INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Amaru :
korisnik od: 15.05.2007.

Po mojem mišljenju INA nece vise ispod 2800 (cak niti zbog “radničkih” dionica – kad dodju na red i nakon lock up-a), i vrtit ce se tu oko 2900 – 3000. Mislim da ATH moze pasti tek nakon neke bombasticne promjene ili vijesti, i ne treba se zavaravati vise nekim prenaglim rastom. Posto ovu dionicu mislim drzati barem jos 2 godine, to me niti ne opterecuje. Ali evo moje procijene kretanja cijene (koja se puno razlikuje od procjene prije 3 mjeseca kad sam bio puno optimističniji):

krajem kolovoza cemo biti preko 3000
krajem godine bi mogli na 3500
i u tim okvirima ce se kretati jedno dulje vrijeme

gore pa dolje – gore dolje.. kako radnici izlaze (ovisno o stazu).. kad taj cijeli cirkus zavrsi mozda cemo imati vec konkretnija saznanja o preuzimanju (eventualnom) i modernizaciji, pa onda mozemo tek prognozirati neki veci rast.

u slijedecih pola godine – godinu ne vidim INU preko 4000, ali kroz 2 mozda i preko 5

Kako nisi vidovit ? Znaš što će biti krajem kolovoza,pa krajem godine, i u sljedećih pola godine godinu.
Kako to nazvati nego vidovitost?

Molio bih za informaciju ako netko zna!

Imam paket INE, i na temelju nje bi uzeo lombardni kredit! Ako je netko dizao, gdje je najbolje realizirati takav kredit i koliko (cca) para bi dobio? (jer koliko sam citao netko daje 65%-80% vrijednosti – a volio bih znati iz iskustva)

HVALA

Molio bih za informaciju ako netko zna! Imam paket INE, i na temelju nje bi uzeo lombardni kredit! Ako je netko dizao, gdje je najbolje realizirati takav kredit i koliko (cca) para bi dobio? (jer koliko sam citao netko daje 65%-80% vrijednosti – a volio bih znati iz iskustva) HVALA

Tako velik omjer na dionice ne daje ni jedna banka. Na udjele u DIONIČKOM fondu do 70% daje PBZ.
Moj savjet je da prodaš dionice, uložiš u PBZ equity fond i na temelju toga dobiješ 70% keša. Inače prosječan godišnji prinos tog fonda do sada je bio oko 47%. Ako uzmeš na rok od dvije godine, kamata je oko 7,5% godišnje, s tim da mjesečno možeš otplaćivati samo kamatu, a glavnica ti dolazi na naplatu po isteku roka od dvije godine. Nisi se kreditno opteretio a imaš keš. Ako prinosi i dalje budu kao do sada ispadne da će se glavnica sama otplatiti od zarade na vrijednosti udjela. IPAK TREBA BITI OPREZAN, JER ISKRENO SUMNJAM NA TAKVE PRINOSE U BUDUĆNOSTI. Osobno imam već 2 takva kredita u RBA i ZABI gdje daju do 50% vrijednosti udjela na dioničke fondove u njihovom vlasništvu. Pozdrav!

Molio bih za informaciju ako netko zna! Imam paket INE, i na temelju nje bi uzeo lombardni kredit! Ako je netko dizao, gdje je najbolje realizirati takav kredit i koliko (cca) para bi dobio? (jer koliko sam citao netko daje 65%-80% vrijednosti – a volio bih znati iz iskustva) HVALA

VABA nije loša…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

remoker:

VABA nije loša…

VABA ima najviše kamatne stope, ZABA i PBZ najniže!

Sada sam dosao iz VABE i uopce ne primaju dionice (nikakve) kao polog za lombardni kredit [smiley7]

Nakon isteka lock-upa cijena će otići dolje čisto zbog odnosa ponude i potražnje!!! Bit će puno onih koji koji će dobiti svoje dodatne dionice, i htjet će to prodati… A tome se i nadam jer ću tada dokupiti!!

Onaj tko ne zna, a ne zna da ne zna opasan je, izbjegavajte ga.... Konfucije

Sada sam dosao iz VABE i uopce ne primaju dionice (nikakve) kao polog za lombardni kredit [smiley7]

Ni PBZ , jedino udjelo u invet.fondovima .

najvrednije stvari u životu su besplatne

vjerojatno ni ne znaju da imaju lombardne kredite.

...pig slayer...

Gle, lombardni kredit možeš dobiti na udio o fondu ili policu životnog osiguranja. Postotak udjela u fondu ovisi o roku otplate, odnosno na rok do 24 mjeseca možeš koristiti 70% iznosa kojeg imaš u fondu, a na duži rok 50%. Kamata je oko 7,48%. Tijekom otplatnog razdoblja možeš ravnomjerno plaćati kamatu i glavnicu ili pak samo kamatu, a glavnicu po dospijeću.

Mali OT, ali zanimljivo:

MOL potpisao ugovor u kupnji “Tifonovih” crpki

ZAGREB, 2. kolovoza 2007. (Hina) – Mađarska naftna kompanija MOL danas je potpisala ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u Tifonu, tvrtki za maloprodaju i veleprodaju goriva, priopćeno je danas iz MOL Grupe.

Ova transakcija, koju još moraju odobriti regulatorna tijela, pridonosi ostvarenju zacrtanih ciljeva kompanije u rastu maloprodaje, kaže se u priopćenju, u kom se napominje da su pregovori o tom poslu trajali više od devet mjeseci.

U priopćenju se navodi da Tifon trenutno posluje na 36 dobro pozicioniranih vlastitih benzinskih postaja na području cijele Hrvatske, te da radi na implementaciji više od 20 razvojnih projekata “na vrhunskim lokacijama” čiji se završetak očekuje u sljedeće dvije godine.

Prosječni promet goriva po postaji u Tifonu je više od 4,2 milijuna litara godišnje i očekuje se da će Tifon do kraja godine na hrvatskom tržištu derivata imati tržišni udio od 7 posto.

Tu akviziciju MOL-a, koji ima 25-postotni udio u Ini, podupiru MOL-ovi strateški partneri INA i hrvatska Vlada, kaže se u priopćenju.

No respect

Zanimljivo … nitko kao ništa nije znao, malo se demantiralo kad je procurilo u javnost a kad ono istina … baš me zanima kako se ovo uklapa u teorije o rastu cijena INE koju se neki predviđali do 5k … ili MOL samo podebljava pozicije pa će imati i ovce i novce …

I još k tome koji dobar deal … kupnja tifonovih crpki … a šta će tifon prodavati žvake tim crpkama?

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

New Report

Close