INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako moze odgovor od cjenjenih posjetioca foruma, dugo pratim forum ali evo prvi put se javljam pa odma u glavu

dakle jedan od mojih roditelja ima pravo na povlastenu ininu dionicu kao zaposlenik, to nebi htio propustiti pa me zanima posto ce ona biti tek polovinom 10. mjeseca , jeli bi bilo moguce i izvedivo u tom kratkom vremenu uloziti i u Ht pa dignuti novce prije ponude za inu, ht bi trebao biti uvrsten 4.10 pa je mali skripac , jesu li moguci kakvi problemi, radi tog bi isao samo sa 10 000 u ht , najveci problem je sto se nezna datum ine

zahvaljujem na odgovorima

INA raspisala natječaj za prodaju stanova.
Da li netko zna nešto više o tome? (konkretno za Kutinu)

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=84a08869-edf7-4e1c-8598-7b691e997ac3

Pa pretpostavljam da će i upis povlaštenih dionica za djelatnike INA-e biti nekakav proces koji će trajati nekoliko dana, a potom bi trebao biti definiran i vremenski period do kada se može izvršiti uplata. Kada to sve zbrojiš recimo da od dana objave do zadnjeg dana uplate imaš na raspolaganju cca desetak dana, a za to vrijeme možeš prodati “kamion” HT-a naročito ako sve to oko INA-e ne krene prije polovine listopada. U svakom slučaju sam odluči!

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

može li netko ukratko napisati kolika će cijena biti po dionici i koliko dionica će netko dobiti za 10 god. rada u ini te da li postoji lock up(tj jel 6 il 12 mj)hvala

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

ok hvala imate na /www.sing.hr da ce se dionice ine moci upisati od 9. – 20. 10.

INA ce produžiti rok objave popisa evidentiranih radnika do 7. rujna 2007. u kojem roku će se moći davati primjedbe na objavljene podatke.
Dogovoreno je da će se dionice INE kupovati od 9.-20. listopada 2007.
Ova informacija je posebno važna za naše članove u inozemstvu jer novi rokovi eliminiraju sve probleme oko punomoći.

Mozda je vec netko postao, ali ovdje imate kako ce biti raspodijeljene dionice: http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2422.htm

Koliko ja mogu zakljuciti svaki zaposlenik INE ce moci upisati 8 dionica po 1690Kn s popustima 5% + 1% * svaka godina staža + 10 dionica po 1690Kn bez popusta, sve skupa max 18.

Nadalje, ja sam zamijetio vec prosle sedmice puno prodaje paketa po 22 dionice, danasnji dan je karakterstican, jer je skoro 90% prometa upravo ti paketi 22 dionice, kladio bih se u godisnju placu da to mali dionicari INE koji su upisali na IPO-u sad prodaju dionice kad su izasli iz kredita i skupljaju za HT.

danas još veći izlaz IPO-vaca, mogla bi vlada podjelit višak već određenih bonus dionica strpljivim.
možda je to i način kako stabilizirat cijenu INE ivratit je prema gore!?

http://www.poslovni.hr/Content/Article.aspx?id=53935

cca 1000 kom na prodaji manje i cca 2000 komada na kupnji više

danas još veći izlaz IPO-vaca, mogla bi vlada podjelit višak već određenih bonus dionica strpljivim. možda je to i način kako stabilizirat cijenu INE ivratit je prema gore!?

– višak dionica će vlada besplatno podjeliti određenim kategorijama građana u koje sigurno ne spadam ja, a možda i Vi.
– a to što pišete bi bilo jako pametno, jer kad bi ponudili još samo jednu dodatnu dionicu na rok od daljnih 12 mjeseci, ljudi bi zaradili, i ne bi bio veliki pritisak na prodaji.
– vlada i sindikati su srušili dionicu ine, jer i jedni i drugi nemaju pojma o dionicama, oni se razumiju jedino u provizije.
– nemam ništa protiv toga da radnici dobiju besplatne dionice, ali sam protiv toga da te besplatne dionice ruše cijenu dionice.
– zar nije mogla vlada prodati radnicima 5 dionica po tržišnoj cijeni, a nadednih 10 godina će dobijati svaku godinu po jednu besplatnu.
– np. nakon 5 godina bi radnik imao 10 dionica.
– u ovom modelu svakako se ne bi prodavalo dionice prvih 2 -3 godine, a cijena dionice bi bila stabilna.
– ali nema veze, u konačnici ću ja to jeftino kupovati, radnici jeftino rasprodati.
– smo što će za x godina sindikati i radnici ustanoviti kako su po ko zna koji puta popljačkani.
– tako je to u zemlji u kojoj se radi s dionicama, a velika većina nema pojma o dionicama, a kad budu znali biti će kasno.
– ipak jako mali broj ljudi zarađuje na burzi, nama jednostavno treba većina koja gubi.
Pozdrav !

Bravi Ivana . Ivanu na mijesto Polančeca.

Nadalje, ja sam zamijetio vec prosle sedmice puno prodaje paketa po 22 dionice, danasnji dan je karakterstican, jer je skoro 90% prometa upravo ti paketi 22 dionice, kladio bih se u godisnju placu da to mali dionicari INE koji su upisali na IPO-u sad prodaju dionice kad su izasli iz kredita i skupljaju za HT.

Ok, dobio si okladu, daj napiši iznos i račun za uplatu.

New Report

Close