INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prodao na 3300 i 3350 dosta kom

Quark, the Ferengi barkeeper, is a self-important con artist who's nowhere near as clever as he thinks he is.

Dok ne dđu nove imamo samo stare koje ipak neko sakuplja mada po pojedincima ne bi trebao .

Na INI upravo gledamo krvavi ples velikih

Mene neodoljivo podsiječa na kupalište sa velikim bijelim morskim psima a kupači slijepi samo naviru ,more je crveno a psi nezasitni!!![smiley2]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Kolege razina od 2.6 k je normalna pred dolaskom novih, ‘svježih’ dionica na tržište

Po tebi bi značilo da će se ovakva cijena i dalje zadržati neko vrieme …?

na 4300 sve prodajem...

Čelnik MOL-a spreman pregovarati o preuzimanju ako Austrija proda udio u OMV-u

BUDIMPEŠTA/BEČ, 23. kolovoza 2007. (Hina/APA) – Razgovori s OMV-om imali bi smisla samo ako Austrija odluči prodati svoj udio u tom austrijskom koncernu, izjavio je šef mađarskog naftnog i plinskog koncerna Zsolt Hernadi u razgovoru za budimpeštanski dnevni list Vilaggazdasag.

U tom bi se slučaju razgovaralo o MOL-ovom preuzimanju OMV-a budući da je MOL efikasnija kompanija, ustvrdio je Hernadi, dodajući da bi MOL-ova iskustva u Hrvatskoj i Slovačkoj mogla pridonijeti poboljšanju učinkovitosti OMV-a u Austriji.

U slučaju spajanja dvije kompanije valja očekivati uvjete Europske komisije a vjerojatno bi bilo nužno i prodati rafineriju Schwachat budući da ona ne posluje ekonomično kao MOL-ove rafinerije u Mađarskoj (Szazholaombatta) i Slovačkoj (Bratislava).

Što se pak tiče suradnje s OMV-om, MOL je i dalje spreman razgovarati, ističe MOL-ov čelnik, navodeći kao primjer pregovore o suradnji u sektoru prirodnog plina koja je prekinuta nakon povećanja OMV-ovog udjela u MOL-u u lipnju ove godine na 18,9 posto.

No respect

Kolege razina od 2.6 k je normalna pred dolaskom novih, ‘svježih’ dionica na tržište

Po čemu si izačuna da je to baš ta cijena , e svašta…………

Gdje ste oni koji ste govorili da INA ide na 8000?

tu sam
evo ti i scenario od par postova ranije….

pa naravno da fondovi ne brane cijennu… zasto bi branili, kad marljivo dokupljuju s popustom??? ja bi joj i rusio cijenu da imam puno casha.
past ce jos vise za 4 mjeseca kad Ivo razdijeli bonus od +2kom, a oko lipnja ’08. istice lockup za INAine radnike koji kupuju s jos vecim popustom od IPOa (onda na INAu dizem margin)
nakon lipnja idemo prema targetima…. lagano…

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

matrix90: ” Kolege razina od 2.6 k je normalna pred dolaskom novih, ‘svježih’ dionica na tržište ” Po čemu si izačuna da je to baš ta cijena , e svašta…………

Pa kolega fondovi ne daju ispod osdnosno svojim istrumentima ‘ blokiraju’, sazano sam iz razgovora s jednim fond managerom.

mark1:

matrix90: ” Kolege razina od 2.6 k je normalna pred dolaskom novih, ‘svježih’ dionica na tržište ” Po čemu si izačuna da je to baš ta cijena , e svašta…………

Pa kolega fondovi ne daju ispod osdnosno svojim istrumentima ‘ blokiraju’, sazano sam iz razgovora s jednim fond managerom.

Ako se fondovi ne iskrcava tko prodaje ili kupuje tako velike količine dionica???’

na 4300 sve prodajem...

2600 kuna je definitivno granica na kojoj fondovi (a posebno mirovinci) brane cijenu.

Mislim da bi probijanje te granice prouzrokovalo pad cijelog tržišta, a onda i moguću paniku, što nikome ne ide u prilog.

U prilog cijelom tržištu ide da INA krene gore.

Kupuju drugi fondovi, mirovnici fizičke osobe kao što i prodaju.

New Report

Close