Uz ovakvu cijenu dionice (koja bi mogla i još dolje[smiley3]), broj sadašnjih i bivših radnika ine koji žele kupiti dionice će se smanjiti.
nece nece za one koji znaju a i po ovakvoj cijeni je zarada i da odgovorim Ton-u da i 2. krug je u lock up-u.Moj sindikat Sing je pokrenuo akciju protiv vlade da se ukine taj lock up jer nismo jednaki sa gradjanima koji su kupovali po toj cijeni i mogli odmah prodat+sto mogu dobiti dodatnu dionicu
Mogli ste i vi kupovati kao i ostali građani i kupovali ste i od te zarade sad kupujete ove pakete, jedino što vi sad znate da će te sigurno zaradit (inače član obitelji mi je djelatnik INE)
pero78: ” A obrana ako se moze tako nazvati na tim razinama je na 2510 1990kom ” Nebu dugo….[smiley1]
bu bu
Mogli ste i vi kupovati kao i ostali građani i kupovali ste i od te zarade sad kupujete ove pakete, jedino što vi sad znate da će te sigurno zaradit (inače član obitelji mi je djelatnik INE)
sorry white a neš paketa što smo kupili
U prvom krugu dionice Ine upisalo 28.413 zaposlenika, u drugom će sudjelovati 23.801
ZAGREB, 6. studenog 2007. (Hina) – U prvom krugu prodaje dionica Ine sadašnjim i bivšim zaposlenicima Ine dionice je upisalo 28.413 zaposlenika Ine i njima je alocirano 491.008 dionica, dok je za prodaju u drugom krugu raspoloživo 208.239 dionica, a za sudjelovanje u tom krugu odlučio se 23.801 zaposlenik, službeni su podatci iz hrvatske Vlade.
Prema ranije objavljenim podatcima, u kupnji pod povoljnijim uvjetima moglo je sudjelovati nešto više od 45.100 sadašnjih i bivših zaposlenika Ine, pa mogućnost da kupi dionice nije iskoristilo njih više od trećine ili oko 16.700.
Prema današnjim podatcima iz Vlade, u prvom krugu prodaje dionica zaposlenicima Ine, koji je trajao od 16. do 29. listopada, 28.413 sadašnjih i bivših zaposlenika Ine upisalo je 499.271 dionicu i iznos od 638,24 milijuna kuna.
No, uplatili su nešto manji iznos, 627,84 milijuna kuna, a alocirano im je 491.008 dionica Ine.
Za prodaju u drugom krugu, koji je počeo u ponedjeljak, 5. studenoga i trajat će deset dana, do 14. studenoga, raspoloživo je 208.239 dionica, a za sudjelovanje u tom krugu odlučio se 23.801 zaposlenik.
U drugom krugu, naime, mogu sudjelovati samo zaposlenici koji imaju više od godinu dana radnog staža u Ini, koji su sudjelovali u prvom krugu i u tom se krugu izjasnili da žele kupiti i dodatne dionice.
U drugom će krugu ti zaposlenici moći kupiti najviše osam dionica Ine po cijeni od 1.690 kuna po dionici bez popusta.
U prvom su krugu na tu cijenu imali osnovni popust od pet posto, a svi zaposleni s više od godine staža u Ini i dodatni popust od po jedan posto za svaku godinu staža.
U prvom krugu svaki je zaposlenik Ine mogao kupiti osam dionica, a svi zaposlenici s više od godinu dana staža još deset dionica, odnosno zaposlenici s manje od godinu dana staža mogli su kupiti najviše osam, a svi s više od godinu dana staža najviše 18 dionica.
S obzirom da u drugom krugu mogu kupiti najviše osam dionica, sadašnji i bivši zaposlenici Ine s više od godinu dana staža pod povoljnijim uvjetima mogu kupiti najviše 26 dionica Ine.
Bivšim i sadašnjim zaposlenicima Ine uz posebne se pogodnosti prodaje sedam posto, odnosno 700.000 dionica INA-e.
Kako je zbroj dionica alociranih u prvom i raspoloživih u drugom krugu manji od toga, razlika od oko 750 dionica, objašnjavaju iz Vlade, rezervirana je, po pravomoćnim rješenjima o nasljeđivanju, nasljednicima zaposlenika Ine koji su ostvarili pravo na dionice, a u međuvremenu su umrli.
Mozda je vec bilo ranije, ali u zadnjih par strana ne nalazim. Dali ce se nakon godinu dana neprodavanja i neregistriranja dionica kod brokera dijelit besplatna dionica na svakih 10 ? Mislim na bivse radnike Ine koji su kupili u prvom krugu kupili 18, pa sad u 2.krugu jos 8. Znaci na 26, dvije besplatne.
Unaprijed hvala.
Mozda je vec bilo ranije, ali u zadnjih par strana ne nalazim. Dali ce se nakon godinu dana neprodavanja i neregistriranja dionica kod brokera dijelit besplatna dionica na svakih 10 ? Mislim na bivse radnike Ine koji su kupili u prvom krugu kupili 18, pa sad u 2.krugu jos 8. Znaci na 26, dvije besplatne.
Unaprijed hvala.
Neznam
Ali mislim da bi to bilo previse. Cijena sa IPO-a plus discount je i previse.
Mozda je vec bilo ranije, ali u zadnjih par strana ne nalazim. Dali ce se nakon godinu dana neprodavanja i neregistriranja dionica kod brokera dijelit besplatna dionica na svakih 10 ? Mislim na bivse radnike Ine koji su kupili u prvom krugu kupili 18, pa sad u 2.krugu jos 8. Znaci na 26, dvije besplatne. Unaprijed hvala.
Ne!
Na zanimljivo pitanje : Da li oni koji kupuju znaju više od onih koji prodaju dionice ine možda nam pomogne i ovaj članak
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7400b303-41d3-48c7-9567-6674a4888d47
…Kako je zbroj dionica alociranih u prvom i raspoloživih u drugom krugu manji od toga, razlika od oko 750 dionica, objašnjavaju iz Vlade, rezervirana je, po pravomoćnim rješenjima o nasljeđivanju, nasljednicima zaposlenika Ine koji su ostvarili pravo na dionice, a u međuvremenu su umrli.
208239 / 23801 = 8,75
0,75 * 23801 = 17850
Kada bi svi koji imaju to pravo u drugom krugu upisali maksimalnih 8 dionica, državi bi ostalo neprodanih 17850 komada.
Glavno da su oni rezervirali onih 750 komada za nasljednike.[smiley2]
točnije 17.831