Lagano se gomila prodaja. Nema snage kupnja više, popušta i tako dolazimo lagano prema 2600 kuna[smiley8]
koma…. ne kužim fondove, što oni rade, dokad će puštati pad…. kako stvari sad stoje, ne bih rekao da je itko od fondova brani…. mogu samo lupati glavom u zid što je nisam na vrijeme prodao… nek mi neko uputi nekoliko riječi utjehe [smiley6]
A da ne ulažeš u dionice?
koma…. ne kužim fondove, što oni rade, dokad će puštati pad….
kako stvari sad stoje, ne bih rekao da je itko od fondova brani….
mogu samo lupati glavom u zid što je nisam na vrijeme prodao…
nek mi neko uputi nekoliko riječi utjehe [smiley6]
pa naravno da ne brane… zasto bi branili, kad marljivo dokupljuju s popustom??? ja bi joj i rusio cijenu da imam puno casha.
past ce jos vise za 4 mjeseca kad Ivo razdijeli bonus od +2kom, a oko lipnja ’08. istice lockup za INAine radnike koji kupuju s jos vecim popustom od IPOa (onda na INAu dizem margin)
nakon lipnja idemo prema targetima…. lagano…
Nažalost ni moja prognoza za ovu dionicu nije dobra. U PROSINCU će se moći kupiti po 2500, ako ne i manje.
O tome sam već pisao prije mjesec i pol. Ne želim nikoga nagovarati na prodaju, ja sam se svojih riješio po 3000, jer to mi je bio limit gdje sam se sam sa sobom dogovorio da na tri prodajem.
Utjeha za vlasnike INE je da dugoročno, to jest za nekih 10 mjeseci ide ponovno iznad tri. Tko ima strpljenja neka čeka!
Pa ako će u prosincu biti po 2.500,00 kn. Čemu čekati prosinac kad naivci za dan dva daće po istoj cijeni.Ti biseri ako ovako nastave neznam gdje je dno. Pravi ulagači zadržat će INU do njezinog oporavka sa vjerom u istu.
Pa ako će u prosincu biti po 2.500,00 kn. Čemu čekati prosinac kad naivci za dan dva daće po istoj cijeni.Ti biseri ako ovako nastave neznam gdje je dno. Pravi ulagači zadržat će INU do njezinog oporavka sa vjerom u istu.
pravi ulagači? što je to, ili tko je to? kakva vjera u neku dionicu, kada iste propadaju u ruci?
ako im se isplati (nemaju popustne dionice) zašto ne bi sada prodali po 2628, pa u za dan dva (kada netko ponudi) kupili po 2500?
Svi igrači sa početka kuponske privatizacije znaju zašto. Gospodin Linić je fondove srušio u jedno danu nastala je opća panika rasprodaja, priče tipa sve će propasti prodajte dok još možete.Tu školu sam uspješno položio i nikad više. Previše je bio veliki gubitak da to ikad zaboravim. Zato ja držim INU do oporavka. Svako ko nemisli tako slobodnom voljom može sutra prodati i po 2.000,00 kn jel će po vašoj priči opet prekosutra biti još jeftinije.ALI ima jedan problem postoji i dno kad se dotakne ponovo gore. Neki to dno neće osjetiti a postaće veliki magarci.
sjecas se purgeru sto sam ti ja govorio prije mjesec dva, da ina nece nikud gore dok se ne pocne ozbiljno suskat po medijima o preuzimanju..moze samo tu di je ili jos malo dolje, eventualno kad se vrati lova od ht-a mozda neko krenu ljudi u akciju, al to su sve pojedinci tako da prave love koja je potrebna za jaku kupnju nema, tj.ima al ju fondovi ne daju
pa naravno da ne brane… zasto bi branili, kad marljivo dokupljuju s popustom??? ja bi joj i rusio cijenu da imam puno casha.
past ce jos vise za 4 mjeseca kad Ivo razdijeli bonus od +2kom, a oko lipnja ’08. istice lockup za INAine radnike koji kupuju s jos vecim popustom od IPOa (onda na INAu dizem margin)
nakon lipnja idemo prema targetima…. lagano…
ne mogu vjerovati da ima netko tko gleda više od dva mjeseca unaprijed.što je najbolje isti mi je scenarij u glavi
Ljudi nemoj te samo paničarit a reći ću vam zašto ( to je moje mišljenje a vi me ispravite ako griješim )
1. Obnavljaju se rafinerije
2. Grade se nove benzinske ( u ovoj godini oko 7-8 komada ), obnova starih i izgradnja novih na autocestama i atraktivnim lokacijama
3. Ina nabavlja SVOJ vozni park ( kamioni ). U 2007 godini ih je nabavljeno na desetke, a planira se oko 70% ukupnog voznog prijevoza znači svi ti silni prevoznici koji zarađuju na prevozu goriva će otpast, a Ina će smanjiti troškove prevoza i naravno povećat dobit.
4. Moguća nova nalazišta goriva i plina
Ini ne treba puno da se vrati, sjetite se samo otkrivenog nalazišta nafte tamo negdje i ode Ina gore.
Slažem se sa gore navedenima da treba biti strpljiv a ja čekam svoju priliku da izađem sa zadovoljavajućom cijenom
Pozdrav
Zbog greške u kadrovskoj evidenciji odgođena prodaja sedam posto Ine radnicima
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=731e4e7c-18cd-4957-b9db-0cd0c4ffd07d