Svaki trećui radnik INE nije kupio dionice
Oko 30 tisuća bivših i sadašnjih radnika Ine potpisalo je ugovor za kupnju dionica te tvrtke s popustom,a njih 15 tisuća,što znači trećina od 45 tisuća koliko ih je moglo sudjelovati u privatizaciji,nije iskoristilo svoje pravo…
Prvi krug završio je jučer i predviđa se da će za drugi krug ostati možda i 200 tisuća dionica,od 700 tisuća koliko su radnici mogli upisati…izvor N.list[smiley10]
evo nam jednog malog prognozera koji se je iskrcao i sada šuti
purger007 korisnik od: 17.05.2007. lokacija: broj poruka:
Moje prognoze koje niko nije slušao . Studeni nije sutra mene zanima što će biti u 9 i 10 mjesecu pred izbore i siguran sam da će INA rasti baš kao i cijelo tržište. Birače treba nečim podmititi , a oporavak dionica je idealan za to.Ako se cijene dignu HDZ može reći vidite da nam je dobro glasajte za HDZ, i ako cijene rast dobiće glasove dioničara i njihovih porodica rodbine.Mislim da to ipak nije za zanemarit. ”
[smiley1][smiley1][smiley1]
evo nam jednog malog prognozera koji se je iskrcao i sada šuti purger007 korisnik od: 17.05.2007. lokacija: broj poruka: purger007: ” Moje prognoze koje niko nije slušao . Studeni nije sutra mene zanima što će biti u 9 i 10 mjesecu pred izbore i siguran sam da će INA rasti baš kao i cijelo tržište. Birače treba nečim podmititi , a oporavak dionica je idealan za to.Ako se cijene dignu HDZ može reći vidite da nam je dobro glasajte za HDZ, i ako cijene rast dobiće glasove dioničara i njihovih porodica rodbine.Mislim da to ipak nije za zanemarit. ” ” [smiley1][smiley1][smiley1]
[smiley7][smiley7][smiley7][smiley7]
Dragi forumsi i investitiori, ocito je da purger007 nije bio u pravu, ali zapamtite moje rijeci.
INA JE DUGOROCNO NAJBOLJA DIONICA U HRVATA.
KAD TAD CE DOCI DO PREUZIMANJA I TEK TAD CE BITI PRAVI RAST.
Svi oni koji su INU kupovali jer su mislili da ce lako doci do zarade trebali bi biti strpljivi.
Svi oni koji zele cuvati dionice INE-e i kapitalizirati dobit kroz 2-5 godina ce visestruko zaraditi.
Gledam u NN i nikako da skontam što ce se desit sa onim viškom dionica koji ce ostati nakon drugog kruga upisa za INA djelatnike-opravdana je pretpostavka da ce dobar dio dionica ostati neraspoređen i nakon drugog kruga pa to država uzima nazad?
Dragi forumsi i investitiori, ocito je da purger007 nije bio u pravu, ali zapamtite moje rijeci. INA JE DUGOROCNO NAJBOLJA DIONICA U HRVATA. KAD TAD CE DOCI DO PREUZIMANJA I TEK TAD CE BITI PRAVI RAST. Svi oni koji su INU kupovali jer su mislili da ce lako doci do zarade trebali bi biti strpljivi. Svi oni koji zele cuvati dionice INE-e i kapitalizirati dobit kroz 2-5 godina ce visestruko zaraditi.
upravo tako kolega…vidite moj post na prethodnoj strani, tamo gdje me je taj purger citirao…ja imam ine dosta i ne uzbuđujem se…ne treba ju gledati sve do 1Q 2008. godine i onda će puno ovisiti o rezultatima…a što se preuzimanja tiče, ono će se puno prije desiti ako rezultati budu loši, nego dobri…
Dali se trebalo predbiljeziti za drugi krug povlastenih dionica radnicima vec kod prvog kruga ili se moze sad naknadno to uciniti? Mozda nesto iz NN? Hvala
Na rast (pad)cijene utjecat će :
1)istek roka od godinu dana radi dobijanja bonus dionica,gdje se očekuje velik broj novih dionica(oko 600 000)
2)dolazak na tržište novi 700 000 dionica podjeljnih radnicima nakon perioda zabrane prodaje (3-6 mj)
3)dolazak na tržište novih 700 000 braniteljskih dionica ,period zabrane prodaje istječe u proljeće 08 g.
Imati u vidu navedeno.
perioda zabrane prodaje (3-6 mj) 3)dolazak na tržište novih 700 000 braniteljskih dionica ,period zabrane prodaje istječe u proljeće 08 g. Imati u vidu navedeno.
Mislis na dionice iz braniteljskog fonda?
Ma neće ljudi to rasprodavat tek tako.Prije ili kasnije(posli izbora)smanjivat će se regulacija cijene goriva.Jučer u tv dnevniku Šprajc lagano kuka kako su svim svjetskim kompanijama narasle cijene dionica osim INE.Vjerovatno i on ima koji paketić INE hehehe[smiley7]