da dignem veceru i cugu za sastanak a glavni dio dionica cu dobiti one radnicke18+8[smiley1]
Još se INA dobro drži s obzirom kako dijele dionice…
[smiley1]
soony69: Teoretski…..Ako MOL(ne znam da li netko drugi i može) u 12.mjesecu da ponudu za preuzimanje večinskog paketa dionica,da li u tom slučaju i radnici smiju prodati svoje ili isto vrijedi zabrana od 6 mjeseci i više? U slučaju preuzimanja ukida se lock up period, tj. ukida se zabrana prodaje dionica.
U tom slučaju mislim da bi upravo 12.mjesec bio idealan za MOL
wiking:
”
pa mirovinac dokupljuje sto vam to znaci[smiley2] 5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 92.540 +894 0,93 ja sam usao samo trenutno iz spekulacija da dignem veceru i cugu za sastanak a glavni dio dionica cu dobiti one radnicke18+8[smiley1]
”
Još se INA dobro drži s obzirom kako dijele dionice…
[smiley1]
moje neces skoro vidjeti na ask-u[smiley2],a kolko sam cuo u firmi rijetki ce je prodavat tek za 6-8 mj. jer to im je ustedjevina