INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SAJB, danas je u NN i službeno objavljeno:

Republika Hrvatska će prodati do najviše 7% dionica društva INA – Industrija nafte d.d. (dalje u tekstu: INA d.d.), što čini najviše 700.000 redovnih dionica INE d.d., svaka u nominalnom iznosu od po 900,00 kuna. Svaka redovna dionica INE d.d. u nominalnom iznosu od po 900,00 kuna dalje se u ovoj Odluci naziva dionica.

Dionice INE iz stavka 1. ove točke prodat će se zaposlenicima i ranije zaposlenima u društvima koja čine INA grupu, koji ostvaruju pravo na kupnju sukladno točki III. ove Odluke (u daljnjem tekstu: zaposlenici).

INA grupu čini INA d.d. zajedno s ovisnim društvima kapitala u isključivom vlasništvu INA d.d., te pravni prednici INA d.d. počevši od 31. prosinca 1963. godine.

Zaposlenici koji ostvaruju pravo na kupnju dionica INE sukladno ovoj Odluci imat će pravo na kupnju dionica uz posebne pogodnosti, pod uvjetima i u rokovima ove Odluke.

No respect

svaka u nominalnom iznosu od po 900,00 kuna.

toliko su bile i na ipou. mislim da je tu kljucna rijec nominalnom. nije mi jasno zasto nisu stavili cijenu po kojoj ce prodavati.

Dva pitanja:

Jel se zna kada ce se poceti sa upisom tih dionica radnika? I moze li se igdje vidjeti koji dokumenti su potrebni?

Hvala…[smiley2]

Djelomično OT, ali mislim opet zanimljivo:

MOL potpisao sporazum o kupnji talijanske rafinerije

BUDIMPEŠTA, 31. srpnja 2007. (Hina/dpa) – Mađarska energetska kompanija MOL u utorak je priopćila da je potpisala sporazum o kupnji 100 posto udjela u talijanskoj rafinerijskoj tvrtki Italiana Energia e Servizi (IES).

MOL je priopćio da će konačna kupovna cijena biti objavljena nakon zaključenja te transakcije, do čega bi trebalo doći u četvrtom tromjesečju ove godine, nakon nadzora i odobrenja regulatora tržišne utakmice.

IES posjeduje rafineriju u Mantovi na sjeveru Italije, kapaciteta 2,6 milijuna tona godišnje, a prerađuje tešku sirovu naftu uvezenu preko luke Porto Maghera putem 124 kilometara dugog naftovoda. Ta grupacija ima i 165 benzinskih postaja u okviru svojeg radijusa opskrbe.

Ulaskom na sjevernotalijansko tržište, povrh svoje trenutne usmjerenosti na Hrvatsku, Austriju i Sloveniju, kompanija dobiva stabilnu osnovicu za razmatranje eventualnog daljnjeg širenja prema Mediteranu i južnoj Europi, priopćeno je iz MOL-a.

Špekulacije vezane uz to pitanje započele su krajem lipnja, kada je austrijski OMV potrošio milijardu eura kako bi povećao svoj udjel u MOL-u s 10 posto na 18,6 posto. No, MOL je OMV-ova nastojanja odbacio kao nedobrodošla i započeo s agresivnom kampanjom otkupa vlastitih dionica.

Procjenjuje se da MOL trenutno pod kontrolom ima 37,5-postotni vlasnički udjel.

No respect

Čim MOL u vrijeme kada mu OMV prijeti preuzimanjem kupuje, čini mi se da su odustali od INE.

Meni ovo sliči na fat lady taktiku.

Jel netko vidovit pa da kaže kad će više Ina skočit u nebesa?Bar na 4000 kuna.Nafte je sve manje.Cijena bi trebala ići gore.

Bolje živjeti cijeli život kao bogataš nego sedam dana u bijedi! www.glazbeni-oglasnik.com

Kad se kupac pojavi. A do tada čekanje.

Po mojem mišljenju INA nece vise ispod 2800 (cak niti zbog “radničkih” dionica – kad dodju na red i nakon lock up-a), i vrtit ce se tu oko 2900 – 3000. Mislim da ATH moze pasti tek nakon neke bombasticne promjene ili vijesti, i ne treba se zavaravati vise nekim prenaglim rastom. Posto ovu dionicu mislim drzati barem jos 2 godine, to me niti ne opterecuje. Ali evo moje procijene kretanja cijene (koja se puno razlikuje od procjene prije 3 mjeseca kad sam bio puno optimističniji):

krajem kolovoza cemo biti preko 3000
krajem godine bi mogli na 3500
i u tim okvirima ce se kretati jedno dulje vrijeme

gore pa dolje – gore dolje.. kako radnici izlaze (ovisno o stazu).. kad taj cijeli cirkus zavrsi mozda cemo imati vec konkretnija saznanja o preuzimanju (eventualnom) i modernizaciji, pa onda mozemo tek prognozirati neki veci rast.

u slijedecih pola godine – godinu ne vidim INU preko 4000, ali kroz 2 mozda i preko 5

Blago siromašnima duhom...

Znači vidovit si? Ja vidim da idemo na 3.000,00 kn. Do kraja ove godine 4.000,00 kn.

Nisam vidovit, ali sve upućuje na to da ovu dionicu treba kupovati polovicom prosinca 2007. Zašto? Osnovno pravilo koje poštujem u trgovini dionicama je: kupuj kada svi drugi prodaju, i to ne odmah u startu prodaje, nego što je moguće kasnije (moraš sam procijeniti kada je pravo vrijeme). Tko poštuje ovo pravilo zavolit će dionice. Realno je očekivati da će u tom periodu većina građana prodati svoje dionice, plus bonus od države. Tada dolaze dva glavna praznika u godini. Tekući računi većine građana su i onako u minusu, kupovina za blagdane će izvući i ono malo novca. Jedini spas – prodaja dionica. Možda griješim ali mislim da će cijena dionica u tom razdoblju biti na nižoj razini nego je sada. Jedino ako se desi kakvo preuzimanje ili rat na naftnim poljima, u što iskreno sumnjam. Nadam se da većina dioničara INE ne čita forume, inače propade mi plan! Sindrom krda je kada stojiš na stijeni i gledaš kako bizoni trče dolinom, a onda siđeš sa stijene i trčiš u suprotnom smjeru !

nisam vidovit niti sam rekao da jesam. A vidim da si ti vidovit…

kupuj onda sad po 4. npr. . sta ja znam.. od mene!?!?

Blago siromašnima duhom...

New Report

Close