INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo svježih vijesti vezano za Ininog većeg dioničara:

[color=blue]MOL spreman pregovarati o preuzimanju ako Austrija proda udio u OMV-u[/color]

Razgovori s OMV-om imali bi smisla samo ako Austrija odluči prodati svoj udio u tom austrijskom koncernu, izjavio je šef mađarskog naftnog i plinskog koncerna Zsolt Hernadi u razgovoru za budimpeštanski dnevni list Vilaggazdasag

U tom bi se slučaju razgovaralo o MOL-ovom preuzimanju OMV-a budući da je MOL efikasnija kompanija, ustvrdio je Hernadi, dodajući da bi MOL-ova iskustva u Hrvatskoj i Slovačkoj mogla pridonijeti poboljšanju učinkovitosti OMV-a u Austriji. U slučaju spajanja dvije kompanije valja očekivati uvjete Europske komisije a vjerojatno bi bilo nužno i prodati rafineriju Schwachat budući da ona ne posluje ekonomično kao MOL-ove rafinerije u Mađarskoj (Szazholaombatta) i Slovačkoj (Bratislava).

Što se pak tiče suradnje s OMV-om, MOL je i dalje spreman razgovarati, ističe MOL-ov čelnik, navodeći kao primjer pregovore o suradnji u sektoru prirodnog plina koja je prekinuta nakon povećanja OMV-ovog udjela u MOL-u u lipnju ove godine na 18,9 posto.

izvor: Hina

Ići će Ina i na 2.4 k do kraja godine. Veliki igrači i ruše cijenu. Ina vrijedi barem 5 k i na tu će razinu doći krajem 2008. g.

Ići će Ina i na 2.4 k do kraja godine. Veliki igrači i ruše cijenu. Ina vrijedi barem 5 k i na tu će razinu doći krajem 2008. g.
da pod pretpostavkom da se hitno smijeni UPRAVA, NADZORNI ODBOR, i iz uprave iskjluće “guje u nedrima”-Mađari pogotovo čl. Uprave za financije

ma da i ode na 1.6 ja je ne prodajem…a sad kada mi treba za HT sve se mislim. Ostajem s paketom dok ne skoci na 6:) a do tada s kojim kreditom do THTa…ima li tko!?

hvala

...:::: Next Year In This Time We Will Be Milioners ::::....

Samo velike naivčine misle da prodajom INE na ovim razinama i kupnjoom HT mogu profitirati.
Kupnja HT da, ali ne sa lovom od INE !!!

Neka neko posta omjer k/p da vidimo pravo stanje prodavatelja. Sve mali dioničari. Panika zavladala, a želja za zaradom u HT prevladala.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Koja panika neko i kupuje neko drži i čeka nema panike.

Kojim razinama…ova burza je najjaca burza na ww..tu su zarade po 100-200%..ludo a! Prodajom INe i kupnjom THTa se itekako moze zaraditi samo treba imati La_kohonas! A zasto ne s lovom INe!? Tko zna kako ce ovo trziste reagirati u cca.3mjeseca a to je taman za napraviti zaradu i opet na kraju krajeva zavrsiti s kupnjom INe. INA ce rasti s vremenom (tako kazu hokusi-pokusi) do tada mozes na razne nacine zaradivati $ a HT treba zaradu…igrati igru Veliki a posto sam ja mali pitam? Sve je moguce pa i to.

...:::: Next Year In This Time We Will Be Milioners ::::....

Kupnja Ukupno ponuda 44
Ukupno dionica 16091

2612,00 60
2611,00 2
2605,10 100
2605,03 27
2605,01 6

Prodaja Ukupno ponuda 237
Ukupno dionica 3992

2639,90 7
2670,00 2
2675,00 7
2680,00 5
2685,00 11

Ovo danas bila je demonstracija sile ili “Dečki pazite što radite. Nemojte se zajebavati jer mi možemo kupiti puno više nego što vi možete prodati”.[smiley2]

A to je ujedino i potvrda onoga što sam nedavno napisao. Ako zatreba INU će braniti najjači fondovi u Hrvatskoj.

Pozdrav

A prodavati sve ostalo uključujući i Ingru

Treba obratiti pažnju na broj ponudai broj dionica kod kupnje i prodaje, pa se lagano može zaključiti tko kupuje i tko prodaje, te zašto.

A prodavati sve ostalo uključujući i Ingru

Bolje ti je da te matrix90 ne čuje. [smiley2][smiley2]

Samo neka pada, to je naša nada da malo još dokupimo![smiley2]

New Report

Close